Kylmät suihkut sytyttivät lentopallonaiset

Naisten lentopallomaajoukkue syttyi olosuhdeongelmista komeaan peliin sunnuntaina Azerbaidžanin Bakussa. Maajoukkue otti kesän Kultaisen liigan avausvoittonsa edellisten EM-kisojen välieräjoukkueesta Azerbaidžanista erin 3-1 (25-17, 25-16, 19-25, 25-22).

- Hieno reissu ollut, vaikka olemme kohdanneet paljon vaikeuksia. Ilmastoinnit eivät toimi ja suihkusta tulee kylmää vettä, jos tulee ollenkaan. Joukkue syttyi juuri näistä ja se on kovan porukan merkki sekä hienoja tilaisuuksia oppia uusia asioita huippu-urheilusta. Nyt kotia kohti ja seuraava etappi odottaa Espanjassa, tiiivisti tuntojaan tyytyväinen päävalmentaja Tapio Kangasniemi.

Suomi pelasi loistokkaasti kaksi ensimmäistä erää jättäen kotijoukkueen vaille mahdollisuuksia. 11 torjuntaa kahteen ensimmäiseen erään ja kotijoukkueen pelin täydelliinen tukkiminen olivat upeaa katseltavaa.

Kolmannen erän Suomi aloitti edelleen vahvasti, mutta kokeneen Odina Aliyevan johdolla kotijoukkue nousi peliin vieden erän lopulta selvästi nimiinsä.

Neljännessä erässä Suomi oli taas täysin kuskin paikalla ja oli viedä erän jo nimiinsä melko murskaavastikin. Kotijoukkueen kiri toi kuitenkin viisi perättäistä pistettä ja Azerbaidžanin kahden pisteen päähän. Lopulta kuitenkin ottelussa peräti kahdeksan torjuntaa ottanut Michaela Madsen päätti ottelun jälleen upealla torjunnalla.

Madsenin (12/+12) rinnalla naisten suurimpia sankareita olivat komeasti yleispelaajien tasoa nostaneet Saara Esko (22/+18) ja Emmi Riikilä (15/+6). 39-vuotta juuri täyttäneen maajoukkueeseen yhdeksän vuoden tauon jälkeen pallannut Esko oli todella hurjassa iskussa: 50% hyökkäystehot lähes virheittä, kolme torjuntaa ja neljä ässäsyöttöä kertovat omaa kieltänsä tästä.

Kaikkiaan Suomi otti 15 torjuntaa Azerien kuutta vastaan.

Puolessa välissä (3/6 ottelua) lohkovaihetta Valko-Venäjä johtaa C-lohkoa voitettuaan kaikki ottelunsa ja kerättyään kahdeksan pistettä. Espanjalla on pisteitä kuusi, Suomella kolme ja Azerbaidžanilla yksi.

Naiset palaavat Valko-Venäjän ja Azerbaidžanin kiertueeltaan seuraavaksi Suomeen, josta matka käy ensi lauantain otteluun Espanjaan. Suomi kohtaa isäntämaan Valladolidissa kello 20.30.

Kaksi viimeistä Kultaisen liigan alkulohkon peliään naiset pelaavat Suomessa: 12.6. Hämeenlinnassa Valko-Venäjää vastaan ja 15.6. Mikkelissä vastassa on Azerbaidžan.