Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sipoossa ei onnikaan hymyillyt SB Vaasalle

 

Sipoossa ei onnikaan hymyillyt SB Vaasalle


Lauantaista poiketen on lupa odottaa kotijoukkueelta tiivistä puolustamista, vastaiskuja ja hyvää ylivoimapeliä. Oranssit pyrkivät aktiivisuudellaan horjuttamaan valkoisten pakkaa ja iskemään terävästi, kun vastustaja ei pysy jalalla perässä, mutta tänään onnetarkin on valkoinen.

Heti alusta lähtien oranssit ovat se aktiivisempi osapuoli ja valkoiset vaanivat keskialueella mikäli ei ole selvää paikkaa mihin iskeä. Vieraat tuudittautuvat rauhalliseen siirtelyyn, vaikka ovat jalalla aavistuksen parempia. Niinhän siinä taas kerran käy, kun paikoista huolimatta ei maistu niin kaverille kelpaa. Parit ruotaset ensin hyökkäyspäässä ja perään omissa niin taululle saadaan pari merkintää kotijoukkueen maalisarakkeeseen. Sitten onkin aikalisän paikka ja ei muuta kuin uuteen nousuun. Se tyssää jäähyyn, joka kostautuu vaihdon kestäessä ikuisuuden. Saaristo (2+1) tuo kuitenkin vieraille pientä lohtua pommittamalla viivakantista. Syöttöpiste maaliin merkataan Hankiolle (0+1), jonka oikea-aikainen levitys avaa tilan vedolle. Seuraavassa vaihdossa on taas bläkärin vuoro nyt keskialueella ja 4-1 on taukotilanne.

Toinen erä onkin sitten todella yksipuolinen näytös vierailta ja kotijoukkue on todella pahasti jyrän alla. Ensimmäisen maalin tekemiseen menee lähes kahdeksan minuuttia, koska sitä ennen kilisteltiin useamman kerran maalirautoja mm. rankusta. Oranssien maalikarkelot aloittaa Lintala (1+1), joka lyö Talvitien (0+1) kaukovedon riparin sisään. Seuraava osuma nähdään, kun Mäki-Jokela (1+0) heiluu kukkona tunkiolla Palomäen vedon (1+1) irtopallossa. Erän toinenkaan ylivoima ei tuota tulosta, mutta tasakentin isketään jälleen. Saaristo kaivaa pallon hyökkäyspäässä ja Palomäen sähäkkä veto menee kuin meneekin maalin perukoille. Kuskin paikalle siirrytään, kun Lintala toimittaa jälleen palloa maalille ja nyt Kuusisto (1+0) lyö karat sisään. Viimeiseen erään siirrytään tilanteesta 4-5 erän lähes täydellisen dominoinnin jälkeen.

Viimeisessä erässä alkaa sitten näkyä reissun raskaus ja virheitä sattuu isoa kuormaa kantaneille kavereille. Onnikin tietysti pitää tunnetusti ansaita ja valkoiset ovat paremmissa väleissä tai sitten ampuvat vähän väliä tahallaan ohi tietäen, että pallo pomppaa takakulmalle ryntääville jätkille. Juuri tällainen maali syntyy, mutta Saaristo kuittaa sen J.Kukon (0+1) oman alueen pallonriiston siivittämänä. Reilut viisi minuuttia ennen loppua valkoiset tulevat tasoihin todellisen keskialueen sulle ja mulle-pomputtelun jälkeen ja tietenkin oranssien pakista saadun kimmokkeen kautta. Jotta viikonloppu saa karmeimman mahdollisen päätöksen niin pallonmenetys keskialueella päättyy sekavan tilanteen jälkeen viivasta tulleeseen 7-6 voittomaaliin. Jäljelle jääneessä minuutissa ei saada tasoitusta aikaan, vaan tappio on tosiasia hallinnasta huolimatta.

Tällä kertaa voiton ratkaisi kotijoukkueen parempi viimeistely ja vieraiden henkilökohtaisten virheiden määrä kriittisillä hetkillä. Jos ÅIFin tasoiselle joukkueelle tarjotaan toistakymmentä huipputonttia omilla virheillä, niin vaikeaksi voittaminen menee. Itse kilisytellään enemmän maaliputkia kuin tehdään maaleja ja vastustajan veskari vetää sellaisia torjuntoja, että ei paremmasta väliä niin huonosti käy. Asiaa ei myöskään auttanut se, että Viinamäki ja Viljamaa eivät pystyneet pelaamaan, vaan istuivat verkkarit päällä penkillä tsemppaamassa pelikavereitaan. Tällä kertaa on pakko kehua myös tuomareita, joiden linja oli selkeä läpi pelin, vaikka se ehkä suosikin isokokoisempaa kotijoukkuetta.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Lue lisää
Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää