Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig (1+1v) apuvalmentajanaan Reetta Piipari (1v). Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Joonas Frimodig, 26, omaa Kouvojen juniorimyllyn käyneenä myös pelaajataustan, vyöllä on 21 ottelua Korikouvojen paidassa (M1DB). Paremmin nuorimies tunnetaan kuitenkin mainiosta valmennustyöstään. Kouvottarien päävalmentajana Frimodig oli nostamassa joukkueen alueellisesta kakkosdivarista 1 divisioonaan (14-15) ja heti vuotta myöhemmin naisten Korisliigaan (15-16).

Kouvottarien apuvalmentajana Joonas Frimodig on toiminut kahden kauden ajan (2018-2020). Näiden kausien aikana Kouvottaret on Mika Hartonen (päävalmentaja) – Joonas Frimodig kaksikon alaisuudessa pelannut viihdyttävää ja tuloksellisesti erinomaista koripalloa. Viime kausi päättyi ennen aikaisesti, mutta Kouvottaret oli marssimassa seurahistoriansa ensimmäiseen runkosarjan voittoon. Sarjan keskeytyessä kahta kierrosta ennen runkosarjan päättymistä, oli Taret sarjan piikkipaikalla ja kaikki oli omissa käsissä.

Joonas Frimodig on viime kauden aikana suorittanut huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) kahta lähijaksoa lukuun ottamatta. Tutkinto nimittäin keskeytettiin kaikkien kurssilaisten osalta Korona -viruksesta johtuen. Puuttuvat lähijaksot tultaneen suorittamaan lähitulevaisuudessa.

Joonas Frimodig paluustaan Kouvottarien päävalmentajaksi: ”Odottavin tunnelmin kohti kauden alkua, otan nöyrin mielin tarjotun haasteen vastaan. Mennyt kausi jätti sopivasti hampaan koloon, kun ei päästy mittaamaan pudotuspeleissä lopullista tasoa ja sijoitusta. Ensi kuun alussa laitetaan kesätreenit käyntiin yhdessä U19 -joukkueen kanssa. Tavoitteena on saada rinkiin riittävästi kotimaisia pelaajia, jotta voisimme pelata leveällä rotaatiolla intensiivistä koripalloa koko kentällä. Lähiaikoina julkaistaan toivottavasti pelaajasopimuksia ja lisäksi muutaman pelaajan kanssa odotetaan kesän kouluvalintojen tuloksia.”

”Hienoa saada Reetta mukaan valmennustiimiin. Parempaa aisaparia en olisi edes osannut toivoa. Hänen kokemuksensa ja meriittinsä koripallon saralla hakevat vertaistaan ja odotan innolla työskentelyä Reetan kanssa.” -Frimodig jatkaa.

Kouvojen junioripäällikkönä toimivan Reetta Piiparin, 40, pelaajaura on hienoa luettavaa. Piipari on niittänyt mainetta niin koti- kuin ulkomaidenkin pelikentillä.

Vuosina 1999-2003 Piipari pelasi Yhdysvalloissa NCAA:ta Xavier Musketeersin paidassa tilastoiden 126 ottelussa 10.8 pistettä, 2.6 levypalloa ja 5.2 syöttöä ottelua kohden. Keväällä 2001 Musketeers eteni aina NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Tämä oli pienen yliopiston suurin saavutus koripallon saralla koko sen historiassa. Vuonna 2018 Reetta Piipari nimettiin Xavierin yliopiston Hall of Fameen.

Yhdysvaltojen jälkeen Piipari pelasi yhteensä neljä kautta Espanjan liigaa kolmessa eri joukkueessa. Kotoista naisten Korisliigaa Piipari on pelannut Peli-Karhuissa (96-99, 04-06 ja 11-15), Catzissa (08-11), Espoo Unitedissa (16-17) ja Tapiolan Hongassa (17-18). Reetta Piipari on urallaan voittanut yhden Suomen mestaruuden, kaksi Suomen Cupin mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. 170-senttinen takamies pelasi korisliigassa 13 kauden aikana yhteensä 327 ottelua tehoilla 12.5/2.6/3.2/1.5r.

Kaudella 2015-2016 Reetta Piipari oli nostamassa Kouvottaria divarista naisten Korisliigaan. Tuolloin Joonas Frimodigin luotsaamassa joukkueessa Piipari viimeisteli tehot 16.4/3.8/4.3/2.3r. Kyseisellä kaudella Piipari valittiin 1. divisioonan parhaaksi pelaajaksi. Piipari on aiemmin valmentanut junioreita niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.

Reetta Piipari ensimmäisestä aikuisten sarjan valmentajapestistään: ”Tosi hyvillä fiiliksillä mukaan ja kiitollinen mahdollisuudesta. Joonaksen kanssa tehtiin yhteistyötä jo divarikaudella ja keskusteluissa yhteinen sävel löytyi aika nopeasti. Innolla lähdetään rakentamaan seuraavaa kautta.”

”Hienoa, että pystyn tämän ohella jatkamaan nykyistä työtäni. Kiitos tästä kuuluu seurajohdolle, että saatiin rakennettua toimiva paketti.” -Piipari päättää.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen: ”Joonas on motivoitunut moderni valmentaja, joka on osoittanut laajan osaamisensa jo menneillä kausilla. Tähän kun pystytään yhdistämään Reetan upean pelaajauran tuoma näkemys, niin parivaljakko on Suomen tasolla erittäin kiinnostava. Kouvoille on myös hyvin tärkeää, että pystymme tarjoamaan tavoitteellisen valmentajapolun perinteisen pelaajakehityksen rinnalla.”

Lähde: kouvot.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa.

Lue lisää
Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Lue lisää
Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista.

Lue lisää