Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Henri Hahtela ja Turo Torvinen SM-kultaan alppiyhdistetyssä

Henri Hahtela ja Turo Torvinen SM-kultaan alppiyhdistetyssä

Erika Pykäläiselle toinen SM-kultamitali 

Alppihiihdon Suomen mestaruus jaettiin reilusti tasan kahden nopeimman miehen kesken Ylläksellä, kun alppiyhdistetyn voittoon laskivat nuoret alppihiihtäjät Santa Claus Ski Teamin Turo Torvinen, 18, ja Helsinki Ski Clubin Henri Hahtela, 17. 

- Ensimmäiset vauhtilaskut vuoteen nyt täällä Ylläksellä ja oli niiden puolesta vielä vähän hakemista, mutta sain onneksi sen verran hyvän laskun tähän combiin, että riitti juuri ja juuri käännettyyn lähtöjärjestykseen pujottelussa. 
 
Hahtela paransi sijoitustaan pujottelussa peräti 28 sijaa, joka takasi hänelle ensimmäisen yleisen sarjan kirkkaimman SM-mitalin. 
 
- Pujotteluun oli oikeestaan helppo lähteä: baana oli puhdas ja pystyi painamaan ihan täydellä kaasulla. Lasku tuntuikin nopealta, mutta en ihan uskonut, että olisi näin korkealle riittänyt. Voi olla tyytyväinen, kommentoi Hahtela. 
 
Turo Torviselle kausi on ollut haasteellinen. Alkukaudesta asti miltei sivussa ollut Torvinen pääsi kunnolla takaisin kisarinteille vasta helmikuussa. Nyt ongelmista on selvitty ja kuntoutus tuottanut toivottua tulosta. 

- Keho alkaa olemaan ihan kunnossa, eikä selkä ole vaivannut enää ollenkaan. Treeneissä olen jo pystynyt nostamaan toistomääriä. 
Torvinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ja toisella kierroksella pujotteli 13:nneksi nopeimman ajan. Tulostauluun kirjattiin maaginen voittoaika: 1:33.39, jonka myötä korkeimmalla podiumilla nähtiin tänään tuplamiehitys. 

- Super-g meni hyvin, ei suurempia ongelmia. Puikkarata kului aika paljon ja olin siinä hieman hitaampi, mutta kyllä tähän tyytyväinen voi olla, iloitsee tuore Suomen mestari Torvinen. 
Naisten yleisen sarjan voittoon Hyvinkään Slalomseura Sukkulan Erika Pykäläinen, toiseksi Harjavallan Jymyn Kia-Emilia Hakala ja kolmanneksi Helsinki Ski Clubin Inka Antikainen. 

Suomen mestarit 2019 / Alppiyhdistetty 
N

1. Erika Pykäläinen
2. Kia-Emilia Hakala (+0.42)
3. Inka Antikainen (+0.84)
4. Jenny Vuori (+1.31)
5. Maisa Kivimäki (2.34)
6. Roosa Tuononen  (+2.91)

M
1. Henry Hahtela
1. Turo Torvinen 
3. Emil Keränen (+0.15)
4. Andreas Romar (+0.35)
5. Miikka Mankinen (+0.46)
6. Jose Partanen (+0.58) 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleErika Pykäläinen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot