Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

 

JIPPO on tehnyt viisi pelaajasopimusta kaudelle 2019. Menneiltä kausilta tutut Miko Mäkirinne (21), Teemu Hallikainen (30) ja Miika Vainikainen (20) jatkavat Jipossa myös tulevalla kaudella. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Risto Kahelin (24) sekä Santeri Saarenkunnas (24). Näiden sopimusten myötä Jipolla on kasassa yhteensä 26 pelaajasopimusta.

Jipon hyökkäyspeliä monipuolisilla otteillaan kaudesta 2015 saakka pyörittänyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Miko Mäkirinne jatkaa kasvattiseurassaan myös tulevalla kaudella. Mäkirinne oli viime kaudella joukkueen maalikuningas 10:llä osumallaan sijoittuen Kakkosen A-lohkon maalipörssissä kuudenneksi. Nyt opiskelut ovat vieneet miehen Helsinkiin, mutta ei silti pois Jiposta.

Vuoden sopimuksen tehnyt Polvijärven Palloseuran kasvatti Teemu Hallikainen on eittämättä yksi seuran historian kirjoihin jäävistä pelaajista. Vasenjalkainen laituri saa tulevalla kaudella täyteen kymmenen peräkkäistä kautta Jipon edustusjoukkueessa! Se on upea saldo, mutta siihen tuudittautumisen sijaan Hallikainen pyrkii viemään itseään viime vuosia kovemmalla tasolle pelaajana.

Kolmas jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on Jipon oma kasvatti Miika Vainikainen. Keskikentän keskustassa parhaiten viihtyvä Vainikainen pelasi Jipon edustuksessa ensimmäisen kerran Kakkosen kaudella 2015, ja sen jälkeen seura onkin ollut Jippo yhtä Kajaanin vuotta lukuun ottamatta. Tämä vuosi oli 2017 ja silloin Miika oli mukana nostamassa AC Kajaania Ykköseen.

Hyökkääjän ja laiturina pelaava Risto Kahelin palaa kolmen peräkkäisen AC Kajaanissa vietetyn vuoden jälkeen kasvattiseuraansa. Sana kasvattiseura osuu Kahelinin kohdalla naulan kantaan, sillä PKO-liigassa aloitettu harrastus jatkui Jipossa seuralle harvinaiseen ikäluokkaan A-junioreihin saakka. Kaudeksi 2014 Kahelin muutti opintojen perässä Kajaaniin pelaamaan Kakkosta, mutta palasi jo seuraavalle kaudelle Jipon paitaan. Kaudella 2015 hän teki Jipon paidassa myöskin Kakkosessa kuusi maalia. Seuraavat kolme kautta Kahelin pelasi jälleen AC Kajaanissa, joista keskimmäinen päättyi nousuun Ykköseen. Viimeiset vuodet pelkästään laiturina pelannut vahvarakenteinen Kahelin teki viime kaudella Ykkösessä 22:ssa ottelussa 3 maalia. Kakkosessa maaleja on yhteensä 16.

Toisena uutena pelaajana Jippoon liittyy keskikentän keskustaan pelaaja Santeri Saarenkunnas. Hän on Toivalan Urheilijoiden kasvatti, joka on pelannut urallaan myös Siilinjärven Palloseurassa. Kuopion Palloseurassa hän pelasi sekä B- että A-junioreissa. Viimeiset 5 kautta Saarenkunnas on pelannut KuFu:ssa, näinä kausina pallovarma savolainen on pelannut yhteensä 57 Kakkosen ottelua. Saarenkunnas muutti Joensuuhun fysioterapeutin opiskelujen perässä jo kaksi vuotta sitten, ja onkin treenannut siitä saakka Jipon mukana.

Lähde: Jippo.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Jippo - logo

Jippo - 2018 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018

Ottelut kaudella 2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKeskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

Keskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

JIPPO on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen toppari Samuli Höltän kanssa.

Lue lisää
JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO on kirjoittanut neljä tärkeää jatkosopimusta tulevalle Ykkösen kaudelle. Nimensä sopimuspapereihin ovat kirjoittaneet Joona ja Jere Hiltunen (21) sekä Tuomo ja Jussi Tolonen (22).

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää