Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Kaisa Lind, 33, aloittaa syksyllä jo 13. kautensa pääsarjatasolla. 180-senttinen laituri on pelannut näiden kausien aikana 324 ottelua 5.2 pisteen ja 2.7 levypallon keskiarvoilla. Viime kaudella Lind iski tehot 4.9/3.3/1.7 teholukemalla 5.7.

Kaisa Lind jatkostaan Kouvottarissa: ”Yllättäen loppunut viime kausi jätti vielä paljon nälkää pelata. Hyvät olosuhteet ja valmennus sekä toimivat taustat ovat arkipäivää Kouvottarissa, joten päätös jatkosta oli helppo. Parin kuukauden fysiikkatreenien jälkeen on ollut mukava päästä taas halliin treenaamaan joukkueen kanssa. Uskon, että meillä tulee olemaan todella kilpailukykyinen joukkue tulevalla kaudella. Toivottavasti päästään pelaamaan koko kausi terveinä.”

”Taret -kannattajillakin on ollut pitkä tauko koriksesta, joten toivottavasti nähdään taas syksyllä hallilla. Pysytään terveinä ja nautitaan toivottavasti helteisestä kesästä.” – Lind jatkaa.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Kaisan jatko on hieno asia joukkueen kannalta. Hän tuo koppiin ja kentälle kaivattua kokemusta ja johtajuutta. Kentällä Kaisa hyvällä heittotaidolla levittää kenttää ja mahdollistaa haluamamme kenttätasapainon.”

”Harjoituksissa Kaisa on tärkeä linkki pelaajien ja valmennuksen välisessä kommunikoinnissa, hän osaa tuoda omia ja pelaajien näkemyksiä esiin. Puolustus on oman näkemykseni mukaan mennyt viimeiset kaksi kautta eteenpäin ja en näe syytä miksei sama trendi jatkuisi.” – Frimodig täydentää.

Jemina Airaksinen, 23, aloittaa viidennen kautensa korkeimmalla sarjatasolla. Espoo Unitedia ja Honkaa aiemmin edustanut 185-senttinen laituri on kerännyt vyölleen 90 naisten korisliigaottelua tehoilla 2.5/1.7. Viime kaudella Airaksisen tehot olivat 3.5 pistettä ja 3.0 levypalloa ottelua kohden teholukeman osoittaessa 3.9.

Jemina Airaksinen päätöksestään jatkaa pohjoisessa Kymenlaaksossa: ”Tunnelmat jatkosta Kouvottarissa ovat odottavat ja olen erittäin innoissani päästessäni taas pelaamaan joukkueen kanssa. Viime kaudesta kun jäi vähän hampaan koloon. Kesä kuluu treenatessa ja töitä tehdessä. Työpäivät vietän Espoossa ja vapaapäivinä matkaan Kouvolaan treenaamaan. Lomailulle ei kauheasti jää aikaa, mutta muutaman asuntoautoreissun ehtii silti onneksi tekemään. Tavoitteena tulevalle kaudelle on saada lisää vastuuta ja osua tarkemmin kaaren takaa. Viime kaudella sain nopeutta lisää ja tavoitteena on olla yhä nopeampi kiituri ensi kaudella.”

”Päätös jatkaa Kouvottarissa oli helppo. Kouvottarissa hoidetaan pelaajien asiat todella hyvin ja pelaajista pidetään huolta. Vastaavaa en ollut kokenut aiemmin ja viihdynkin Taret -paidassa erinomaisesti. Nähdään taas pian hallilla ja pidetään väliin jääneen playoff-kevään meteli ja tunnelma sitten syksyllä.” – Airaksinen päättää.

Joonas Frimodig mieluisasta jatkajasta: ”Jemppu pelasi hyvän ja ehjän viime kauden. Itseluottamuksen noustessa peli peliltä hän oli erittäin tärkeä palanen meidän isoa päätä. Jemppu on erinomainen harjoittelija ja on sarjan parhaita heittäjiä pelipaikallaan. Fysiikkapuoli ja sivuttaisliike menivät viime kaudella eteenpäin ja tätä kehitystä jatketaan tällä kaudella. Olen hyvin tyytyväinen, että Jemppu jatkaa Kouvolassa.”

Kouvottaret kaudella 2020-2021:  Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen.

Lähde: kouvot.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa.

Lue lisää
Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista.

Lue lisää
Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig apuvalmentajanaan Reetta Piipari. Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Lue lisää