Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viesti ja VaLePa Mestarien liigan suomalaisjoukkueet

LP Viesti ja VaLePa Mestarien liigan suomalaisjoukkueet

Lentopallon Mestaruusliigakauden päättyminen tiesi myös ensi kauden 2019-2020 Eurocupin joukkueiden selviämistä. Suomella on CEV Eurokisoihin (Mestarien liiga, CEV Cup ja Challenge Cup) sama paikkamäärä kuin viime vuosina eli 1+1+2 molempiin sukupuoliin.

Mestarien liigan paikat menevät Suomen mestareille eli naisissa LP Viestille ja miehissä VaLePa Sastamala Tampereelle.

Salolaisten mahdollisuus päästä suoraan lohkovaiheeseen samaan tapaan kuin Hämeenlinna päättyneellä kaudella riippuu yhdestä mahdollisesta paikasta luopujasta. Kauden 2019-2020 Mestarien liigan rankingissa Suomen naiset ovat sijalla 15, joka on siis ensimmäinen rankingsijoitus, joka ei oikeuta tällä kertaa suoraan lohkovaiheeseen.

Naisten Mestarien liigan lohkovaiheen suorat paikat kaudelle 2019-2020 ovat rankingin mukaan  Turkki 3, Italia 3, Venäjä 3, Puola 2, Ranska 2, Romania 1, Saksa 1, Slovenia 1, Valko-Venäjä 1 sekä Bulgaria 1.

Miesten puolella Suomi on Mestarien liigan rankingissa sijalla 14, joka on taas neljänteen reservipaikkaan oikeuttava sijoitus. Miehissä ei viime vuosina ole lohkovaiheen paikosta luovuttu, joka selittää erilaisuuden rankingeissa sukupuolten välillä.

Miesten Mestarien liigan lohkovaiheen suorat paikat kaudelle 2019-2020 ovat rankingin mukaan: Italia 3, Venäjä 3, Puola 3, Turkki 2, Saksa 2, Belgia 2, Ranska 1, Slovenia 1 ja Tsekki 1.

Hyvä muutos suomalaisjoukkueiden kannalta Mestarien liigan karsintavaiheen helpottumisessa on se, että enää ei suoran maapaikan lohkovaiheeseen saaneiden maiden muut joukkueet pääse mukaan ns. karsintakierroksille. Toki edellisvuonna paikasta luopuneet maat saavat karsintakierroksille nyt paikan (naisissa Sveitsi, Azerebaidjan, Serbia ja Tsekki sekä miehissä Kreikka).

OrPo ja Etta CEV Cupiin

CEV Cupin paikat menevät puolestaan naisissa Suomen Cupin voittajalle Oriveden Ponnistukselle ja miehissä liigakakkoselle Ettalle, kun Suomen Cupin voittokin meni miehissä VaLePalle.

Challenge Cupin paikat puolestaan kuuluvat naisissa muille liigamitalisteille eli Hämeenlinnan Lentopallokerholle ja Pölkky Kuusamolle. Miesten paikat puolestaan kolmanteen cupkilpailuun kuuluvat Hurrikaani-Loimaalle ja Savo Volleylle eli liigan kolmoselle ja neloselle.

Challenge Cupiin maat voivat saada myös lisäpaikkoja, jos joukkueita siirtyy sieltä täyttämään vapaita paikkoja CEV Cupiin. Ensimmäisenä ”varalla” ovat suomalaisjoukkueista LP Kangasala naisissa ja Raision Loimu miehissä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle