Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat kiinnitti viisi pelaajaa

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt viisi pelaajasopimusta. Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Leevi Nikkinen, kotiin palaava puolustaja Santeri Koponen ja hyökkääjät Jussi Tammela, Valtteri Lipiäinen ja Olli Korhonen.

Leevi Nikkinen, 20, on Tapparan kasvatti ja marinoitunut koko junioriuransa kirvesrintojen organisaatiossa. Nikkinen ollut viime kaudet yksi Nuorten SM-liigan parhaista maalivahdeista. Viime kaudella Nikkinen torjui Tapparan A-nuorissa 39 ottelua torjuntaprosentilla 89,7 ja vei joukkueensa pudotuspeleihin. Nikkiselle Mestis ei ole täysin tuntematon sarja, sillä hän debytoi toissa kaudella LeKin riveissä pelattuaan kaksi ottelua.

– Leevi on käynyt koko Tapparan junnupolun läpi ja kaikki hiemankin jääkiekkoa seuraavat tietävät, että kyseessä on varsin laadukas putki. Hän on pelannut isoja pelimääriä viime vuodet ja on varmasti valmis Mestis-haasteeseen. Opiskelu tuo hänelle hyvää tasapainoa jääkiekon oheen, Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell valottaa.

Santeri Koponen, 22, palaa kasvattajaseuraansa pitkältä kiertueelta. Monipuolinen ja hyvin liikkuva puolustaja on pelannut Liigassa 29 ottelua SaiPan riveissä. Mestiksessä Koponen on edustanut 95 ottelun verran SaPKoa, Ketterää ja Peliittoja. Kaksi edellistä kautta Heinolassa viettänyt puolustaja saalisti viime kaudella Peliittojen pakistossa 39 ottelussa tehot 2+9 ja kuului joukkueensa kapteenistoon.

– Totta kai paluumuuttajan kotiin tuominen hyvältä tuntuu. Santeri on urheilija isolla U:lla ja on varmasti hyvä esimerkki nuoremmille pelaajille, vaikkei hän itsekään kovin vanha ole. Pystyy pelaamaan pakistossa roolissa kuin roolissa, Petrell kertoo.

Jussi Tammela, 20, jatkaa Joensuussa myös ensi kaudella. Taisteluilmeen ruumiillistuma pelasi viime kaudella Jokipojissa 24 ottelua tehoilla 5+4=9. YJK-kasvatti on pelannut junioreissa KalPassa ja Tapparassa sekä TUTO:ssa, jossa toissa kaudella pelasi uransa ensimmäiset Mestis-pelinsä ja voitti keväällä pronssia. Kaudella 2016–17 kovasta kiekkosuvusta tuleva hyökkääjä voitti B-nuorten Suomen mestaruuden KalPassa.

– Jussi on todella tavoitteellinen nuori mies, jonka viime kauden pilasi ikävä jalkavamma. Loppukaudesta oli jo meillä isossa roolissa ja uskon että hänkin on ison stepin kynnyksellä, Petrell kertoo.

Valtteri Lipiäinen, 22, on yksi Mestiksen parhaista ja taitavimmista laitahyökkääjistä. SaiPa-kasvatti on pelannut Liigassa kaksi ottelua Pelicansin riveissä. Mestiksessä juonikas hyökkääjä on tehtaillut 141 ottelussa tehot 29+76=105 Espoo Unitedin, Peliittojen ja Ketterän riveissä. Lipiäinen voitti toissa kaudella Mestiksen mestaruuden Ketterässä ja oli yksi pudotuspelien parhaista pelaajista. Viime kaudella oikealta laukova laiturivirtuoosi takoi Ketterässä 43 ottelussa tehot 10+24=34.

– Valtteri on taitava rightin puolen laituri, joka on erittäin hyvä ylivoimalla. Sanomattakin on selvää, että hänellä tulee olemaan iso rooli tulevan kauden porukassa. Toivotaan, että maisemanvaihto toisi Valtterille sen viimeisen stepin kohti isompia sarjoja, Petrell kertoo.

Olli Korhonen, 21, saapuu Joensuuhun KooKoon organisaatiosta, jossa on neljän edellisen kauden aikana tahkonnut yhteensä 66 liigaottelua. Nopea ja taitava laitahyökkääjä pelasi viime kaudella kolme liigaottelua ilman tehomerkintöjä, Nuorten SM-liigassa Korhonen hurjasteli 48 ottelussa tehot 20+19=39 ja pelasi kauden aikana myös seitsemän ottelua lainalla Mestistä Peliitoissa tehoilla 1+4.

– Olli on tehnyt pitkän päivätyön Kouvolan jääkiekossa ja nyt on uuden aluevaltauksen aika. Breikin paikka miesten sarjoissa selkeästi ja kysessä on erittäin luotettava kahden suunnan pelaaja, joka omaa myös taidon olla ratkaisija. Ja hänen kohdallaan totta kai plussaa on myös taito pelata laidassa ja keskellä, Petrell sanoo.

Joensuun Kiekko-Poikien sopimustilanne (11.5):

Maalivahdit:
Kasper Lehikoinen (2021 +1)
Leevi Nikkinen (2021)

Puolustajat: 
Niki Blomberg (2021)
Vili Westerman (2021)
Oskari Seppälä (2021)
Niko Hämäläinen (2021)
Santeri Koponen (2021)

Hyökkääjät:
Saku Kivinen (2021)
Matias Mustonen (2021)
Mika Koivisto (2021)
Teemu Siironen (2021)
Rudi Maarni (2021+1)
Olli Sorsa (2021)
Valtteri Lipiäinen (2021)
Olli Korhonen (2021)
Jussi Tammela (2021)
Jonne Brygger (2021)
Mikko Pellikka (try out)
Ville Sivonen (try out)

Lähde: joensuunkiekkopojat.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Jokipojat - logo

Jokipojat - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat vahvistuu kahdella merkittävällä pelaajalla, kun Oliver Kapanen ja Rasmus Smedberg liittyvät joukkueeseen loppukauden kattavilla sopimuksilla.

Lue lisää
Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Janne Tavi Kiekko-Poikiin

Liigassa peräti 577 runkosarjaottelua pelannut Janne Tavi, 31, siirtyy Kiekko-Poikiin. Tavi saapuu paikkaamaan Oula Uskin ja Mika Koiviston jättämää aukkoa joensuulaisten hyökkäyksessä. Molemmat ovat toistaiseksi sivussa pienten vammojen vuoksi.

Lue lisää
Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Kalle Kerman Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi

Entinen huippukiekkoilija Kalle Kerman on valittu Joensuun Kiekko-Poikien toimitusjohtajaksi.

Lue lisää
Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustajien Esa Lehikoisen, Ville Räsänen, Wiljami Kupiaisen ja Nico Joen sekä keskushyökkääjä Oula Uskin kanssa.

Lue lisää
Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Joensuun Kiekko-Poikien runko muodostuu

Ensi kaudella Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään maalivahti Kasper Lehikoinen, puolustajat Oskari Seppälä, Niko Hämäläinen ja Vili Westerman sekä hyökkääjät Teemu Siironen, Mika Koivisto, Rudi Maarni ja Olli Sorsa. Hyökkääjät Ville Sivonen ja Mikko Pellikka hakevat pelipaikkaa koeajan kautta.

Lue lisää
Laurinkari, Pyykkö ja Yrttiaho jatkavat Kiekko-Poikien valmennustiimissä

Laurinkari, Pyykkö ja Yrttiaho jatkavat Kiekko-Poikien valmennustiimissä

Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimissä päävalmentaja Joni Petrellin apuna jatkavat valmentaja Benjamin Laurinkari, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho.

Lue lisää