Inkkarit veivät ja oranssit vikisivät

Lauantaipäivä ja vastakkain kaksi sarjan kärkipään jengiä kuulostaa hyvältä yhdistelmältä. Tänään ei ollut kuitenkaan se päivä, kun reilut 300 silmäparia olisivat saaneet nauttia oranssien pelistä. Totuus tulee karusti esiin, kun vieraat pistävät ison vaihteen silmään ja menevät menojaan.

Ottelun alku on jokaisen katsojan unelma, kun verkot pölisevät kolmessa ensimmäisessä vaihdossa. Avausmaali syntyy, kun Haakana (0+1) toimittaa pallon viivasta maalille, jossa se ottaa kimmokkeen Talvitiestä (1+0) ja painuu maaliin. Perään vieraiden vapari ja poikkari oranssien hyökkääjän lavan kautta omaan maaliin. Sitten on vuorossa Roumio (1+0), jonka kevätpörriäinen löytää tiensä inkkarinuottaan ja syöttöpiste kirjataan Saaristolle (0+1). Tämän jälkeen siirrytään asemasotaan ja kytätään kaverin virhettä. Erän puolivälissä alkaa jälleen tapahtua, kun Hankkio (0+1) pelaa vapaan kanttipaikan Viinamäelle (1+0), joka tinttaa kovaa ylös. Seuraava vaihdossa tulee keskialueella harhasyöttö ja pallo kaivetaan saman tien oranssien verkoista. Jälkimmäisen kympin mainittavat tapahtumat ovat jäähy kummallekin joukkueelle. Oranssit eivät omassaan onnistu, vaikka ihan kivasti mylly jauhaakin, mutta vieraat nousevat 3-3 tilanteeseen keskialueen pallonmenetyksen seurauksena ja siis ylivoimalla.

Toinen erä onkin sitten jotain ihan muuta mitä osataan odottaa. Ensimmäisellä kympillä inkkarit vyöryvät kerta toisensa jälkeen oranssien maalille ja pallon kaivetaan kolmesti Isoniemen selän takaa. Kaikki syntyvät päivän teeman mukaan kotijoukkueen pallon menetyksistä kentän eri osa-alueilla. Tämän jälkeen on aikalisän paikka ja peluutusta muutetaan. Se kantaakin välittömästi hedelmää, kun pallo liikkuu nätisti ykkösellä mieheltä miehelle ja A.Kukko (1+1) siirtää maalinedustalta J.Kukon (1+1) syötön varmasti ohi inkkariveskarin. Kuuluisa seuraava vaihto, vaparissa pieni uinahdus ja omissa soi. Tästä kuluu muutama minuutti, keskialueen menetys ja jälleen jäätävä viimeistely. Maalin jälkeen Isoniemi saa tarpeekseen ja Oinas hyppää laatikkoon. Erän loppupuolella saadaan vielä järjestettyä muutama kavennuspaikka, mutta viimeistely tökkii ja lukemista 4-8 siirrytään viimeiseen erään.

Kolmanteen erään tulee vihainen lauma oransseja ja alku lupaileekin jo parempaa, mutta muutaman minuutin kohdalla tulee heppoinen jäähy. Indians ei lupia kysele vaan jauhaa rauhassa tekopaikan keskustaan ja maalihan siitä syntyy. Perään vielä riparimaali pitkän pyörityksen päätteeksi ja illan toinen oma maali oranssien pakin jalasta. Siihen napsahtaa selkäranka ja hermotkin alkavat pettämään. Jälkimmäisestä seuraa jäähy ja inkkarit rankaisevat tällä kertaa kovalla pommilla yläpesään. Erän toinen puolisko onkin sitten näennäistä oranssien hallintaa, kun vieraat puolustavat ryhdikkäästi omaa maaliaan ja keskittyvät vastaiskuihin. Kotijoukkueen illan viides osuma näkee päivänvalon, kun A.Kukon pitkä avaus tavoittaa J.Kukon. Nopea pyörähdys ja vetari vinguttaa inkkariverkkoja. Ottelun viimeinen 5-13 osuma syntyy, kun oranssit neppailevat pallon kanssa omalla alueella ja vieraat rankaisevat armotta.

Että sellainen peli tuli pelattu. Tänään oli kyllä sen luokan vastustaja, että tuollaisella harhasyöttöjen määrällä ei ollut käytännössä mitään saumoja voittoon. Oranssit olivat tänään melkoisia vastaantulijoita ensimmäisen erän jälkeen niin kentällä kuin valmennuksenkin osalta. Vastustaja pääsi uimaan omanpään paketin sisään ja hyökkäyspäässä pyörittiin liiaksi laidoilla. Paikkoja siunaantui ihan riittävästi, mutta tänään vetojen tarkkuus ei ollut ihan parasta a-luokkaa kuten vierailla. Totuus on kuitenkin se, että Indians oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Nyt on hyvä hetki vetää vähän happea pelien osalta ja treenata rauhassa pari viikkoa. Oransseilla on edelleen saumat vaikka mihin, jos vaan saadaan oma peli kursittua parempaan kuntoon.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.