Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jouni Varis jatkaa Jokipoikien päävalmentajana

Jouni Varis jatkaa Jokipoikien päävalmentajana

 

Jouni Varis, 52, jatkaa Jokipoikien päävalmentajana ensi kauden kattavalla yksivuotisella sopimuksella. Varis siirtyi joukkueen peräsimeen keväällä 2017, ja aloittaa näin toisen perättäisen täyden kautensa käskyttäjän tontilla. Muun valmennustiimin osalta neuvottelut ovat vielä kesken, ja lopullinen kokoonpano julkaistaan kevään aikana.

Kuluneella kaudella Jokipojat selviytyi Variksen valmennuksessa Mestiksen välieriin, jossa joukkue hävisi mestaruuden voittaneelle KeuPa HT:lle puhtaasti voitoin 4-0.

- Ne olivat yhtä ottelua vaille maalin pelejä. Haastoimme hyvin, mutta parempi voitti. Kyllä tämä kausi oli keuruulaisten, ja huonolle ei tosiaankaan hävitty.

Puolivälieräsarja Ketterää vastaan oli kuitenkin meiltä kauden parasta peliä, ja sen kautta tästä jäi kyllä hiukan hampaankoloonkin, Varis pohtii.

Päävalmentaja on jatkopestistä luonnollisesti innoissaan.

- On ilo jatkaa. Tämä oli meidän tiimille ensimmäinen täysi vuosi, ja siitä opittiin paljon. Kaikki lähtee päivittäisestä tekemisestä ja siitä, että pelaajaa pitää pystyä auttamaan ja tukemaan hänen työnteossaan entistä paremmin. Minusta me teimme ensimmäiseksi vuodeksi ihan hyvää työtä, ja ensi kaudella tullaan myös valmennuksen osalta olemaan parempia, Varis uskoo.

Uuden joukkueen rakentaminen on aloitettu seurajohdon kanssa, ja työ on jo varsin pitkällä.

- Viime vuonna porukan kasaaminen karkasi vähän turhan pitkälle, ja nyt pyritään siihen, että saataisiin aikaisemmin hyvä nippu kasaan. Tämän kauden porukasta noin puolet tulee vaihtumaan, kun osa porukasta lopettaa, osa jatkaa Liigaan ja osa menee ulkomaille. Se tuo tietysti paineita hyvien täsmähankintojen tekemiselle, päävalmentaja toteaa.

Joensuu on Mestis-pelaajien joukossa kuitenkin kaupunki, jonne ei väkeä tarvitse tällä hetkellä liiemmin houkutella.

- Sen huomaa, kun keskustelee pelaajien tai muiden seurojen toimijoiden kanssa. Meillä asiat hoidetaan hyvin, ja pelaajat voivat keskittyä pelkästään olennaiseen ilman stressiä muusta. Täällä on hyvä pelata jääkiekkoa, ja tämä on loistava paikka motivoituneelle pelaajalle päästä urallaan eteenpäin. Tottakai koko ajan pitää kehittyä, niin urheilun puolella kuin muillakin osa-alueilla, mutta kyllä Jokipojissa on vetovoimaa, Varis luonnehtii.

- Haluamme Joensuuhun nuoria ja kehittyviä pelaajia, joilla uran käyrä osoittaa ylöspäin. Kaiken keskiössä on urheilullisuus sekä joukkuepelaaminen. Kaikki lähtee joukkueesta, ja se edellä on tänne saapuvienkin töitä tehtävä, Varis kommentoi tulevan pelaajahankintoja.

Ensi kaudeksi jäähallin sosiaalitiloihin tuleva remontti pakottaa edustusjoukkueenkin väistötiloihin. Se muuttaa hiukan myös Variksen työtä, mutta tästä hän ei ole huolissaan.

- On hienoa, että hallia aletaan nyt remontoida. Joitain käytännön järjestelyjä asia aiheuttaa myös meidän kantilta, mutta tällä hetkellä suunnitelmat näyttävät hyviltä. Pääasia on, että paikkoja saadaan pelaajienkin kannalta entistä paremmaksi.

Myös itse peliin päävalmentaja lupailee pieniä muutoksia.

- Puolustimme kuluneella kaudella aika hyvin, mutta hyökkäykseen tarvitaan jonkin näköistä luovuutta ja hulluutta. Ehkä sillä saralla pitäisi pelaajille antaa pikkuisen enemmän löysää, Varis tuumii.

- Sitä pitää miettiä koko valmennustiimin kanssa, mutta varmasti peli tulee olemaan jonkun verran hyökkäysvoittoisempaa, Varis lupaa.

Nyt Varis suuntaa ansaitulle lomalle etelän lämpöön, mutta sieltä palattuaan hän palaa innoissaan kovan työn ääreen.

- Katsotaan videoita, tutkitaan pelaajia ja kun joukkue on valmis, niin jossain vaiheessa alkukesää kerätään porukka kasaan tänne Joensuuhun. Heinäkuun lopusta lähdetään sitten täysillä valmistautumaan tulevaan kauteen. Nopeasti se aika menee, Varis päättää.

Lähde: jokipojat.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Jokipojat pestasi loppukaudeksi ranskalaismaalivahti Sebastian Ylösen

Jokipojat pestasi loppukaudeksi ranskalaismaalivahti Sebastian Ylösen

Jokipojat on solminut loppukauden kestävän sopimuksen maalivahti Sebastian Ylösen kanssa. Ylönen saapuu Joensuuhun tänään tiistaina ja on joukkueen mukana niin pitkään, kuin keväällä pelejä riittää.

Lue lisää
Esa Lehikoinen loppukaudeksi Jokipoikiin

Esa Lehikoinen loppukaudeksi Jokipoikiin

Jokipoikien takalinjat saivat kovan vahvistuksen, kun puolustaja Esa Lehikoinen liittyy loppukaudeksi joukkueen mukaan.

Lue lisää
Jouni Varis Jokipoikien päävalmentajaksi

Jouni Varis Jokipoikien päävalmentajaksi

Jokipojat on vapauttanut tehtävistään edustusjoukkueensa päävalmentajan Ari Aaltosen. Valmennusvastuun ottaa joensuulaiselle kiekkoväelle erinomaisen tuttu Jouni Varis, joka jatkaa loppukauden lisäksi päävalmentajana myös kaudella 2017-2018.

Lue lisää
Maalivahti Jonathan Iilahti Jokipoikiin

Maalivahti Jonathan Iilahti Jokipoikiin

Jokipojat on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Jonathan Iilahden kanssa. Sopimus kattaa kuluvan kevään lisäksi myös tulevan kauden 2017-2018.

Lue lisää
Jukureiden Henri Auvinen lainaksi tämän viikon kamppailuihin

Jukureiden Henri Auvinen lainaksi tämän viikon kamppailuihin

Jokipojat on solminut Liigaa pelaavan Mikkelin Jukureiden kanssa lainasopimuksen puolustaja Henri Auvisesta.

Lue lisää
Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Kahdeksasta suomalaisjoukkueesta neljä selviytyi jatkoon Champions Hockey Leaguen ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta tiistaina. HIFK:n, SaiPan, JYPin ja KalPan pelit jatkuvat.

Lue lisää