Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Big East pelaaja Kouvoihin

 

Big East pelaaja Kouvoihin


Kouvot vahvistaa takalinjojaan poikkeuksellisella pelaajalla. NCAA:n erittäin kovatasoisen konferenssin menestyksekkäässä joukkueessa kaikissa viime kauden 34 ottelussa avausviisikkoon kuulunut 190 -senttinen JaQuon Parker aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa Kouvojen riveissä. Viime kaudella hänen tilastonsa olivat vakuuttavat 10,9 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,6 syöttöä. Toissa kaudella hänen joukkueensa eteni nk. Sweet 16 -joukkoon eli 16 parhaan yliopiston joukkoon Yhdysvalloissa.

-Parker on vahvarakenteinen takamies/laituri joka pystyy pelaamaan useassa roolissa. Kovassa Big East konferenssissa hän toimi koulunsa Cincinnatin puolustusstopperina. Cincyn pelitapana oli ns. 4 guard set jossa Parkerin pelasi yleensä isoimman takamiehen paikkaa. Hyvänä levypallopelaajana ja joukkueensa kolmanneksi parhaana scoraajana hän pelasi yli 30 minuuttia per ottelu. Suomen koripallomaine on parantunut sekä maajoukkueemme hyvän menestyksen että tulevan kauden euroedustajien myötä huomattavasti. Kolme-neljä vuotta sitten ei Big Eastista, voittavan koulun aloitusviisikon pelaajia saanut Suomeen edes rahalla. Uskon Parkerin lyövän itsensä läpi jo heti ensimmäisellä kaudellaan Suomessa, hehkuttaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen uusinta pelaajaansa.

-Meidän nuoreen runkoon haetaan pelaajia, jotka sopivat henkisesti joukkueeseen ja pystyvät pelaamaan aggressiivista koripalloa. Uskomme vahvasti, että olemme jo nyt löytäneet kaksi tällaista vahvistusta. Odotuksemme Parkerin suhteen ovat todella kovat, vaikka hänellä ei vielä olekaan kokemusta eurooppalaisesta koripallosta. Kolmatta jenkkiä ja mahdollisia muita paloja katsastetaan rauhassa. Kouvojen joukkueesta usea pelaaja tulee lyömään alkavalla kaudella itsensä läpi, joten katsojien kannattaa olla seuraamassa alusta alkaen pelaajien ja joukkueen kehityskaarta, kommentoi Kouvojen johtokunnan jäsen Mikko Sydänmaanlakka.

Kouvot esiintyy ensimmäistä kertaa kannattajilleen torstaina 22.8. kun vastaan asettuu naapuriseura Lappeenrannan Namika. Ottelu alkaa Mansikka-aholla klo 18.30.

Kouvoilla on sopimukset alkavalle kaudelle JaQuon Parkerin lisäksi Ilari Seppälän, Daniel Dolencin, Lawrence Wrightin, Juuso Kauppisen, Alexander Madsenin, Tuomas Hirvosen, Jere Luoman, Juha Piepposen ja Juuso Mäenpään kanssa.

Kouvojen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa.

Lue lisää
Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Lue lisää
Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista.

Lue lisää