Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Kasper Lehikoinen, puolustajat Oskari Seppälä, Niko Hämäläinen ja Vili Westerman sekä hyökkääjät Teemu Siironen, Mika Koivisto, Rudi Maarni ja Olli Sorsa. Hyökkääjät Ville Sivonen ja Mikko Pellikka hakevat pelipaikkaa koeajan kautta. 

– Joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja siitä iso hatun nosto Jonille. Varmasti saamme Jonin kanssa hoidettua erittäin hyvät puuttuvat palaset tulevan kauden joukkueeseen. Yhteistyömme on alkanut erittäin hedelmällisesti. Hienoa, että näiden pelaajien joukossa on näin monta joensuulaista pelaajaa, Joensuun Kiekko-Poikien general manager Jaakko Lipponen kertoo.

Kasper Lehikoinen, 19, on Jokipoikien oma kasvatti. Lupaava maalivahti vietti kaksi edellistä kautta KooKoon A-nuorissa. Viime kaudella Lehikoinen torjui Nuorten SM-liigassa 15 ottelua torjuntaprosentilla 91,4. 

– Paluumuuttaja on kiva saada kotiin. Kasper on osana maalivahtitrioa ja hän taistelee varmasti peliajasta edustuksessakin. Hänellä on lisäksi mahdollisuus pelata myös A-junioreissa. Kasper pelasi erinomaisen kevään KooKoon A-junioreissa, Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo. 

Oskari Seppälä, 21, jatkaa Joensuussa. Lukon A-nuorten entinen kippari tahkosi viime kaudella Jokipojissa 33 ottelua, joissa viimeisteli yhden maalin ja keräsi kaksi syöttöpistettä. Lisäksi Seppälä pelasi 16 ottelua tehoilla 0+8 Jokipoikien A-nuorissa. Raamikkaan peruspuolustajan palkintokaapista löytyy muun muassa A-nuorten SM-pronssi keväältä 2017. 

– Halusimme ehdottomasti käyttää ”Sepin” option tähän kauteen. Oli viime kaudella hyvä esimerkki niin edustuksessa kuin A-junioreissa. Otti ison roolin loppukaudesta ja siitä on hyvä jatkaa, Petrell sanoo. 

Niko Hämäläinen, 19, on Jokipoikien oma kasvatti. Hämäläisen viime kautta häiritsi sairastuminen, jonka vuoksi Mestis-otteluita tilille kerääntyi vain kaksi. Kauden aikana Hämäläinen pelasi Jokipoikien A-nuorissa kuusi ottelua tehoilla 1+5. Hämäläinen on pelannut kolmen edellisen kauden aikana yhteensä 14 Mestis-ottelua. 

– Vieläkin nuori puolustaja, vaikka edustuksessa on muutaman kauden ollut. Viime kauden pilasi totaalisesti ikävä sairastuminen joka on nyt selätetty. Monipuolinen puolustaja on kyseessä, Petrell kuvailee.

Vili Westerman, 17, on Jokipoikien oma kasvatti ja nousee seuran A-nuorista nyt edustusjoukkueeseen. Jämäkästi kaukalossa esiintyvä peruspakki pelasi viime kaudella Jokipoikien B-nuorissa kuusi ottelua tehoilla 0+5 ja A-nuorissa 21 kamppailua tehoilla 2+5. 

– Vili nostetaan mukaan omista junioreista. Oli ajoittain mukana jo viime kaudella treeniringissä, mutta nyt meidän sopimuspelaajana. Vili on niin sanottu peruspakki, joka pelaa varsin jämäkästi nuoresta iästä huolimatta. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia steppejä tämä nuorimies tulevaisuudessa ottaa, Petrell kuvailee. 

Teemu Siironen, 25, jatkaa Joensuussa. Suomi-sarjassa aiemmin kovaa jälkeä tehnyt Siironen pelasi hienon ensimmäisen Mestis-kauden ja keräsi 49 ottelussa tehot 6+10=16. Kalajoen JHT:n kasvatti on taitava, monipuolinen ja juonikas hyökkääjä, jolla on potentiaalia myös tehdä tulosta.

– Teemu pelasi Mestiksessä hyvän debyyttikauden hänelle oudossa roolissa. Hän on erittäin taitava pelaaja ja omaa ison potentiaalin tehdä myös pisteitä, Petrell hehkuttaa. 

Mika Koivisto, 27, tekee paluun vuoden tauon jälkeen Joensuuhun. Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti tuo joukkueeseen kokemusta, johtajuutta, näkemystä ja taistelutahtoa. Koivisto on pelannut urallaan Liigassa 86 ottelua tehoilla 1+5 KooKoon riveissä. Mestiksessä laitahyökkääjä on pelannut 248 runkosarjaottelua Hokin, KooKoon ja Jokipoikien pelipaidassa. A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2010 Kärpissä voittanut Koivisto vietti viime kauden alun Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Mörrums GoIS -joukkueessa, mutta palasi lokakuussa Mestikseen ja päätti sesongin Hokissa, jossa saalisti 28 ottelussa tehot 4+3. 

– ”Kojo” halusi todella paljon tulla takaisin Joensuuhun ja totta kai minäkin annoin sille ison arvon. Pelaajana hän on erittäin sitoutunut ja tekee joukkueensa eteen mitä tahansa ja on tykätty joukkuekaveri. Tuo myös koppiin luonnollista johtajuutta ja pystyy pelaamaan monessa eri roolissa, Petrell sanoo. 

Rudi Maarni, 19, saapuu Joensuuhun Espoosta. Nopea, taitava ja monipuolinen hyökkääjä pelasi viime kaudella Kiekko-Espoossa 21 ottelua Suomi-sarjassa tehoillla 10+10=20 ja takoi hurjat pistemäärät myös Kiekko-Espoon A-nuorten kakkosjoukkueessa. Toissa kauden Espoon Palloseuran kasvatti vietti puolestaan HPK:n B-nuorissa. Maarnin sopimus on 1+1-vuotinen. 

– Rudi oli Suomi-sarjan mielenkiintoisin nuori pelaaja viime kaudella. Todella nopea ja omaa hyvän fysiikan. Vahvuutena myös se, että pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Kovassa Kiekko-Espoon ryhmässä teki kohtuullisen pienessä roolissa hyvät tehot. Se on kiva juttu, kun kyseessä on vasta 2001 syntynyt pelaaja, Petrell hehkuttaa ja viittaa Mestiksen uuteen sääntöön, jonka puitteissa kokoonpanossa pitää olla kolme 2001 tai myöhemmin syntynyttä pelaajaa.

Olli Sorsa, 18, on Jokipoikien kasvatti ja tekee nyt paluun Joensuuhun. Taitava hyökkääjä on viettänyt kolme edellistä kautta Rauman Lukon organisaatiossa. Viime kaudella Sorsa keräsi kolmessa B-nuorten SM-sarjan ottelussa viisi syöttöpistettä ja Nuorten SM-liigassa näppärä hyökkääjä saalisti 46 ottelussa tehot 5+6=11. 

– Olli kuuluu paluumuuttajien osastoon. Hän on taitava pienikokoinen 2001 syntynyt hyökkääjä, joka pystyy myös pelaamaan keskellä ja laidassa. Ensimmäiset miesten pelit edessä ja potentiaalia on runsaasti. Hyväntuulinen ja urheilullinen poika kaikin puolin.

Ville Sivonen, 20, on myös Jokipoikien oma kasvatti. Oikealta laukova laituri lähti kesken kauden 2017–18 Joensuusta Mikkelin Jukureiden organisaatioon. Viime kaudella Siivonen tehtaili Jukureille Nuorten SM-liigassa 43 ottelussa tehot 6+9=15. 

– Paluumuuttaja Mikkelistä meille. Kolme kautta vierähti Mikkelissä ja nyt Ville hakee try-outin kautta pelipaikkaa joukkueessa. Taitavasta rightin puolen laiturista on kyse, Petrell tietää.

Mikko Pellikka, 23, on Lieksan Hurttien, joka on pelannut kaksi edellistä kautta kakkosdivisioonaa Karjalan Koplan pelipaidassa. Mestis ei ole Pellikalle täysin vieras sarja, sillä hän debytoi Jokipojissa kaudella 2017–18 yhdessä ottelussa tehtailtuaan seuran A-nuorissa tuolla kaudella peräti 47 paunaa. 

– Oli muutama kausi sitten A-nuorten kantavia voimia ja kaksi edellistä kautta on mennyt Koplassa. Todella hyvän liikkeen omaava pelaaja, joka hakee paikkaa joukkueesta try-outin kautta, Petrell kertoo. 

Joensuun Kiekko-Poikien sopimustilanne (8.5):

Maalivahdit:
Kasper Lehikoinen (2021 +1)

Puolustajat: 
Niki Blomberg (2021)
Vili Westerman (2021)
Oskari Seppälä (2021)
Niko Hämäläinen (2021)

Hyökkääjät:
Saku Kivinen (2021)
Matias Mustonen (2021)
Mika Koivisto (2021)
Teemu Siironen (2021)
Rudi Maarni (2021+1)
Olli Sorsa (2021)
Mikko Pellikka (try out)
Ville Sivonen (try out)

Lähde: joensuunkiekkopojat.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Jokipojat - logo

Jokipojat - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat vahvistuu kahdella merkittävällä pelaajalla, kun Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg liittyvät joukkueeseen loppukauden kattavilla sopimuksilla.

Lue lisää
Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Liigassa peräti 577 runkosarjaottelua pelannut Janne Tavi, 31, siirtyy Kiekko-Poikiin. Tavi saapuu paikkaamaan Oula Uskin ja Mika Koiviston jättämää aukkoa joensuulaisten hyökkäyksessä. Molemmat ovat toistaiseksi sivussa pienten vammojen vuoksi.

Lue lisää
Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Entinen huippukiekkoilija Kalle Kerman on valittu Joensuun Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi.

Lue lisää
Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustajien Esa Lehikoisen, Ville Räsänen, Wiljami Kupiaisen ja Nico Joen sekä keskushyökkääjä Oula Uskin kanssa.

Lue lisää
Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt viisi pelaajasopimusta. Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Leevi Nikkinen, kotiin palaava puolustaja Santeri Koponen ja hyökkääjät Jussi Tammela, Valtteri Lipiäinen ja Olli Korhonen.

Lue lisää
Laurinkari, Pyykkö ja Yrttiaho jatkavat Kiekko-Poikien valmennustiimissä

Laurinkari, Pyykkö ja Yrttiaho jatkavat Kiekko-Poikien valmennustiimissä

Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimissä päävalmentaja Joni Petrellin apuna jatkavat valmentaja Benjamin Laurinkari, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho.

Lue lisää