SPV:lle turpiin SSV:ltä liiga-avauksessa

Kauden 12-13 Salibandyliigan avausta ei ihan yhtä moni tullut paikan päälle todistamaan kuin viime kaudella. Yli tuhat katsojaa oli kuitenkin vältellyt kotisohvaa ja lähtenyt Seinäjoki Areenalle perjantaisen syysillan hämärtyessä.

Seinäjoen Peliveljet aloitti ottelun Salibandyseura Viikinkejä vastaan erittäin ärhäkästi, kun vain kolmentoista sekunnin pelin jälkeen pallo oli Henri Toivoniemen takana SSV:n maalissa. Ikävä kyllä erotuomari oli jo ehtinyt viheltää pilliinsä, eikä maalia täten hyväksytty. Vielä ensihetkillä Henri Urmas oli lähellä maalintekoa, muttei onnistunut luutimaan palloa maalin edestä ohi Toivoniemen.

SSV:n lähdettyä hyökkäämään saivat seinäjokiset katkaistua pelin keskialueella, josta Jori Isomäki pelasi laitaan Tuukka Kivirannalle, joka petasi kauden ensimmäisen maalin Erik Härkösen tehtäväksi. Johtoasema ei perin kestävää sorttia ollut, sillä jo pian Kimmo Kinnunen latasi oksettavan lirun viivasta ja pallo sattui väistämään kaikki Speve-pelurit painuen verkkoon.
Peliveljet hyökkäsi koko ottelun alun erittäin pirteästi, mutta tulosta ei syntynyt. Ikävyyksiä sen sijaan seurasi, kun hetkiseksi vitjan nukahdettua omissa kolisi. Antti Matikainen lähti Niclas Meyerin syötöstä vastahyökkäykseen ja laidasta noustuaan viimeisteli hienosti rystyllä valkoiset johtoon.
Joukkueiden erikoistilannepelaamiset olivat täysin eri tasolla. SPV ei onnistunut edes saamaan laukausta maalia kohti ylivoimalla, kun taas SSV kutsui Petri Hakosen takaisin boksista kymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen. Erätauolle mentiin lukemissa 1-3.

SSV meni kolmen maalin johtoon toisessa erässä Markus Olkkosen osumalla pakkien välistä. SPV:lläkin oli paikkansa läpi erän, mutta loistavasti pelannut paluumuuttaja Henri Toivoniemi nollasi punaisten yritykset kerta toisensa jälkeen. Kaiken kaikkiaan peli oli kosolti hallitumpaa kuin ensimmäisessä erässä, jossa se oli aika-ajoin melkoista konhotusta.
SPV pääsi lähemmäs erään kulmavaparin jälkeen. Pallo toimitettiin maalin takaa Henri Myllymäen toimesta ylöspäin juoksun tehneelle Jyrki Holopaiselle, joka läimäytti pallon ylänurkkaan.
Ottelun komein torjunta nähtiin erän lopulla, kun Ville Kuusela pelasti viime hetken peitolla varman maalipaikan. Ketjukoostumukset vaihtelivat hieman ensimmäisestä erästä ja elivät jälleen hieman kolmanteen.
Kahden erän jälkeen SPV oli kivassa kahden maalin takaa-ajoasemassa tilanteessa 2-4.

Kolmas erä alkoi säpinällä, kun heti kolmen sekunnin pelin jälkeen Sami Koski veti tolppaan. Se oli kuitenkin liian kaukana, eikä kilausta lähemmäs meinattu päästä millään. Nähtiin hienoa urheiluhenkeä, kun SSV:n vaihtopenkin läheisyydessä Jyrki Holopaisen nyrjäytettyä nilkkansa, otti helsinkiläisten huoltotiimi välittömästi ohjat käsiin ja länttäsi äijälle jäitä jalkaan.
Kiriä ei saatu aikaiseksi, vaan peli alkoi hiljalleen valua sormien välistä hiekan tavoin. Lopun alkua oli, kun Henri Lehtonen suupaisi laidasta helpohkon näköisesti ohi Ihmeen. Hetkinen maalin jälkeen Harri Karjalalle tuomittiin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. SSV:n ylivoima oli sataprosenttista, kun verkko soi Juho Järvisen toistettua saman pikku juttunsa, minkä hän on niin usein tehnyt: Maalin eteen tuli kunhan-nyt-jonkinlainen syöttö ja Järvinen huitaisi varmuudella sisään. Ero oli neljässä maalissa, ja vaikka aikaa oli kolmisentoista minuuttia vielä jäljellä, näytti asetelma perin pahalta. Peliveljet ei saanut juuri mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Ainoa mitä pelissä enää nähtiin, olivat hiiltymiset puolin jos toisin ja pikku painimiset sopivin väliajoin. Tunteet lämpenivät, mutta sitä tunnetta ei SPV tänään saanut oikein kanavoitua. SPV yritti vielä maalivahditta, mutta Järvi teki tyhjiin. Loppulukemat 3-7 viimeisteli Mikko Kohonen.

Tuore vahvistus Petri Hakonen pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa punapaidoissa. Mies ei murehtinut tulosta, vaan käänsi katseensa jo huomiseen. Puolustaja tiesi missä mättäsi: "Tänään ei oikein kulkenut peli. Jäi vähän hampaankoloon, niin huomenna paranee. Päästiin kyllä 1-0 johtoon, muttei oikein lähtenyt. Oltiin askel-pari jäljessä koko ajan, vaikkei kyllä pitänyt. Kaveri pelasi näppärästi ja piti palloa. Ei ollut tänään meidän päivä." Hakonen kertoi myös mitä huomiseen Koovee-peliin tulee parantaa: "Vielä pitää olla aggressivisempi ja mennä äijään kiinni. Hyökkäyspään hyökkäyksiin pitää kiinnittää huomiota, ei saatu oikein palloralleja, vaan oli aika hätäistä.

SPV:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Seinäjoen Peliveljet - logo

SPV - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Hannu Palomäki jatkaa Jymyssä

Jymyn pitkäaikainen kapteeni, Hannu Palomäki jatkaa sinisissä myös ensi kaudella. Kokeneen hyökkääjän peliuran jatkumiseen Jymyn sarjanousulla F-Liigaan oli suuri merkitys.

Hannes Hannula palaa Jymyn maalinsuulle

Jymyn maalivahtiosasto täydentyy tutulla kasvolla, sillä pari kautta aiemminkin joukkueen maalia tilkinnyt Hannes Hannula palaa Jymyyn.

Miika Pollari jatkaa Jymyn puolustuksessa

Kaksi kautta Jymyssä viihtynyt puolustaja Miika Pollari jatkaa sinisissä. Tuulennopealla SC Alajärven kasvatilla on hieno kausi alla Divarissa ja hyvällä perustasolla suorittavaa puolustajaa tarvitaan ehdottomasti myös liigakentillä.