Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Julian Terrell vahvistamaan Katajaa

 

Julian Terrell vahvistamaan Katajaa


Isojen pelaajiensa osalta epäonnista alkukautta pelaava Joensuun Kataja reagoi nopeasti tuoreimpaan, Sami Lehtorantaa kohdanneeseen haaveriin. Joukkuetta vahvistamaan saapuu pikahälytyksellä 28-vuotias, 206-senttinen Julian Terrell. Vanderbilt-yliopiston kasvatilla on aiempaa ammattilaiskokemusta kuuden kauden ajalta mm. Portugalin, Saksan ja Belgian pääsarjoista. Terrellin kanssa tehty sopimus kestää alustavasti joulukuun puoliväliin.

Tuoreen kiinnityksen myötä joukkuetta tähän mennessä reilun kahden viikon ajan määräaikaisella sopimuksella palvelleen Matt Morganin pesti päättyy heti, kun Terrellin pelilupa-asia saadaan kuntoon.

Päävalmentaja Jukka Toijala jakaa seurajohdolle kiitosta sekä reagointinopeudesta että -kyvykkyydestä.

- Osoittaa jälleen kerran Katajan organisaation erinomaisuuden, kun seura pystyy reagoimaan vaikeaan tilanteeseen näin lyhyellä varoitusajalla. Tässäkin asiassa on oma taloudellinen riskinsä, mutta tiedän, että hankintaan liittyvät realiteetit ovat seurajohdossa hyvin selvillä. Jos asiaan olisi liittynyt uhkatekijöitä, riskiä ei olisi otettu.

Maanantaina saatujen tietojen mukaan konkarilaituri Sami Lehtoranta on poissa pelikentiltä käsivamman vuoksi kuudesta kahdeksaan viikkoa. Julian Terrellin rekrytoinnin ensisijaisena tarkoituksena on taata Katajan iskukyky sekä Korisliigassa että 6. marraskuuta jatkuvissa europeleissä.

- Vaikka Jerald (Fields) on palaamassa kokoonpanoon toivottavasti aivan lähiaikoina ja Vesa (Mäkäläinen) oletettavasti vähän sen jälkeen, oli tilanteemme Samin loukkaannuttua se, että mahdollisuudet taistella kunnolla olisivat ilman nyt tehtyä päätöstä heikentyneet taas huomattavasti, Toijala toteaa.

- Riskit esimerkiksi sen suhteen että Juho (Nenonen) kuormittuisi aivan liikaa olisivat kasvaneet koko ajan, sillä en voi peluuttaa Jeraldia heti loppuun. On myös oletettavaa, että hänen uudelleen pelikuntoon pääsynsä vie ainakin jonkin verran aikaa. Nyt tehty ratkaisu antaa meille optioita myös Korisliigan suhteen.

Julian Terrell oli Katajan kiikarissa jo vuosi sitten, mutta tuolloin miehen palkkapyyntö oli huomattavan korkea.

- Kyseessä on Jerald Fieldsin oloinen pelaaja. Liikkuva ja monipuolinen iso kaveri, joka pystyy pelaamaan selkä ja kasvot kohti koria. Erityisen hyvä hän on levypalloissa ja torjunnoissa.

- Vanderbilt on hyvä koripalloyliopisto, jonka kasvateista olen aiemmin onnistunut rekrytoimaan Corey Smithin ja Ross Neltnerin, Toijala taustoittaa.

Terrell piti alkukauden tarkoituksella taukoa pelaamisesta, sillä hän halusi odottaa esikoisensa syntymää. Nyt tuore isä on jälleen valmis jatkamaan uraansa ja yksi syy kiinnostukseensa nimenomaan Katajaa kohtaan oli se, että hän pääsee pian ensi kertaa urallaan pelaamaan myös europelejä (tässä: FIBA EuroChallengea).

Viime kaudella amerikkalainen edusti kahta eri seuraa. Kausi alkoi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaissa Al-Wasl SC -joukkueessa. Tammikuuhun 2012 kestäneen pestinsä aikana Terrell kirjautti tilastoihin keskimäärin 31 peliminuutissa merkinnät 19,0 pisteestä, 11,5 levypallosta ja 1,3 torjunnasta.

Helmikuussa Terrell otti pestin Belgian pääsarjaan, Leuven Bears -joukkueeseen, jossa paikkasi loukkaantunutta sentterikollegaa yhdeksän ottelun verran. Keskimäärin 18 peliminuutissa tilastoihin jäivät merkinnät 5,9 pistettä, 3,8 levypalloa, 0,8 syöttöä ja 0,9 riistoa.

Kovimmat meriitit amerikkalaisella on Portugalista, jossa hän on pelannut kaikkiaan kolmen kauden ajan FC Porto Ferpinta -joukkueessa. Parhaalla Portugalin-kaudella 2010-11 Terrell pelasi 35 ottelua ja niissä keskimäärin 26 peliminuuttia tehtaillen tilastomerkinnät 13,0 pistettä, 8,3 levypalloa, 1,5 syöttöä, 1,3 riistoa ja 1,0 torjuntaa. Keväällä 2011 Porto ja Terrell juhlivat LPB-liigan mestaruutta. Samaisen liigan finaaleja Terrell oli ehtinyt kokea sitä ennen kahdesti, 2008 ja 2010.

Muuta ammattilaiskokemusta torstaina Joensuuhun saapuvalla pelaajalla on pääasiassa NBA:n kesäliigoista, NBA:n kehitysliigasta NBDL:stä sekä kahteen otteeseen Saksan Bundesliigasta. Yliopistovuosiensa kovin meriitti on Vanderbiltin selviytyminen NCAA-sarjassa 16 parhaan yliopiston joukkoon (ns. Sweet Sixteen) vuonna 2004.

Julian Terrell pähkinänkuoressa

Koko nimi: Julian James Terrell
Syntymäaika: 16.04.1984
Kansalaisuus: USA
Pituus/cm: 206
Paino/kg: 112
Kotipaikka: Nashville, Tennessee, USA
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: Vanderbilt University (Nashville, Tennessee), USA
Seurat, joita edustanut: Ezell-Harding (Christian High School) Eagles (TSSAA, USA), Tennessee Travelers (kesäliigajoukkue, AAU, USA), Vanderbilt (University) Commodores (NCAA I, USA), US College Basketball Team (Nations Cup, München, 2005), Washington Wizards (NBA-kesäliiga, USA), KT&G Kites (KOR I), Artland Dragons (GER I), Arkansas RimRockers (NBDL, USA), Brujos de Guayama (PUR I), TED Ankara Kolejliler (TUR I), Köln 99ers (GER I), FC Porto Ferpinta (POR I), Al-Wasl SC (UAE I), Leuven Bears (BEL I)

Katajan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Kataja ry - logo

Kataja - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJenna Viljakainen palaa Katajaan

Jenna Viljakainen palaa Katajaan

Katajattarien ensimmäinen uusi kiinnitys ei olekkaan Joensuulaiselle yleisölle niin uusi, sillä Kataja-paitaan tekee paluun seuran oma kasvatti Jenna Viljakainen.

Lue lisää
Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Joensuulainen Kataja Basket saa kokoonpanoonsa mukavan lisän. 25-vuotias helsinkiläisen Pantterien kasvatti Atte Perttu edustaa joukkuetta seuraavat kaksi pelikautta.

Lue lisää
Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Korisliiga- ja EuroChallenge-otteluruuhkaan välittömästi joulun jälkeen sukeltava Joensuun Kataja on kiinnittänyt joukkueeseen neljännen amerikkalaispelaajan, 27-vuotiaan Daniel Colemanin.

Lue lisää
Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Korisliigaa ja EuroChallengea pelaava Joensuun Kataja joutuu olemaan pahimmassa tapauksessa koko loppuvuoden ilman kolmatta ison pään pelaajaansa.

Lue lisää
Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Korisliigan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut Joensuun Kataja menettää kolmannenkin ison pään pelaajansa sairastuvalle.

Lue lisää
Jerald Fieldsin vuoro käydä operoitavana, sivussa kolme viikkoa

Jerald Fieldsin vuoro käydä operoitavana, sivussa kolme viikkoa

Menestyksekkään EuroChallenge-karsinnan jälkeen parhaillaan maanantaiseen Korisliiga-avaukseen UU-Korihaita vastaan keskittyvä Joensuun Kataja menettää lyhyen ajan sisällä toisenkin ison miehen sairaslistalle.

Lue lisää