Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista. Yliopistopelinsä Collier pelasi itärannikolla Clemsonin yliopistossa Etelä-Carolinassa.

Georgian Augustassa syntynyt Aliyah Collier, 22, pelasi koko yliopistouransa Clemsonin Tiikereissä. Neljän kauden aikana pelejä kertyi yhteensä 95 tehoilla 9.0/6.7/1.3/1.7r. Viimeinen kausi oli tehokkain: 11.0 pistettä, 7.1 levypalloa, 1.7 syöttöä ja 2.1 riistoa ottelua kohden.

Aliyah korkkasi ammattilaisuransa viime kaudella Portugalin pääsarjassa. Siellä, kuten muuallakin, kausi päättyi kesken jo maaliskuussa. Aliyah pelasi joukkueensa kaikki 19 ottelua, joissa viimeisteli 19.4 pistettä, 9.9 levypalloa, 4.7 syöttöä ja 3.1 riistoa ottelua kohden teholukeman osoittaessa hurjaa 25.9. Kolmoset tarkkakätinen takapelaaja upotti kovalla 42%:n ja vapaaheitot 80%:n tarkkuudella.

Joukkueensa Uniao Sportiva oli keskeytyshetkellä 12 joukkueen sarjassa toisena voitettuaan 19 ottelustaan 16. Aliyah oli joukkueensa ykköspelaaja ja koko sarjassakin useassa kategoriassa kärkikymmenikössä: pisteissä kolmas, levypalloissa viides, syötöissä kuudes, riistoissa toinen ja torjunnoissa jaettu viides (0.8). Portugali tuntuu olevan hyvä ponnahduslauta Suomeen, tai ainakin Kouvolaan, sillä myös kahden edellisen kauden Kouvotar Claire Lamunu aloitti uransa sieltä.

Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Aliyah Collier: ”Olen innoissani liittyessäni Kouvottarien joukkueeseen ja odotan malttamattomana mitä uusi kausi tuo tullessaan. Toiveena on tietysti, että voittaisimme mestaruuden ja onnistuisimme kauden aikana joukkueena monella osa-alueella. Henkilökohtaisena tavoitteena on myös oppia enemmän koripallosta, saada lisättyä peliini uusia elementtejä ja samalla monipuolistaa peliäni millä tahansa pelipaikalla.”

”Olen kiitollinen siitä, että pääsen pelaamaan Kouvottarien kannattajille. Toivottavasti nautitte tulevasta kaudesta ja se olisi kaikkea sitä mitä odotatte ennakkoon.” – Collier jatkaa.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Aliyah sopi ominaisuuksien ja taitojensa puolesta parhaiten siihen mitä haettiin. Hän on isokokoinen combo guard, joka pituutensa ja hyvän fysiikan ansiosta pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-4 sekä vaihtamaan palloskriineissä. Tämä oli viime kaudella meillä selkeä vahvuus Amerystin (Alston) kanssa ja haimme tätä samaa elementtiä alkavallekin kaudelle. Hyökkäykseen Aliyah tuo paljon tulivoimaa, erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä ja heitto osuu myös suoraan kuljetuksesta. Urheilullisena pelaajana hän ajaa kovaa kovarille ja on hyvä viimeistelemään.”

”Palloskriinipelaaminen oli videoilla hyvää ja tässä hän pääsee meillä parhaaseen oppii, kun Reetta (Piipari, apuvalmentaja) opettaa vielä lisää palloskriinin saloja kauden mittaan. Hieno viime kausi Portugalissa kovilla tehoilla antaa luottoa siihen, että Aliyah ottaa vielä ainakin yhden askeleen kehityksessä kohti Euroopan kovimpia sarjoja. Olen tyytyväinen, että hän valitsi eri vaihtoehdoista meidät.” – Frimodig päättää.

Kouvottaret kaudella 2020-2021: Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman ja Aliyah Collier (USA).

Lähde: kouvot.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa.

Lue lisää
Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Lue lisää
Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig apuvalmentajanaan Reetta Piipari. Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Lue lisää