Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokipoikien taustalle nimekkäät uudet omistajat

Jokipoikien taustalle nimekkäät uudet omistajat

Joensuulainen edustusjääkiekko luo nahkansa: jatkossa Joensuussa on vain yksi joukkue, Mestis-seuran nimeksi palaa legendaarinen Joensuun Kiekko-Pojat. 

Mestis-seura Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n omistus on vaihtunut. Huhtikuun 30. päivänä varmistuneessa kaupassa koko Mehtimäki Oy:n omistus siirtyi uudelle seitsemänhenkiselle taustaryhmittymälle. Seuran entiset omistajat olivat Henry Rösch ja Jarkko Immonen. Uusi omistus merkitsee luonnollisesti myös Jokipoikien puheenjohtajan vaihtumista. Seuraa viisi vuotta puheenjohtajana luotsannut Jarkko Immonen lähtee ja uutena puheenjohtajana aloittaa Juha Kupiainen. 

Uusien omistajien joukossa on mukana useita Joensuun liike-elämästä ja jääkiekosta tuttuja nimiä: Jaakko Lipponen, Anssi Kekäläinen, Harri Karttunen, Juha Kupiainen ja Joona Laakkonen. Lisäksi joensuulaislähtöiset huippupelaajat Miro Aaltonen ja Tomi Karhunen tulevat mukaan kasvattajaseuransa taustajoukkoihin osa-omistajina. 

- Olemme etsineet seuralle lisävoimia pidemmän aikaa, ja tätäkin kuviota oli pohjustettu jo vuoden verran. Pelillinen puoli on meillä onnistunut varsin mallikkaasti, mutta pääomasta ja toimijoista on ollut kroonista pulaa, kuten kaikilla muillakin Mestis-seuroilla Suomessa. Kieltämättä reki on ollut välillä raskas vetää, ja tuntui, että nyt on hyvä aika tehdä tilaa uusille kasvoille, viiden lapsen isä ja siviilityönään erityisopettajana Pataluodon koulussa toimiva Jokipoikien ex-kapteeni Immonen sanoo. 

- Yhteistyökumppanit ja vahva paikallinen juniorityö ovat mahdollistaneet Mestis-jääkiekon Joensuussa, siitä suuri kiitos molemmille tahoille. Itse lähdin kuusi vuotta sitten tähän hommaan ajatuksella, että voin olla mukana tarjoamassa itäsuomalaisille kiekkofaneille mahdollisuuden nauttia tasokkaasta jääkiekosta ja että voin olla luomassa joensuulaisille kiekkojunioreille polkua päästä pelaamaan edustustasolla omassa kotikaupungissaan. Mielestäni tässä olemmekin onnistuneet hyvin, sillä Jokipojat on ollut koko ajan yksi Mestiksen omavaraisimmista joukkueista. Iso kiitos toimivasta yhteistyöstä kuuluu tietenkin Juniori-Jokipojille. 

- Kun katsoo mukaan tulevia henkilöitä ja heidän taustaansa, voi haikein mutta luottavaisin mielin antaa viestikapulan eteenpäin. Uskon täysin, että seura pääsee nyt hyviin, osaaviin ja innokkaisiin käsiin ja toiminta saa nyt kokonaan uutta puhtia. Tuntuu myös hyvältä sanoa, että oma tavoitteeni on saavutettu. Tästä on uusien toimijoiden hyvä jatkaa ja vielä parantaakin, Immonen toteaa. 

Mehtimäki Oy:n uutena puheenjohtajana aloittava Juha Kupiainen tunnetaan parhaiten K-Citymarket Pilkon kauppiaana, mutta myös hänellä on vankka tausta jääkiekon parissa omista juniorivuosista lähtien. 

- Seuran nykyinen johto ja kaikki mukana olevat sidosryhmät ovat tehneet todella hienoa työtä seuran kehittämiseksi, ja nyt meillä on ainutlaatuinen tilaisuus jatkaa tätä työtä. Pienessä kaupungissa täytyy pyrkiä tekemään vahvaa yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen, kaikkien sidosryhmien panosta tarvitaan, Kupiainen toteaa. 

“TÄSTÄ ON PITKÄÄN PUHUTTU” 

Tuore puheenjohtaja Juha Kupiainen myöntää, että lähtötilanne voisi olla helpompikin - eikä vähiten koronaepidemian takia kesken jääneen kauden vuoksi. Esimerkiksi talouden kannalta tärkeät pudotuspelit jäivät nyt kokonaan pelaamatta. 

- Kauden loppu asettaa meille joitakin raameja. Uuden omistajaryhmän kesken on sovittu, että heti starttiin vahvistamme yhtiön tasetta ja pyrimme rakentamamme budjetin puitteissa luomaan suunnitelmat alkavalle tilikaudelle - tosin hallitus ottaa aikanaan näihin asioihin tarkemmin kantaa, sanoo Kupiainen. 

Puheenjohtaja painottaa, että yksi kausi on lyhyt aika, ja ryhmä keskittyy pitkän aikavälin kehittämiseen. Tähän liittyy olennaisesti taustaorganisaation vahvistaminen ja ensimmäiset nimitysuutiset voidaankin jo julkistaa: Karjalan Koplan taustalla erinomaista työtä tehnyt Jaakko Lipponen lähtee manageroimaan seuraa kokopäivätoimisesti. 

Samalla 2. divisioonassa pelannut Karjalan Koplan luopuu sarjapaikastaan, ja joensuulainen edustusjääkiekko keskittyy yhden logon taakse. Tuo logo on ensi kaudesta lähtien vanha tuttu Joensuun Kiekko-Pojat, mikä tarkoittaa, että Mestis-seuran nimi muuttuu. 

- Meillä on nyt Joensuussa yksi vahva kiekkoseura. Tästä on pitkään puhuttu, ja fiilis on tällä hetkellä aika uskomaton. Erittäin hyvä uusi porukka on saatu nyt kasaan, ja iso kiitos heille kaikille jo tässä vaiheessa, Lipponen hehkuttaa. 

Manageri Lipponen haluaa erikseen kiittää Henry “Emppu” Röschin ja Jarkko Immosen jättämää arvokasta perintöä ja sitä valtavaa työtä, jotka Rösch ja Immonen tekivät joensuulaisen jääkiekon eteen. 

- Taitaa Empun kakku olla vertaansa vailla”, Lipponen hymyilee. 

Henry Rösch myöntää, että lisäresursseja on välillä kaivattu, ja seuran operatiivinen toiminta ja samalla kehittäminen on ollut vaikeaa ja melko raskasta. 

- Tärkeää on, että uudella ryhmällä on urheilullista ymmärrystä jääkiekosta, toiminnan kehittämisen halukkuutta ja tietysti käsitys seuratoiminnan talouden raadollisuudesta”, Rösch sanoo. 

- Koronakriisi toi isoja haasteita meillekin, mutta siitä huolimatta olemme pystyneet viime viikkojen aikana varmistamaan ensi kauden aloittamisen. Joni Petrell on taustalla tehnyt hienoa työtä joukkueen kokoamisessa ja kokoonpano alkaa olla muutamaan pelaajaa lukuun ottamatta koossa. Samoin haluan osoittaa valtavan suuret kiitokset meidän hienoille kannattajillemme. Ärjykiekkokampanja onnistui hyvin ja turvasi isolta osaltaan hallitun päättämisen, toteaa Immonen. 

- Vaikka olenkin vielä suhteellisen nuori mies, on minulla jääkiekkoilullista historiaa seurassa takana yhteensä jo 29 vuotta, joten sen puoleen on jo aikakin tehdä tilaa uusille kasvoille. Viime vuodet ovat olleet vähintäinkin työn täyteisiä ja nyt on minullakin tilaisuus hengähtää ja keskittyä niihin asioihin, jotka ovat tupanneet jäämään kiekkoasioiden jalkoihin. Jokipoikia tulen totta kai seuraamaan tiivisti jatkossakin, päättää Immonen.

Lähde: joensuunkiekkopojat.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Jokipojat - logo

Jokipojat - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat vahvistuu kahdella merkittävällä pelaajalla, kun Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg liittyvät joukkueeseen loppukauden kattavilla sopimuksilla.

Lue lisää
Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Liigassa peräti 577 runkosarjaottelua pelannut Janne Tavi, 31, siirtyy Kiekko-Poikiin. Tavi saapuu paikkaamaan Oula Uskin ja Mika Koiviston jättämää aukkoa joensuulaisten hyökkäyksessä. Molemmat ovat toistaiseksi sivussa pienten vammojen vuoksi.

Lue lisää
Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Entinen huippukiekkoilija Kalle Kerman on valittu Joensuun Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi.

Lue lisää
Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustajien Esa Lehikoisen, Ville Räsänen, Wiljami Kupiaisen ja Nico Joen sekä keskushyökkääjä Oula Uskin kanssa.

Lue lisää
Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt viisi pelaajasopimusta. Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Leevi Nikkinen, kotiin palaava puolustaja Santeri Koponen ja hyökkääjät Jussi Tammela, Valtteri Lipiäinen ja Olli Korhonen.

Lue lisää
Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Kasper Lehikoinen, puolustajat Oskari Seppälä, Niko Hämäläinen ja Vili Westerman sekä hyökkääjät Teemu Siironen, Mika Koivisto, Rudi Maarni ja Olli Sorsa. Hyökkääjät Ville Sivonen ja Mikko Pellikka hakevat pelipaikkaa koeajan kautta.

Lue lisää