Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa. Frimodig on edustanut Kouvottaria koko joukkueen pääsarjahistorian ajan aina kaudesta 2016-17.

Roosa Frimodig, 28, aloittaa syksyllä Kouvottarissa jo kuudennen kautensa. Yksi kausista sujui naisten 1. divisioonassa, muut naisten korisliigassa. 166-senttinen takapelaaja on pelannut lisäksi kaksi kautta ylintä sarjatasoa Orimattilassa. Kuuden korisliigakauden ja 127 ottelun keskiarvot ovat 4.1 pistettä, 1.9 levypalloa ja 1.3 syöttöä ottelua kohden kolmosten osuessa mukavalla 33%:n tarkkuudella. Viime kaudella seuran oma kasvatti viimeisteli tehot 5.5/1.9/1.3.

Roosa Frimodig jatkostaan tutussa ympäristössä: ”Kesä on mennyt mukavasti treenatessa ja lomaillessa. Viime kauden jääminen kesken jätti nälkää tulevaan kauteen ja Kouvolassa pidetään pelaajista hyvää huolta, joten jatko täällä tuntui parhaalle vaihtoehdolle. Toivottavasti Taret -fanit ovat yhtä valmiita ensi kauteen kuin mekin ja jatketaan jatke Areenalla siitä mihin viime kaudella jäätiin.”

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig perin tutun pelaajan jatkosta: ”Roosa tuo Kaisan (Lind) ohella kokemusta kentälle sekä naurua bussimatkoille ja pukukoppiin. Heittäjänä Roosa on sarjan parhaita ja luo tällä uhalla tilaa muille. Tulevalla kaudella pallollinen vastuu todennäköisesti kasvaa myös takapelaajan roolissa ja uskon, että tämä tuo lisää monipuolisuutta hänen hyökkäyspeliinsä.”

”Puolustuksessa Roosa on hyvä pallollinen puolustaja joka pystyy hetkellisesti painimaan myös isompia vastaan korin alla. Hienoa, että Roosa jatkaa Kouvottarien nutussa” – Frimodig jatkaa.

Elli Salovaara, 19, aloittaa syksyllä toisen kautensa Kouvottarissa ja samalla naisten Korisliigassa. Viime kaudella Elli tehtaili 3.5 pisteen ja 1.6 levypallon tehot ottelua kohden keskimäärin 14 minuutin peliajalla. Salovaara kuului Kouvottarien vahvuuteen jo kaudella 2018-19, mutta pre-seasonilla tapahtunut ikävä loukkaantuminen piti pelaajan lopulta sivussa koko kauden. 176-senttinen laituri on pelannut lisäksi yhden kauden naisten 1. divisioonaa (SB-Girls 2017-18) jolloin 15 ottelussa syntyivät tehot 13.1/3.4/1.5/2.1r.

Elli Salovaaran ajatuksia uuden kauden kynnyksellä: ”Kesä on sujunut hyvin treenien ja töiden parissa. On ollut hauska päästä pienen tauon jälkeen taas harjoittelemaan yhdessä. Viihdyn Kouvottarissa hyvin ja päätös jatkaa täällä tuntui oikealta. Henkilökohtaisena tavoitteena on harjoitella kovaa ja laadukkaasti, mikä toivottavasti näkyy myös peleissä. Kouvottarilla on mahtavat fanit, joiden tukea tarvitaan taas heti kauden alusta lähtien.”

Joonas Frimodig: ”Elli pelasi hyvän kauden loukkaantumisen jälkeen. Hän omaa kovan potentiaalin nousta sarjan parhaiden suomalaislaitureiden tasolle. Elli on tottunut tekemään koreja aiemmissa joukkueissaan ja tätä samaa röyhkeyttä koitetaan saada vielä enemmän esiin hyvällä harjoittelulla.”

”Elli pystyy puolustamaan pieniä pointteja sekä isoja laitureita mikä on meille joukkueena vahvuus. Olen hyvin iloinen, että myös Elli jatkaa Kouvolassa” – Frimodig päättää.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2020-21: ” Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind, Jemina Airaksinen, Roosa Frimodig ja Elli Salovaara.

Lähde: kouvot.fi


Takaisin edelliselle sivulle




Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Lue lisää
Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista.

Lue lisää
Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig apuvalmentajanaan Reetta Piipari. Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Lue lisää