Crocodiles varmisti kotiedun

Helsingin Roosters tarjosi Vaahteraliigan runkosarjan toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa Crocodilesille alussa shokkihoitoa pudotuspelien kotiedun kannalta kauden tärkeimmässä ottelussa. Seinäjokelaislerissä näytti aluksi huonolta, mutta kovana kotijoukkueena tunnettu Crocodiles ryhdistäytyi, ja puoliajan jälkeen vihreäpaitoja ei pidätellyt mikään. Roosters oli toisella puoliajalla vastaanottavana osapuolena, kun Crocodilesin puolustus sai pelinsä kuntoon ja hyökkäyksen isot pelit olivat ratkaisevia. Crocodiles varmisti kotiedun välieriin pistein 44-26 (21-20).

– Saimme onnistumisia ja pelasimme puoliajan jälkeen joukkueena. Kaikki ylimääräinen jäi pois ja keskityimme olennaiseen, tiivisti tällä kaudella ensimmäisen pelinsä Crocodiles-paidassa pelannut Teemu Ivalo.

Roostersin alku oli mykistävä, sillä vieraat johtivat vajaan kahden minuutin jälkeen Henri Jussilan iskiessä touchdownin juoksupelillä. Crocodiles teki alussa virheitä ja vieraat tekivät myös toisen maalin Johnsonin tavoittaessa heittopelillä maalialueelta Henri Myöhäsen.

Crocodilesin pelinrakentaja Dominic Kegel oli jälleen isossa roolissa. Kegel teki yhteensä neljä touchdownia, joista kaksi ensimmäistä lyhyellä juoksupelillä läheltä vastustajan maalialuetta Crocodilesin siirtyessä johtoon. Roosters kävi vielä kertaalleen johdossa, mutta Kegelin heitto tavoitti maalialueen keskeltä John Behmin ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa.
Roostersin hyökkäys pystyi vielä toisen puoliajan alussa antamaan Kegelille avausjakson tapaan painetta, mutta vain hetken, sillä toista puoliaikaa Crocodiles hallitsi. Kegelin ja Behmin lisäksi Chris Holmeslyn kotijoukkueen viimeinen touchdown oli oiva esimerkki siitä miksi peli kääntyi kotijoukkueelle. Isot pelit olivat valttia, sillä Holmesly palautti pallon maaliin peräti 75 jaardin juoksulla. Kegel myös heitti pitkiä heittoja, joissa kiinniottajina kunnostautui muun muassa hyökkäyksen parhaana palkittu Jarkko Suokas ja hieno oli katsoa myös Ville Järviön paluuta pallonkantajaksi.

Crocodiles voitti pelin joukkueena, mutta yksilösuorituksiakin aina tarvitaan. Puolustuksen parhaana palkittu Tomas Ceken oli eturivissä, kun Crocodiles säkitti pelinrakentaja Johnsonin kolme kertaa. Uusi vahvistus Filipe Fonseca oli yksi taistelun ilmentymistä, mutta sitä olivat myös paluun joukkueeseen tehneet kokeneet sotaratsut Teemu Ivalo, Esa Katila ja Mikko Rissanen. Kolme muskettisoturia tuli avuksi, kun seura heitä tarvitsi loukkaantumissuman vaivatessa. Henki oli sama kuin kuuluisilla sotureilla aikanaan: yksi kaikkien ja kaikki joukkueen puolesta.

– Hienolta tuntuu. Viikko sitten asia tuli puheeksi. Hieman piti miettiä, mutta päätimme, että autetaan kun tarvitaan. Pojathan tässä pelasivat. Me vain täydensimme, kolmikko vähätteli Katilan johdolla.

Ivalo on pelannut pari peliä Vaasassa tällä kaudella. Rissasella on taukoa nelisen vuotta. Katila oli myös viime vuonna mukana loppukauden peleissä.

– Kova joukkue oli vastassa, mutta saimme toisella puoliajalla ajoitukset kuntoon, Rissanen summasi ratkaisun.

Crocodilesin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Seinäjoki Crocodiles - logo

Crocodiles - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Strother korvaa Marshallin

Edelleen Vaahteraliigan runkosarjan voitosta kamppaileva Crocodiles on vahvistanut rivejään uudella amerikkalaisella keskushyökkääjällä, Steven Strotherilla.

Brittijätti vahvistaa Crocodilesia

Perjantaina Vaahteraliigan vierasottelullaan Roostersia vastaan avaava Seinäjoki Crocodiles on vahvistanut laitahyökkääjäkalustoaan melkoisella jätillä.

Crocodilesille seitsemän sopimusta lisää

Viikonloppuna pidetyn ensimmäisen leirin yhteydessä Crocodiles teki yhteensä seitsemän uutta pelaajasopimusta alkavalle kaudelle.

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi kolmannella Amerikan avulla. Lane Stuht on puolustuksen linjamies, joka on pelannut yliopistopalloa II divisioonan Western State Colorado Universityssä.

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.