SB Vaasa vei huikean trillerin jatkoajalla

Kuten aiemminkin on ollut tapana (jo woodiksen aikana) niin vaasalaisten ja hämeenlinnalaisten väliset ottelut ratkaistaan jatkoajalla. Tämäkään ilta ei tuonut tähän tilastoon poikkeusta vaan voittaja selviää vasta reilun 63 minuutin tiukan taistelun jälkeen.

Peli lähtee käyntiin orastavalla kotijoukkueen hallinnalla ja vieraat tyytyvät tarkkailemaan mihin iskeä. Ensimmäinen maali näkee päivänvalon, kun oranssien paketti hieman sekoaa ja mustien mies pääsee vapaasti pommittamaan viivasta. Eikä aikaa kulu kuin reilu minuutti ja vieraat sutivat irtopallon sisään maalin edustalta. Sitten oranssit heräävät taisteluun mukaan onnistuneen alivoiman ja ylivoiman siivittämänä. Kavennus saadaan aikaiseksi, kun Haakana (1+1) sutii A.Kukon (0+1) vedon riparin sisään. Jälkimmäisellä kympillä tulee kuitenkin lunta tupaan, kun taas komennetaan kotijoukkueen pelaaja jäähypenkille. Mutta mitä vielä, Saaristo (3+0) vie alamieheltä pallon ja tempaisee kauhean pommin vieraiden verkkoon. Seuraava vajaalla pelaaminen ei sentään tuota maalia, mutta heti sen perään alkaa tapahtua. Ensin Kuusisto (1+0) yllättää Steelers-vahdin nollakulmasta Talvitien (0+1) yrityksen jälkeen. Perään mustia kurittaa Viinamäki (1+0) Haakanan keskialueen riiston ja levityksen päätteeksi. Tilanteesta 4-2 siirrytään illan ensimmäiselle breikille.

Toiseen erän pyritään saamaan sama aktiivinen pelaaminen mukaan avauserästä, mutta johtoasemassa pelaaminen ei onnistu suunnitellulla tavalla ja ote siirtyy vieraille. Alun ylivoimalla on muutama hyvä tontti iskeä, mutta erää leimannut pieni huolimattomuus ja hätäily tyrehdyttävät maalintekoyritykset. Mustat tulevat maalin päähän hieman ennen ottelun puoltaväliä, kun tulee pallonmenetys hyökkäyspäässä ja parin nopean siirron jälkeen palloa kaivetaan oranssien verkoista. Jälkimmäisellä kympillä kykitäänkin sitten oikein urakalla kahden peräkkäisen jäähyn seurauksena. Onneksi hämeenlinnalaisten ylivoima ei ole ihan parhaimmillaan ja peittopelikin toimii tänään mallikkaasti. Ne jota ei saada peitettyä niin maalissa pelannut Oinas hoitaa ihailtavalla varmuudella. Viimeisen erään päästään 4-3 johdossa ja fiilis on korkealla, vaikka erän lopun ylivoimallakaan ei saada maalia aikaiseksi.

Kolmannen erän alkupuolella tulee synkkä 2,5 minuuttinen noin viiden minuutin pelin jälkeen. Vieraat rokottavat nopealla vastaiskulla lähes identtisesti kahteen kertaan hyökkäyspään menetyksen seurauksena. Kolmas osuma syntyy, kun kaveri päästetään vapaasti uimaan vetopaikalle oranssien ihmetellessä kenen mies se on. Sitten miehet kasaan aikalisälle. Tehdään kova päätös ja vaihdetaan hyvin pelannut Oinas pois veräjänsuulta. Herätys näyttää toimivan, kun Hankkio (0+1) löytää keskeltä kenttää Palomäen (1+2), joka kiittää ja kuittaa saamastaan tilasta ajasta. Pelimiesten kymppi alkaa synkästi, kun mustat rankaisevat jälleen vastaiskusta. Alivoima kuitenkin toimii jälleen hienosti ja oranssit syttyvät hurjaan taka-ajoon. Esiin nousee kuten monta kertaa aiemminkin herra nimeltä Saaristo. Kavennusosuma syntyy Palomäen syötöstä ja 7-7 tasoitus J.Kukon (1+1) hyökkäyspään pallonriiston jälkeen. Loppuun saadaan vielä ylivoima, joka siirtyy pääosin jatkoajalle.

Jatkoajalla päästään hakemaan voittomaalia siis ylivoimalla, joka ei paikoista huolimatta tuota tulosta. Vieraat ovat kuitenkin alakynnessä ja maali roikkuu ilmassa. Helpottava 8-7 osuma syntyy, kun Palomäki tykittää siivestä ja työnsankari J.Kukko lyö riparin sisään rystyllä kuten eilenkin ja juhlat ovat valmiit.

Tänään jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin eli hyvällä tasolla. Muutama heikompi hetki otteluun mahtui, mutta kokonaisuutena pelattiin hyvällä tasolla ja jopa kiitettävällä alivoiman osalta. Joukkueesta huokui voittamisen nälkä ja usko ei omaan tekemiseen loppunut vaikka tilanne oli välillä hieman tukala. Se kyllä täytyy todeta, että voitto olisi voinut karata vieraillekin eikä se olisi ollut mikään järkyttävän suuri vääryys. Oranssien lasien takaa tarkasteltuna oikea joukkue tietenkin voitti ja tästä mukava jatkaa pelejä ensi viikonloppuna, kun Divari jatkuu oranssien osalta kauden ensimmäisillä vieraspeleillä. Lauantaina bussi suuntaa Espooseen (Indians) ja sunnuntain kohdalla lukee Sipoo (ÅIF). Näistä lisää ensi viikolla, pysy siis kanavalla niin tiedät missä oranssit menevät ja mitä tekevät.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.