Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petri Pöntinen palaa kotiin – Susien runko julkaistu

Petri Pöntinen palaa kotiin – Susien runko julkaistu

Sudet Salibandyn miesten edustusjoukkueen tulevan kauden päävalmentajana huhtikuussa aloittanut Erno Kujala on suorittanut pelaajasopimusneuvotteluja useiden pelaajien kanssa.  Niiden tuloksena julkistamme nyt peräti yksitoista pelaajasopimusta! Osa lopuista sopimuksista julkistetaan toukokuun aikana ja joitakin mahdollisia täsmähankintoja kesän ja alkusyksyn aikana.

Tulevasta joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruuden intoa

Ensi kauden joukkueeseen kuuluu kokeneita profiilipelaajia kapteenin johdolla.

– Heitä voisi kuvailla ”pitkäaikaisina susipelaajina”, joista saadaan hyvä runko joukkueelle. Vaikka pelaajat ovat kokeneita, niin näen heissä kehittymispotentiaalia. Lähdetään työstämään ajatuksia kohti “modernia” salibandya, miettii Kujala Susissa jatkavista pelaajista.

Viimeiset kaudet joukkueen kapteenina toiminut puolustaja Antti Punkkinen (32 v.) odottaakin nälkäisenä uuden kauden alkua.

– Odotan suurella mielenkiinnolla, millainen susilauma tullaan näkemään ensi syksynä uudistetussa valmennuksessa sekä uudella sarjatasolla. Eiköhän joukkue määrittele tavoitteet korkeiksi ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Itse pyrin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, ja tavoitteena on parantaa omaa pelaamista viime kausilta, kommentoi neljä aiempaa kautta Susien edustusjoukkueessa pelannut Punkkinen.

Muut kokeneet Susipelaajat ensi kaudella ovat puolustaja Teemu Pienmunne (23 v.), kuudes kausi aluillaan edustusjoukkueessa, hyökkääjä Kalle Kalenius (22v.), seitsemäs kausi alkaa, sekä seuran perustamisesta alkaen mukana olleet hyökkääjä Tatu Laine (31 v.) ja puolustaja Juho Mikkola (30 v.).

– Haluuni jatkaa Susissa vaikutti tietysti se, että on mahdollista kokeilla korkeammalla sarjatasolla pelaamista omassa joukkueessa, jossa olen saanut olla mukana ihan perustamisesta lähtien. Ja tietenkin se, että ikää on jo sen verran, että nyt alkaa olla viimeiset hetket kokeilla korkeampaa tasoa ja mikäs sen parempaa kuin juuri Susissa. Huikea kotiyleisö on varmasti vielä kovempi ensi kaudella, kommentoi Laine tulevaa kautta.

– Haluan olla ehdottomasti mukana! Susissa on ollut hauskaa pelata ja joukkuehenki mahtava. Pelillisesti toivon, että pystyisimme pelaamaan kärkisijoista hyvällä pallollisella pelillä, kauden alkua odotteleva Mikkola kertoi kysyttäessä Susien vahvuuksista.

Tehohyökkääjä palaa takaisin kotiin

Kaksi edellistä kautta Loviisan Torissa divaria pelannut (52 peliä tehoin 15+11) ja sitä ennen
neljä täyttä kautta Susissa II-divaria (68 peliä tehoin 63+88) pelannut Petri Pöntinen palaa Susiin! Kolme kertaa Susien sisäisen pistepörssin ykkönen (ja kerran kakkonen) on odotettu vahvistus joukkueeseen.

– Pöntinen on mainio vahvistus. Hän tuo hyökkäyspäähän valtavasti lisää variaatioita. ”Pönä” on susikasvatti ja ehti Susien edustuksessakin olemaan erittäin tehokas. Samantyyppistä kaveria odotan nyt kun hän on hakenut vähän kokemusta korkeammaltakin sarjatasolta, miettii päävalmentaja Kujala.

Samaa fiilistä on vähän Pöntisen omissakin odotuksissa tulevaa kautta varten:
– Palaan takaisin kasvattiseuraani loistavin fiiliksin. En malta odottaa, milloin pääsee pukemaan susipaidan taas päälle. Odotan itseltäni ehjää kautta ja sitä, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan. Kaksi kautta Loviisassa on kehittynyt minua kokonaisvaltaisesti pelaajana eteenpäin. Erityisesti koen, että fysiikkani ja pelisilmäni on kehittynyt. Hienoa päästä huikean kotiyleisön eteen jälleen pelaamaan!

Yleisöä ihastuttanut junioriosasto jatkaa

Susien omat juniorit, viime kaudella roolinsa edustusjoukkueessa vakiinnuttaneet pelaajat jatkavat myös tulevalla kaudella. He ovat puolustaja Ossi Ekroth (17 v.), hyökkääjä Olli Joutjärvi (17 v.), hyökkääjä Pyry Makkonen (16 v.), hyökkääjä Juuso Suotula (16 v ja puolustaja Joni Kultanen (17 v.).

– Viime kaudella kaikki murtautuivat pelaavaan kokoonpanoon ja tuloksellisesti merkittävään rooliin. Pojat ovat minulle entuudestaan tuttuja, koska olen valmentanut heitä jo kuusi vuotta. Nyt tiedossa on uusi sarjataso ja haaste, mutta uskon että he tulevat “breikkaamaan” tälläkin tasolla, Kujala uskoo nuorten mahdollisuuksiin pärjätä Suomisarjassa.

Pyry Makkonen ja Juuso Suotula on valittu ikäryhmänsä maajoukkueeseen ja heidän otteitaan seurasikin moni katsomosta erittäin suurella mielenkiinnolla:
– Koska viime kaudella oli todella hyvä joukkuehenki, niin hyvillä mielillä jatkan Susissa pelaamista. Ensi kaudelta odotan ehdottomasti hetkeä, kun pääsee taas pelaamaan Manskarille. Tavoitteenani on, että pystyisin ottamaan kehitysaskeleita pelaajana eteenpäin, kommentoi Pyry Makkonen tulevaa kautta.

– Viime kaudesta jäi itselle hiukan tyhjä fiilis, koska kauden parhaat pelit oli juuri alkamassa. Nyt fiilikset on jo paremmat ja odotan kovasti ensi kauden alkua. Halusin jatkaa pelaamista Susissa, koska perusasiat ovat kunnossa, ja itselläni on täällä paljon hyviä kavereita, vastaili Suotula.

– Äkillisesti päättynyt kausi vielä harmittaa, sillä olisin halunnut päästä pelaamaan playoff-pelejä ja nähdä kuinka pitkälle olisimme päässeet. Ensi kaudella haluaisin ansaita runsaasti peliaikaa ja saada kentällä onnistumisia. Olisi upeaa, jos joukkue pääsisi playoffeihin uudestaan, koska viime kaudella ei niitä ehditty pelata. Olli Joutjärven ajatukset ovat koko joukkueen mielessä niin päättyneeltä kaudelta kuin tulevaa ajatellen.

Sudet Salibandy sopimuspelaajat 2020-2021
tilanne 30.4.2020

Puolustajat:
Antti Punkkinen
Teemu Pienmunne
Juho Mikkola
Ossi Ekroth
Joni Kultanen

Hyökkääjät: 
Tatu Laine
Kalle Kalenius
Pyry Makkonen
Olli Joutjärvi
Juuso Suotula
Petri Pöntinen

Lähde: sudetsalibandy.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Hyökkääjä Elmo Lavonen Susiin

Hyökkääjä Elmo Lavonen Susiin

Edustusjoukkueen hyökkäyskalusto vahvistuu todellisella tähtihyökkääjällä, kun liiga- ja divarikokemustakin omaava Elmo Lavonen (21v) teki sopimuksen Susien kanssa! Elmo on ollut joukkueen harjoitusringissä jo kesäkaudesta alkaen.

Lue lisää
Lauri Turunen palaa susipaitaan - Antti Roini siirtyy Mikkelistä Kouvolaan

Lauri Turunen palaa susipaitaan - Antti Roini siirtyy Mikkelistä Kouvolaan

Sudet Salibandyn miesten edustusjoukkueen vahvistuu kahdella kenttäpelaajalla.

Lue lisää
Miika Heinola ja Henri Turunen palaavat Susiin - kasassa nyt 17 pelaajasopimusta

Miika Heinola ja Henri Turunen palaavat Susiin - kasassa nyt 17 pelaajasopimusta

Joukkueen päävalmentaja Erno Kujala valintansa jälkeen ahkeroinut sopimusneuvotteluissa ja uusia sopimuksia on julkaistavaksi jälleen useita. Susipaidan päälleen ensi kaudella laittavat joukkueeseen palaavat Henri Turunen ja Miika Heinola.

Lue lisää
Risto Kailio mukaan Susien valmennukseen

Risto Kailio mukaan Susien valmennukseen

Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana viime viikolla aloittanut Erno Kujala saa apuvalmentajakseen Susien A-junioreita viimeiset viisi kautta valmentaneen Risto Kailion.

Lue lisää
Erno Kujala on Susien uusi päävalmentaja

Erno Kujala on Susien uusi päävalmentaja

Sudet Salibandyn miesten edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa Erno Kujala.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää