Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Teemu Mäkikyröstä liiga-WoVon uusi päävalmentaja

 

Teemu Mäkikyröstä liiga-WoVon uusi päävalmentaja


Rovaniemeläisen Woman Volleyn edustusjoukkueen päävalmentajaksi on valittu Teemu
Mäkikyrö, 38. Mäkikyrö seuraa tehtävässä Pasi Rautiota, joka jatkaa seuran urheilutoimenjohtajana.
Mäkikyrö on WoVon ensimmäinen päätoiminen valmentaja, joka pestinsä myötä pääsee keskittymään liigakauden ajan pelkästään WoVon kehittämiseen ensi elokuusta alkavan virkavapaansa ”turvin”. Tällä hetkellä Mäkikyrö toimii
Napapiirin Pallokettujen A-poikien valmentajana päivätyönsä ohella.
- Olen seurannut tiiviisti WoVon tekemistä, pitänyt aamu- ja akatemiatreenejä ja sitä kautta porukka on tuttu. Tutuilla harjoitteilla jatketaan, toivon mukaan saadaan homma rullaamaan jo ennen kuin osa pelaajista lähtee maajoukkueleiritykseen 22. huhtikuuta, Mäkikyrö tuumii. Valmentajauudistus on Pasi Raution pohjustama kehitysaskel, jolle ”on tämän tason joukkueella korkea aika”.

- Reissaaminen on normaalin työviikon päälle melkoinen kuorma kenelle tahansa. Nyt WoVon valmentaja pystyy keskittymään olennaiseen, ja mikä parasta on jo tavallaan joukkueessa sisällä akatemiaharjoitusten myötä, Rautio tarkentaa.

- Muitakin tarjokkaita olisi ollut, mutta Teemun ansioksi laskettiin valmennusosaamisen ohella paikkakuntalaisuus eli sama pitkän tähtäimen sitoutuminen, mihin WoVon pelaajien kanssa pyritään.
- Lisäksi vaakakupissa painoi Teemun halu kehittyä lentopallovalmentajana. Joukkueelta on tullut positiivista palautetta eli puolin ja toisin ollaan vähän kartalla jo, Rautio summaa.
Rautio tuntee Mäkikyrön hyvin paitsi NaPan ensimmäisiltä liigavuosilta, myös siviilityöpaikaltaan.

WoVon ensi kauden menestystä lähdetään rakentamaan samalla pelaajarungolla kuin päättyneellä kaudella. Tällä hetkellä kirjalliset sopimukset on tehty Rovaniemelle joulun alla saadun Amber Kaufmanin (USA), liigan pistehaiksi yltyneen yp Karoliina Kyllösen ja varmaotteisen kollegansa Johanna Pekkarisen sekä joukkueen rutinoituneeseen vakiokalustoon kuuluvan libero Tanja Körkön kanssa.
WoVon varmisti debyyttikaudellaan paikkansa lentopallon naisten Mestaruusliigassa voittaen jopa hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin. Rautio on laittanut likoon osaamisensa rovaniemeläisen naislentopallon nostamiseksi jo useiden vuosien ajan, ja hänen johdollaan seura on tehnyt nousun alasarjoista korkeimmalle sarjatasolle käytännössä ”oman kylän tytöillä”. ”Akatemiajoukkue” on valtakunnallisesti edelläkävijä pelaajien sitoutuessa paitsi lajiin myös opiskeluun eri koulutusasteilla. WoVon edustusjoukkueen taustalla jatkavat myös tilastoinnista vastannut Juha Imberg, Kaija Koivuranta sekä fysiikkavalmennustiimi.

WoVon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Woman Volley - logo

Woman Volley - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPerungan Pojat jatkaa Challenge Cupia Ranskassa

Perungan Pojat jatkaa Challenge Cupia Ranskassa

Perungan Pojat jatkaa lentopallon Eurocupin pelejä seuraavallakin kierroksella pudotettuaan bulgarialaisen Levski Sofian jatkosta Challenge Cupissa.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää
Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Lue lisää
Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lue lisää
Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Lue lisää