Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsalainen Amel Rastoder siirtyy Akaa Futsalin riveihin

Ruotsalainen Amel Rastoder siirtyy Akaa Futsalin riveihin

Futsal-Liigan historian ensimmäinen ruotsalaispelaaja on Amel Rastoder, 23, joka siirtyy Akaaseen ja leijonapaitaan Ruotsin liigasta Örebrö SK:sta. Rastoderin sopimus on kaksivuotinen.

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö odottaa uuden pelaajan liittymistä joukkueeseen mielenkiinnolla.

- Amel treenasi meidän kanssa pari kertaa jo viime kauden aikana, ja hän teki motivaatiollaan sekä intohimollaan vaikutuksen. Nyt kun siviilityötkin mahdollistivat osaltaan miehen muuton Suomeen, olimme luonnollisesti erittäin kiinnostuneita saamaan miehen Akaaseen. Näemme hänessä paljon potentiaalia, vaikkei hän valmis futsalpelaaja olekaan vielä. Bonuksena hän tuo persoonallaan ison määrän valoa ja iloa joukkueeseen, Kivistö kertoo.

Futsal on Ruotsissa lajikulttuuriltaan hiukan Suomea jäljessä monessa asiassa, ja aivan nuoresta asti vain futsalia pelanneita pelaajia on vähemmän. Myös Rastoderin tausta on jalkapallon puolelta, jossa hän pelasi parhaimmillaan Ruotsin 16-vuotiaiden poikamaajoukkueessakin. Jalkapalloura katkesi sen jälkeen loukkaantumiseen ja pitkään poissaoloon, minkä jälkeen mies on pelannut kolme kautta futsalia Örebrö SK:ssa.

Suomeen ja Akaaseen saapuu innostunut pelaaja.

- Olen tottakai tosi innoissani. Tämä on minulle iso elämänmuutos sekä siviilielämän että futsalin kannalta. Viimeiset kolme vuotta ruotsalaisessa futsalissa ovat olleet hienoa aikaa, mutta toisaalta on hienoa myös päästä pelaamaan tasokkaammassa liigassa. Suomalainen futsal on monilla mittareilla katsottuna naapurimaata edellä, Rastoder avaa lähtökohtiaan.

Pelaaja ehti siis poikeata Monitoimihallin uumenissa muutaman kerran jo viime keväänä.

- Seura teki kokonaisuudessaan suuren vaikutuksen. Seurajohto, valmennus ja pelaajat ottivat minut lämmöllä vastaan silloin. He ovat auttaneet paljon siinä, että saimme asiat järjestymään ja siirron sekä Suomeen muuton toteutumaan. Toivon, että pääsen pian antamaan seuralle takaisin kentän puolella, Rastoder katsoo jo kohti syksyä.

Kolmeen futsalkauteen mahtuu myös visiitti Ruotsin maajoukkueeseen.

- Yksi tavoitteistani on tietysti myös tulla maajoukkueen vakiopelaajaksi. Ennen kaikkea haluan oppia ja kasvaa pelaajana sekä ihmisenä niin paljon kuin mahdollista, ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään. Olen mielestäni hyvä kahden suunnan pelaaja, mutta varmasti kehittymisen varaa on jokaisella osa-alueella. Olen valmis tekemään töitä kovasti, jotta nousen pelaajana uudelle tasolle, Rastoder päättää.

Sopimustilanne 08.05.2020:
Maalivahdit: Kasper Kangas (2022), Jukka Saari (2021)
Kenttäpelaajat: Dusan Milojevic (2023), Rafael Giorgio (2021), Jovan Stankovic (2021), Juhana Jyrkiäinen (2022), Aleksi Pirttijoki (2022), Kim Lingman (2022), Amel Rastoder (2022).

Lähde: akaafutsal.fi


Takaisin edelliselle sivulle