Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet turnaa upeassa seurassa Puolassa

Lentopallomiehet turnaa upeassa seurassa Puolassa

Miesten lentopallomaajoukkue osallistuu tulevana torstaina-lauantaina kenties jopa maailman kovimpaan yksittäiseen lentopalloturnaukseen. Suomi on mukana XVII  Memorial of Hubert Jerzy Wagner -turnauksessa Puolan Krakovassa Puolan, Brasilian ja Serbian kanssa.

Tauron Arenalla pelattavassa turnauksessa Joel Banksin ja Sami Kurttilan valmentama maajoukkueemme kohtaa siis viime vuoden MM-kisojen molemmat finalistit sekä neljänneksi sijoittuneen Serbian.

Joukkueet ovat turnauksessa mukana parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla, onhan olympiakarsinnat jo kaikilla joukkueilla edessä seuraavalla viikolla tahoillaan.

Memorial of Hubert Jerzy Wagner -turnaus on pelattu neljän maailman huippujoukkueen turnauksena joka vuosi 2003 lähtien.

Hubert Wagner johti Puolan päävalmentajana olympiavoittajaksi Montrealissa 1976 ja maailmanmestariksi Meksikossa 1974. Wagner aloitti maajoukkueen päävalmentajana 1973 vasta 32-vuotiaana luoden Puolan 70-luvun suuruuden. Montrealin olympiavoittajista suomalaisille ovat tunnetuimpia juuri Suomen Lentopalloliiton Hall of Fameen valittu Wlodzimierz ”Vodek” Sadalski sekä myös vuosikymmeniä Suomessa jo vaikuttanut Wlodzimierz ”Vodek” Stefanski.

Pelaajana (passari) ”Jurek” Wagner oli mukana Meksikon olympialaisissa 1968 ja saavutti myös EM-pronssia 1967.

Wagner menehtyi 61-vuotiaana vuonna 2002. Hänet valittiin FIVB:n Hall of Fameen 2010. Puolassa on nimetty Wagnerin mukaan viisi koulua ja kaksi hallia.

Turnauksen kaikki ottelu näyttää suorina lähetyksinä Puolassa Polsat Sport ja Polsat Sport Extra.

Turnausohjelma: (Suomen aikaa)
1.8. 17 Puola - Serbia, 20 Brasilia - Suomi
2.8. 17.30 Puola - Brasilia, 20.30 Suomi - Serbia
3.8. 12.00 Serbia - Brasilia, 15.00 Puola - Suomi

Vital Heynenin valmentama Puola on turnauksen isäntämaana myös kaksien edelliisten kisojen maailmanmestari (2014 ja 2018), tämän hetken maailmanrankingin nelonen ja kesän Nations Leaguen pronssijoukkue.

Brasilia puolestaan on maailman rankingin ykkönen ja neljien viimeisten olympialaisten finalisti sekä hallitseva olympiavoittaja.  Tämän kesän Nations Leaguessa Brasilia hävisi pronssiottelun Puolalle. Lisäksi Brasilia on myös mm. Viisien edellisten MM-kisojen finalisti.

Legendaarisen Nikola Grbicin valmentama Serbia puolestaan on maailman rankingissa kymmenentenä, mutta se oli viime vuoden MM-kisoissa neljäs ja edellisvuoden EM-kisoissa pronssilla. Tämän vuoden Nations Leaguessa joukkue etsi kovastikin pelaamistaan ollen vasta yhdestoista.

Tämän turnauksen jälkeen Puola pelaa olympiakarsintaturnauksen 9.-11. Elokuuta kotikentällään Gdanskissa vastassaan Ranska, Slovenia ja Tunisia. Brasilia on mukana Varnassa Bulgariassa pelattavassa turnauksessa isäntämaan Puerto Ricon ja Egyptin kanssa. Serbia puolestaan pelaa Italian Barissa Italian, Australian sekä Kamerunin kanssa. Suomen karsintalohkohan pelataan Kiinan Ningbossa ja lohkon kaksi muuta maata ovat Argentiina ja Kanada.

Suomen 14 pelaajan ryhmä ei vielä ole 100% lopullinen ryhmä seuraavan viikon Ningbon olympiakarsintaturnaukseen. Varsinaisesta 16 pelaajan treeniryhmästä sivuun jäi nyt libero Niklas Breiliin sekä hakkuri Joonas Jokela.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle