Iskulle niukka välierätappio

Koiviston Iskun lentopallonaisten nousukarsinnat alkoivat harmittavan niukkaan vieraspelitappioon Loimaan Jankkoa vastaan. Pöytäkirjaan kirjattiin tulokseksi 3–2 (25-23,24-26,23-25,25-18,16-14).

Isku aloitti ensimmäisen erän hermostuneesti tekemällä paljon virheitä. Erän loppua kohti Isku pystyi kuitenkin parantamaan otteitaan ja kuroi Jankon etumatkaa kiinni. Hyökkääjistä Julija Kondrachova  esiintyi tässä erässä tehokkaana.

Toinen erä oli erittäin tasaväkinen, mennen jatkopisteille asti. Isku oli lopussa vahvempi vieden erän nimiinsä 24-26. Iskulaisista tässä erässä parasta hyökkäyspeliä pelasi Janna Issukka.

Kolmannen erän Isku aloitti pirteästi, repäisten nopeasti 14-3 pistejohtoon. Jankko kuroi johdon kuitenkin kiinni kahteenkymmeneen pisteeseen tultaessa. Tasaisen loppuerän hermopallot Isku pystyi voittamaan, vieden erän nimiinsä 25-23.

Neljättä erää Jankko hallitsi, ollen muutaman pisteen johdossa koko erän ajan. Hyökkäysten tehokkaita päättäjiä ei Iskulaisista tässä erässä löytynyt. Valmentaja Taito Tommilan suorittamat pelaajavaihdotkaan eivät saaneet joukkuetta syttymään.

Viideskin erä pelattiin koko ottelulle  tyypillisesti, tasapistein edeten. Ottelu huipentui tasatilanteeseen 14-14. Jankko pelasi loppupisteet Iskua varmemmin vieden otteluvoiton vasta jatkopalloilla 16-14.

Jankko oli Iskua parempi kenttäpelissä ja aloitusten nostossa. Iskun vahvuutena puolestaan hyökkäysvoiman laajuus jota passari Anu Tuomi ei tässä pelissä pystynyt täysin hyödyntämään, aloitusnostojen epätarkkuuden vuoksi.

Välieräottelun toinen osaottelu pelataan sunnuntaina 4.3. Porin urheilutalossa klo 13.30. Isku on pakkovoiton edessä, sillä tappio aiheuttaisi Iskulaisille kauden päättymisen. Iskun voittaessa pelataan ylimääräinen erä lopullisen voittajan selville saamiseksi.