Oilers kaatoi kylmää Peliveljien vettä niskaan

Oli lauantai ja aika jatkaa pisteidenmetsästystä Seinäjoen synkässä syysillassa ja hakea voittoa Espoon Oilersista. Perjantaisen Classicista saadun taisteluvoiton myötä saatu energia oli hyödynnettävä, kun kivenkova espoolaisnippu asteli kentälle.
Ensimmäinen erä oli runsasmaalinen ja maaliverkkoa heiluteltiin yhteensä seitsemän kertaa. Ottelun avausosumasta vastasi Oilers, kun oma koira, Perttu Pajukoski, puri. Ilari Talvitie nosti eron kahteen jo parin minuutin päästä, mutta kauaa ei nokka tuhissut Peliveljien tullessa tasoihin. Sami Koski laukoi itse Tatu Väänäsen syötöstä avausosuman sekä syötti Janne Hulmille maalin eteen, joka tasoitti pelin. Johtoon SPV siirtyi Tuukka Kivirannan ylivoimamaalilla, mutta Oilers tuli samalla minuutilla tasoihin. Erätauolle lähdettiin lukemissa 3-4, kun Casper Pfitzner rankoi kahden limittäisen SPV jäähyn tuottamista ylivoimista jälkimmäisellä.

Toinen erä oli kokonaan Espoon. Tasaista peli ehti olla noin kahdeksan minuuttia, molempien joukkueiden tehtyä siinä ajassa maalin. Pajukosken erän alun ylivoimaosuman jälkeen Peliveljet sai hyviä katkoja keskialueella ja pääsi paikoille. Kavennus tuli lähivaparista, kun vihellyksen aiheuttaneessa tilanteessa kolattu Koski laukoi itse Hulmin annettua pienen viereen.
Sitten tuli Oilers. Rasvanahkat tekivät neljässä minuutissa kolme maalia ja tilanne oli jo 4-8 vieraille. Speven tukalaa asemaa ei helpottanut Tatu Väänäselle vihelletty viiden minuutin rangaistus. Väänänen "verevöitti" Sylvester Raikamon kasvot: Raikamo koppiin ja Väänänen istunnolle.
Oilersin ylivoima oli jäätävää, kun ilmiliekeissä oleva Ilari Talvitie teki vitosen aikana tilanteeksi 4-10 kahdella maalillaan. Samoissa lukemissa mentiin erätauolle. Lukemista vielä sen verran, että Oilersilla oli siis neljä maalia neljällä ylivoimalla.

Hikinen ja raskas taival oli tiedossa kolmanteen erään lähdettäessä. Kuuden maalin ero ja kaksikymmentä minuuttia aikaa eivät ole helpoin yhdistelmä. Koko kolmas erä oli SPV:n totaalista hallintaa, mutta Oilers puolusti perin fiksusti, ja maalivahtipelinkin ollessa kunnossa, ei seinäjokisilla ollut asiaa tulla peliin mukaan. Koski kyllä syötti Kohoselle kavennusmaalin, mutta ei se paljoa auttanut. Kun kaksi erää ollaan oltu tasoa G-tytöt salibandykaukalossa (tytöt, älkää loukkaantuko), niin ei siitä kovin nopeasti parannusta tehdä.
SPV rupesi kiskomaan toisessa erässä maalille vaihdettua Julius Kivimäkeä jo viisi ja puoli minuuttia ennen loppua vaihtoon, mutta ylivoimakin tuotti vain lisää ikävyyksiä: Tatu Väänänen pelasti korkealla mailalla yhden tilanteen, mistä seuranneesta rangaistulaukauksesta Matias Kaartinen veivasi ohi Kivimäen. Surulliset, häpeällisen karut 5-12 loppulukemat sinetöi puolisukeltaja Santeri Lindfors  tyhjään verkkoon. Ei muuta kerrottavaa lastenlapsille kuin ehkä Ilkan Taistelijan maljaan kiinnityksen saaneen Miika Malkamäen sanat: "Pelattiin paskasti."

SPV:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Seinäjoen Peliveljet - logo

SPV - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Hannu Palomäki jatkaa Jymyssä

Jymyn pitkäaikainen kapteeni, Hannu Palomäki jatkaa sinisissä myös ensi kaudella. Kokeneen hyökkääjän peliuran jatkumiseen Jymyn sarjanousulla F-Liigaan oli suuri merkitys.

Hannes Hannula palaa Jymyn maalinsuulle

Jymyn maalivahtiosasto täydentyy tutulla kasvolla, sillä pari kautta aiemminkin joukkueen maalia tilkinnyt Hannes Hannula palaa Jymyyn.

Miika Pollari jatkaa Jymyn puolustuksessa

Kaksi kautta Jymyssä viihtynyt puolustaja Miika Pollari jatkaa sinisissä. Tuulennopealla SC Alajärven kasvatilla on hieno kausi alla Divarissa ja hyvällä perustasolla suorittavaa puolustajaa tarvitaan ehdottomasti myös liigakentillä.