Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon Euroopan liigat peruttu ja EM-kisojen siirtoa harkitaan

Lentopallon Euroopan liigat peruttu ja EM-kisojen siirtoa harkitaan

Euroopan lentopalloliitto CEV on päättänyt, että Euroopan Kultaiset ja Hopeiset liigat on tältä kaudelta peruttu ja Euroopan cupien loppupelejä ei pelata. Loppukesän EM-karsintapelit saatetaan siirtää tammikuulle. Mahdollista on myös siirtää vuoden 2021 EM-kisoja, joissa Suomi järjestää yhden miesten alkulohkoista Tampereella.

Lentopallon miesten ja naisten Euroopan Kultaiset ja Hopeiset liigat on tältä vuodelta siis peruttu. Suomen naisten piti pelata touko-kesäkuussa Kultaisessa liigassa ja miesten Hopeisessa liigassa.

Suomen naisten maajoukkueen piti pelata EM-karsintoja elo-syyskuussa koti-/vierasotteluina, mutta nyt on mahdollista, että ne pelataankin vasta tammikuussa 2021, jos alkuperäiset päivämäärät eivät koronavirustilanteen takia joukkueille sovi. CEV tekee lopullisen päätöksen 1. heinäkuuta.

Vuoden 2021 EM-kisojen mahdollisesta siirtämisestä keskustellaan myös järjestäjämaiden kanssa ottaen huomioon mitä kansainvälinen lentopalloliitto FIVB päättää lentopallon arvokisakalenterista vuodelle 2021. Naisten EM-kisojen alustavat päivämäärät ovat 19.8.-5.9.2021 ja miesten EM-kisojen 2.9.-19.9.2021.

Lentopallon kaikkien Euroopan cupien viimeiset pelit peruutetaan mukaan lukien Mestarien liigan jäljellä olleet pudotuspelit ja finaalit. Mestarien liigassa, CEV Cupissa ja Challenge Cupissa ei tänä vuonna jaeta mestaruuksia eikä mitaleja.

Tänä kesänä piti pelata neljät nuorten EM-kisat, joissa myös Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueita on mukana. CEV yrittää löytää niille uudet ajankohdat tai päättää myöhemmin niiden peruuttamisesta.

Suomen alle 18-vuotiaat pojat ja alle 17-vuotiaat tytöt ovat selviytyneet EM-kisoihin, jotka piti pelata heinäkuussa. Päätös näiden EM-kisojen pelaamisesta myöhemmin kesällä tai peruuttamisesta kokonaan tehdään viimeistään 15.7.

Suomi on mukana myös alle 20-vuotiaiden poikien ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-karsintojen 2. kierroksella, joista uuden päätöksen mukaan lohkojen voittajat ja poikien neljä sekä tyttöjen kolme parasta kakkosta pääsevät lopputurnaukseen - mikäli karsinnat ja finaalit päätetään pelata.

Beach volleyssa etsitään uusia ajankohtia Continental Cupin eli olympiakarsintojen 2. vaiheen turnauksille ja Euroopan lopputurnaukselle, josta voittajat selviytyvät Tokion olympialaisiin. Suomen miehet ja naiset ovat mukana Continental Cupissa.

CEV päätti arvokilpailujen lisäksi myös laajasta 11,5 miljoonan euron tukipaketista, joilla eurooppalaisia seuroja ja jäsenmaita tuetaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle