Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JIPPO solmi viisi uutta sopimusta

JIPPO solmi viisi uutta sopimusta

 

JIPPO on solminut sarjakauden kynnyksellä viisi uutta pelaajasopimusta. Viime kauden joukkueesta mukana jatkavat Antti Åke (27) ja Teemu Hallikainen (26). Yhteistyöseura SC Riverballin viime kauden pelaajista kokonaan JIPPO:on siirtyvät Sami Ahonen (30) ja Aapo Makkonen (22). Viime lauantaina JIPPO-paidassa testissä esiintynyt Segun Ikudehinbu (25) puolestaan pelasi viime kaudella Warkaus JK:ssa.

Åke ja Hallikainen liittyivät JIPPO-paitaan kaudella 2010, ja ovat pelanneet joukkueessa siitä asti lukuunottamatta Åken vuoden mittaista visiittiä Kakkosen PK-37:n kaudella 2013. Åkeltä löytyykin näkemystä siitä, mitkä ovat erot Ykkösen ja Kakkosen välillä.

– Kakkonen on sekin kova sarja, mutta kyllä sarjojen välillä luonnollisesti on eroa, koska Kakkosessa on neljä lohkoa. Kärkijoukkueet ovat kuitenkin Ykkösen häntäpään tasoa, Åke kertoo.

Åke on pelaamissaan talvikauden otteluissa kantanut kapteenin nauhaa, ja muutenkin yhdelle joukkueen kokeneimmista pelaajista on luvassa isoa roolia.

– Harjoitusottelut eivät ole meiltä sujuneet niinkuin olisi pitänyt, mutta toisaalta ei meillä ole ollut joukkuekaan oikein kasassa. Olemme mielestäni pelanneet ennakkoluulottomasti, joka on sitten näkynyt ikävällä tavalla virheinä omassa päässä. Toivotaan, että virheet karsiutuvat pois, mutta ennakkoluulottomuus ei. Itsellekin on uusi tilanne kuulua joukkueen kokeneeseen kaartiin, mutta se on erittäin mukava juttu, Åke summaa.

Åken kanssa pitkän tien aina Polvijärven Palloseuran juniorijoukkueista saakka JIPPO:on kolunnut Hallikainen on aiemmilla kausilla saanut vaihtelevasti vastuuta, mutta tällä kaudella sitä lienee luvassa paljon. Pelipaikkakin on vaihtunut keskikentältä puolustukseen, ja parissa ottelussa mies on nähty jopa topparin paikalla.

– Laitapuolustajan ja laiturin paikat sopivat molemmat hyvin, mutta topparin tontti tuntuu kyllä vieraalta. Toisaalta viime kausien vaihtelevan peliajan jälkeen on ollut erittäin mukava pelata, on pelipaikka sitten missä tahansa. Omalta osalta toivon, että saisin tällä kaudella vakiinnutettua oman pelini hyvälle tasolle, aikaisempina vuosina se on sarjatasosta riippumatta ailahdellut erittäin paljon, Hallikainen kertoo.

Sami Ahosta voidaan hyvällä syyllä kutsua joukkueen kokeneimmaksi pelaajaksi, sillä kokemusta Kakkosesta ja Kolmosesta on jo toistakymmentä kautta. Ahonen on aiemmin pelannut JIPPO:ssa kausilla 2004-2006 ennen siirtymistään SC Riverballiin. Ahosen pelipaikka on vuosien varrella vaihdellut, ja mies on nähty käytännössä kaikilla paikoilla maalivahtia lukuunottamatta. Tällä talvikaudella hänet on nähty pääosin keskikentän pohjalla.

– Todella hyvät fiilikset on palata JIPPO-paitaan! Olen löytänyt uutta kipinää pelaamiseen, ja nauttinut paljon Markin treeneistä. Uudet joukkuekaverit ovat ottaneet hyvin mukaan joukkueeseen. Kakkonen on varmasti kova sarja, mutta uskon pystyväni auttamaan joukkuetta omalla kokemuksellani, Ahonen kommentoi.

Aapo Makkonen käväisi JIPPO:n harjoituksissa jo viime kauden loppupuolella, ja tällä kaudella hän liittyi JIPPO:n harjoitusryhmään jo varhain talvella. Mies onkin pelannut kaikissa harjoitusotteluissa yhtä lukuunottamatta, ja viimeistellyt yhden maalinkin. Hallikaisen tapaan vasenjalkainen Makkonen omaa kokemusta Kakkosesta kaudelta 2011, ja tuosta kaudesta lähtien hän on edustanut SC Riverballia.

– JIPPO:n harjoitukset ovat tuntuneet erittäin hyvälle, se on tuonut itselle hyvää muutosta tekemiseen. Kokonaisuudessaan on erittäin positiivinen fiilis. Olen saanut mukavasti harjoitusotteluita alle, nyt vain täytyy pysyä terveenä ja saada onnistumisia, kun kausi alkaa ja sitä kautta kehittyä pelaajana eteenpäin, Makkonen kertoo.

Segun Ikudehinbu liittyi joukkueeseen ennen viime viikonlopun SC Riverball -ottelua, mutta täysin tuntematon mies ei entuudestaan JIPPO:lle ollut. Hän käväisi pelaamassa yhden harjoitusottelun myös kaudella 2013, mutta tuolloin sopimusta ei syntynyt. Erittäin vakuuttavasti lauantaina esiintynyt Ikudehinbu tuo joukkueeseen erittäin paljon pallovarmuutta ja taitoa, ja hän pystyy pelaamaan käytännössä kaikkia paikkoja keskikentällä.

– Pidin heti joukkueesta erittäin paljon, ja minut otettiin hyvin vastaan. Tunnelma harjoituksissa on myös erittäin hyvä, joten kokonaisuudessaan olen todella iloinen päästessäni joukkueeseen, Segun kertoo.

Viiden sopimuksen lisäksi liikettä joukkueessa on tapahtunut myös toiseen suuntaan. Aiemmin keväällä Markus Kuivalaisen sopimus purettiin, ja hän on siirtynyt JoPS:n riveihin.

Lähde: JIPPO.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Jippo - logo

Jippo - 2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015

Ottelut kaudella 2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKeskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

Keskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

JIPPO on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen toppari Samuli Höltän kanssa.

Lue lisää
JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO on kirjoittanut neljä tärkeää jatkosopimusta tulevalle Ykkösen kaudelle. Nimensä sopimuspapereihin ovat kirjoittaneet Joona ja Jere Hiltunen (21) sekä Tuomo ja Jussi Tolonen (22).

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

JIPPO on tehnyt viisi pelaajasopimusta kaudelle 2019. Menneiltä kausilta tutut Miko Mäkirinne, Teemu Hallikainen ja Miika Vainikainen jatkavat Jipossa myös tulevalla kaudella. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Risto Kahelin sekä Santeri Saarenkunnas.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää