Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Jaloselle jatkopesti - A-maajoukkue jatkaa tutussa komennossa 2022 MM-kotikisoihin

Jukka Jaloselle jatkopesti - A-maajoukkue jatkaa tutussa komennossa 2022 MM-kotikisoihin

A-maajoukkueen vuosina 2011 ja 2019 maailmanmestaruuteen johdattanut Jukka Jalonen jatkaa A-maajoukkueen päävalmentajana kauden 2021-22 loppuun.

Jalosen alkuperäinen pesti ulottui tulevaan kevääseen, mutta nyt solmitun kahden kauden jatkosopimuksen myötä sopimusta on jäljellä vielä kolme kautta. Jukka Jalonen luotsaa näin Leijonat 2022 talviolympialaisiin ja samana keväänä Suomessa pelattaviin MM-kotikisoihin.

- Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maan huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, joissa pääsen olemaan mukana, Jalonen iloitsee ja kertoo samalla olevansa tyytyväinen siihen, että jatkosopimukselle saatiin sinetti hyvissä ajoin.

- On tärkeää, että A-maajoukkue saa uuden kauden kynnyksellä työrauhan.

Myös Jääkiekkoliitossa tuore jatkosopimus otetaan iloisin mielin vastaan.

- Jukka Jalonen oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että yhteisymmärrys löytyi. Tämä ratkaisu tuo maajoukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Sopimukseen sisältyy NHL-pykälä, jonka mukaan Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden.

- Suomalaisia valmentajia ei juuri ole NHL:ssä ollut emmekä halua olla esteenä, jos Jukalle sopimuskauden aikana aukeaa NHL:ssä sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

Kauden 2019-20 A-maajoukkue aloittaa tuttuun tapaan Helsingissä 7.-10. marraskuuta pelattavasta Karjala-turnauksesta, jossa vaihtopenkin takana nähdään Jukka Jalosen lisäksi muita tuttuja kasvoja.

- A-maajoukkueen koko valmennustiimi säilyy ennallaan. Meillä on takana huikea kausi ja joukkueen kannalta on hienoa, että samat taustavoimat jatkavat myös alkavalla kaudella. Iso hatunnosto seuroille siitä, että tämä on mahdollista, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kiittää Leijonien taustajoukkojen seuroja hyvästä yhteistyöstä.

Leijonien apuvalmentajina toimivat Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ja Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Antti Pennanen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, videovalmentajan tehtävää hoitaa Jokereiden videovalmentaja Janne Hietaniemi. Helsingin IFK:n myyntipäällikkönä leipätyökseen toimiva Mika Kortelainen jatkaa A-maajoukkueen joukkueenjohtajana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



JukkaJalonen

Jukka Jalonen

Tiedot