Peliveljet jyräsi yli Kooveen

Kalsea Areena oli houkutellut lehtereilleen 782 katsojaa. Seinäjoen Peliveljien oli määrä kaivaa eiliset moskat hampaidenkoloista, jotka sinne SSV-tappion myötä olivat jääneet. Tamperelainen Koovee avasi liigakautensa ikävään paikkaan sisuuntunutta pohjalaislaumaa vastaan.

Kuin eilen, niin tänäänkin ottelun avausosumasta vastasi kotijoukkue. Cafereria Salotan ilmaisen lounaan nappasi viime kauden tehokkain Peliveli, Sami Koski, joka kolmannella peliminuutilla laukoi pallon maaliin. Kahdeksannella minuutilla molemmat joukkueet pääsivät yksin maalivahtia vastaan mainioiden pystysyöttöjen seurauksena, mutta hyökkääjät eivät onnistuneet naulaamaan sisään.
SPV on parina viime vuotena ollut mainio erikoistilannejoukkue, joka kyykkii alivoimat kunnialla ja viimeistelee tehokkaasti vastustajan kärsiessä miesvajeesta. Ensivaikutelma tästä kaudesta kyseisen asian suhteen on täysin eri, sillä avauspelissä ylivoimaprosentti oli nolla ja alivoima surkeaa. Koovee-pelin ensimmäisessä erässä saadusta ensimmäisestä ylivoimastakaan ei tullut lasta eikä kuonaa. Erikoistilanne kuitenkin sekoitti tamperelaisten rivejä sen verran, että pian sen jälkeen Tuukka Kiviranta pääsi lyömään suoraan Jarno Ihmeen upeasta, pitkästä heitosta maaliin.
Punapaitaiselle kotijoukkueelle siunaantui mainio hetki, kun verkko heilui Koovee-päädyssä kolmesti neljässä minuutissa. Ensin Harri Karjala ruopaisi viivasta, sitten Mikko Kohonen veti ylänurkkaan pelattuaan kulmaan seinän Koskelle. Erätaukolukemat 5-0 viimeisteli Erik Härkönen Tuukka Kivirannan nopeasta syötöstä kulmavaparin jälkitilanteessa.

Toinen erä räjähti käyntiin saman duon toimesta, mihin ensimmäinen päättyi. Tuukka Kiviranta syötti Härköselle, joka iski kauden kolmannen osumansa puolen minuutin pelin jälkeen.
Koovee kohensi pelaamistaan ensimmäisestä erästä paljon tarkemmaksi, mikä näkyi tulostaululla. Ihan samaan tahtiin ei omissa kolissut, vaan joukkue puolusti paremmin ja hyökkäsikin pirteästi. Jarno Ihme vain oli ohittamaton SPV:n maalilla. Erä oli kaiken kaikkiaan tasaisempaa peliä kuin ensimmäinen, mutta maaleista vastasi vain toinen joukkue. Erä päättyi kuten se loppuikin, Speven maaliin. Ykkösketju Koski-Hulmi-Kohonen oli rakennellut mahtavia paikkoja läpi erän ja tolpassakin käytiin. Puoli minuuttia ennen summeria Janne Hulmi viimeisteli kauniista sommitelmasta vastahyökkäyksestä. Erätauolle murskaavassa 7-0-asetelmassa.

Vierasjoukkueen nolla rikkoontui kolmannen erän alussa, kun Harri Karjalan viivaveto kilpistyi ensimmäiseen mieheen ja Koovee iski vastahyökkäyksestä kauden ensimmäisen. Toinen tuli ylivoimalla, kun joukkue pääsi myllyttämään toden teolla SPV:n otettua kaksi peräkkäistä jäähyä. Toisen aikana Miro Lehtinen kavensi eron viiteen maaliin laukauksella alakulmaan.
Yleisölle tarjottiin herkkua rangaistuslaukauksen merkeissä, kun Erik Härköstä rikottiin maalintekotilanteessa. Pilkkua asettui laukomaan Mikko Kohonen, jonka nosto ei kuitenkaan onnistunut. Kovin paha juttu se ei ollut, sillä epäonnistumista seurannut ylivoima tarjosi Spevelle kauden ensimmäisen ylivoimamaalin. Henri Myllymäki syötti ja Teppo Mäkelä lämäsi kiukulla ohi Koovee-vahti Joni Järviön.
Lieskassa oleva Erik Härkönen lisäsi manselaisten tuskaa laukoessa oivallisen syöttömyllyn jälkeen lukemat jo yhdeksään kahteen. Tasoituksen vuoksi Koovee sai pelata pari viimeistä minuuttia ylivoimalla ja vielä rangaistuslaukauksenkin. Loppulukemat 9-2 sinetöitiin tilastoihin, kun lisämaaleja ei nähty.

Hattutempun viimeistellyt Erik Härkönen oli arvatenkin otteluun tyytyväinen ja kuvaili voittoa ytimekkäästi: "Alussa oli vähän vaikeampaa, mutta kyllä se siitä parani loppua kohden. Ketjun kanssa parannettiin koko ajan." Eiliseen SSV-peliin hattutemppuilija näki eroa: "Kikkua saatiin eiliseen verrattuna enemmän ja ehkä pelin tempo ja oma pää oli parempaa."

SPV:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Seinäjoen Peliveljet - logo

SPV - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Hannu Palomäki jatkaa Jymyssä

Jymyn pitkäaikainen kapteeni, Hannu Palomäki jatkaa sinisissä myös ensi kaudella. Kokeneen hyökkääjän peliuran jatkumiseen Jymyn sarjanousulla F-Liigaan oli suuri merkitys.

Hannes Hannula palaa Jymyn maalinsuulle

Jymyn maalivahtiosasto täydentyy tutulla kasvolla, sillä pari kautta aiemminkin joukkueen maalia tilkinnyt Hannes Hannula palaa Jymyyn.

Miika Pollari jatkaa Jymyn puolustuksessa

Kaksi kautta Jymyssä viihtynyt puolustaja Miika Pollari jatkaa sinisissä. Tuulennopealla SC Alajärven kasvatilla on hieno kausi alla Divarissa ja hyvällä perustasolla suorittavaa puolustajaa tarvitaan ehdottomasti myös liigakentillä.