Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Crocodiles hakee sunnuntaina finaalipaikkaa

 

Crocodiles hakee sunnuntaina finaalipaikkaa


Crocodiles ja Roosters pelaavat Jouppilanvuorella sunnuntaina paikasta Vaahteramaljaan. Väriopissa vihreää ja punaista pidetään toistensa vastaväreinä, ja sitä ne ovat myös urheilullisessa teemassa sunnuntaina Seinäjoen Jouppilanvuorella, kun vihreäsuomuinen isäntäjoukkue Crocodiles kohtaa Vaahteraliigan toisessa välieräottelussa punasulkaisen Helsinki Roostersin.

Seinäjokiset lähtevät otteluun ennakkosuosikin asemasta, voittivathan Krokotiilit Kukonpojat kahdesti runkosarjassa. Kymmenen otteluun jälkeen Crocodiles oli sarjataulukossa sijalla kaksi (9 voittoa – 1 tappio) ja Roosters paikalla numero kolme (7–3).

Sekä Crocodilesin että Roostersin sijoitus oli käytännön tasolla sementoitu jo ennen viimeistä runkosarjakamppailua, mistä johtuen kummankaan joukkueen peli ei säteillyt kirkkaita sävyjä päätöskierroksella. Crocodiles pelasi varsin suppealla pelikirjalla ja säästeliäästi, mutta kaatoi silti Vantaa TAFT:n lukemin 29–20, vaikka sarjanousija TAFT lopussa komean kirin esittikin. Roosters puolestaan jätti maanantaina pelaavan kokoonpanonsa ulkopuolelle muun muassa pelinrakentaja Robert Johnsonin sekä ykköslaitahyökkääjänsä Torsten Malmin ja Markus Lievosen. Sarjanelonen Porvoo Butchers onnistui punnertamaan helsinkiläisistä 26–14 -voiton.

Sunnuntain semifinaalin voimasuhteita joukkueet asettivat ja mittasivat toissa viikolla toisiaan vastaan Seinäjoella, jolloin panoksena oli välieräottelun kotietu. Hartaasti moottoriaan hehkuttanut Crocodiles rullasi tuolloin 44–26 (21–20) -voittoon.

– Meillä oli tuossa ottelussa viisi karmaisevaa vastuiden missaamista, joista jokaisesta Crocodiles teki ison pelin. Saimme hyvän alun, jonka jälkeen meille iski vauhtisokeus ja henkinen löysistyminen, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala analysoi edellistä Crocodiles-ottelua, jossa helsinkiläiset karkasivat nopeasti 13–0 -johtoon.

– Teimme tuolloin virheitä aluksi ja lopuksi, mutta kolmannella neljänneksellä otimme edun itsellemme, Crocodiles-valmentaja Jim Ward puolestaan muistelee.

Roostersin hyökkäys keräsi runkosarjassa toiseksi eniten jaardeja (3 908) ja eteni suurimman jaardimäärän heittäen (265 jaardia/ottelu). Ward poimii vastustajan kattauksesta kolme keskeistä toimijaa.

– Henri Jussila on erittäin nopea keskushyökkääjä, joka kyllä ottaa jaardeja, jos saa tilaa, Crocodiles-valmentaja kuvailee Vaahteraliigan juoksutilaston voittanutta nuorta keskushyökkääjää.

– Myös Robert pystyy pelinrakentajan paikaltaan juoksemaan jaardeja, ja hänen pelinjohtotaidot ovat yleisesti tiedossa. Lisäksi laitahyökkääjät numero 9 (Malm) ja 83 (Lievonen) ovat pelaajia, joiden kanssa meidän on oltava tarkkoina, Ward jatkaa.

Hakalan mukaan Roostersin täytyy hyökkäyksessä välttää kolmas ja pitkä –tilanteita, joita joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tuli vastaan toistuvasti.

– Otimme tuolloin muun muassa kolme turhaa henkilökohtaista rangaistusta, mutta hyökkäystä hidastivat erityisesti kiinniottoliput. Silloin takaa-ajotilanne johti sirkukseen, jossa laitettiin palloa ilmaan. Meidän täytyy olla sunnuntaina vähemmän itsepintaisia pelivalinnoissa ja pitää myös juoksu-uhka koko ottelun todellisena, Hakala pohtii.


Crocodilesin puolustuksesta erityisesti linjatyöskentely sekä keskimmäisen tukimiehen Filipe Fonsecan panos olivat merkittävässä roolissa joukkueiden tuolloisessa taistossa, mutta Ward nostaa sunnuntain kamppailuun mielenkiinnon kohteeksi erityisesti takakentän pelaamisen. Corey Sonnier ja Chris Holmesly ovat Wardin mukaan tärkeä kaksikko.

– Kun pelaat heittävää joukkuetta vastaan, on takakentän oltava valmiina. Tietenkin meidän pitää olla tarkkoina juoksun kanssa ja heittoryntäyksen on saatava painetta, mutta takakenttä on silti avainasemassa, Ward kertoo.

Siinä, missä Johnson kipparoi Roostersin laivuetta erityisesti nopean heittopelin kautta, ottaa Dominic Kegel juoksunopeutensa ja option-pelin johtamisen kautta pääministerin roolin Crocodilesin hyökkäyshallituksessa. 120 pistettä eli 20 touchdownia juossut Kegel voitti runkosarjan pistetilaston reilulla marginaalilla, mutta osoitti myös heittokätensä tarkkuuden toimittamalla pallot yli 58 prosentin varmuudella vastaanottajilleen.

– Triple-optionissa pelinrakentaja on tietysti tärkeimmässä roolissa. Jos Dominic pääsee linjasta ja tukimiehistä ohi, häntä on lähes mahdotonta saada kiinni. Hän ei sivurajallakaan juokse viivan yli vaan laskee olkapäänsä ja juoksee puolustajaa päin, Ward kuvaa.

– Jos minä pelaisin Crocodilesia vastaan, keskittyisin ensin pysäyttämään heidän pelinrakentajansa, Ward jatkaa naurahtaen.

Crocodilesia vastaan pelanneet joukkueet ovat viikosta toiseen muistuttaneet puolustajien roolituksesta ja rooleihin liittyvistä vastuista. Roostersin pelisuunnitelmaan ei tuossa suhteessa ole tulossa lisäpäivitystä, vaan Hakalan mukaan Ville Järviön keskustaan tulevat juoksut ja Kegelin kierrot pysäytetään kurinalaisesti liikkuen ja laadukkaalla suorittamisella.

– Puolustuksen endit ja outsidet ovat edelleen keskeisessä asemassa kiertojen suhteen. Crocodiles on esitellyt loppukaudesta optioniin yhden uuden variaation, minkä lisäksi screen-peliä on nähty viime peleissä enemmän, Hakala mainitsee viitaten Ilkka Laitiselle suuntautuvaan nopeaan heittopeliin.

– Roostersin puolustus pelaa hyvin ja kovaa. Erityisesti linjapelaajat numero 2 (Jaren Wilcox) ja 99 (Chris Mulumba) ovat olleet hyviä kuten myös tukimiehen paikalla numero 30 (Stephen Peyton), Ward nimikoi.

Molempien valmentajien puheista huokuu se, että Jouppilanvuorella ratkaisu kulminoituu sunnuntaina henkisen kantin pitävyyteen.

– Meidän hyökkäyksemme vaatii hyvää toteuttamista, joissa blokkien ja pelinluvun pitää onnistua. Meille on tärkeää saada homma heti toimimaan. Puolustuksessa avainasia on se, miten suhtaudumme heidän heittopeliinsä, Ward kiteyttää.

– En odota heiltä mitään uutta. Tiedämme, miten pelaamme. Olimme viime kerrallakin valmiita ja nyt olemme maksaneet oppirahamme, Hakala päättää.

Seuraa heitä:

Crocodiles-hyökkäys:
Dominic Kegel. Yhdysvaltalaispelinrakentaja synnyttää tällä hetkellä jo pelkällä läsnäolollaan hermolämpöä vastustajan ulkopuolen puolustajiin. Roosters on puolustanut juoksua vastaan hyvin, ja piti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kegelinkin pienissä jaardeissa, mutta yksittäisenä pelaajana Kegelin panos on silti sunnuntaina otteluun ennakolta koko kentän suurin. Jari Ylimäki, Crocodilesin hyökkäyksen linjan isähahmo tulee oikean guardin paikalta yhdessä muun linjamiehistön kanssa vastaamaan siitä, että Ville Järviölle ja Dominic Kegelille saadaan luotua sopiva maisema, johon karata.

Crocodiles-puolustus:
Lasse Kankaanpää. Tamperelaislähtöinen puolustuksen end rikkoi vajaat kaksi viikkoa sitten ryntäyksellään Robert Johnsonin heittokäden puoleiset scramblet ja oli nopeudellaan tuhoamassa ajoituksia myös Roostersin juoksupelistä. Tuomas Leinonen. Siinä missä Corey Sonnierin ja Chris Holmeslyn liikkuvuus ja yhteensä yhdeksän otettua syötönkatkoa ovat keränneet suurimman huomion Crocodilesin takakentästä, on illasta toiseen erittäin tasokkaasti pelannut Tuomas Leinonen jäänyt ansaitsemaansa pienemmälle huomiolle. 13 heittoa kauden mittaan puolustanut Leinonen on ulkopuolen heittovartioinnin keskeinen puolustaja.

Roosters-hyökkäys:
Robert Johnson. Johnsonin kylmäpäisyys ja suoritusvarmuus lyhyissä heitoissa ja luovuus muuttaa yksittäisen yrityksen epätoivo isoksi peliksi on Roosters-hyökkäyksen keskeinen ravinne, josta Torsten Malm ja Markus Lievonen saavat nauttia. Henri Jussila. 7,7 jaardin keskiarvolla pelaava Roostersin numero 15 on ensimmäinen kotimainen juoksijatilaston kärki sitten vuoden 2007. Mitä tehokkaammin Jussila pystyy linjan avustuksella John Behmin ja Filipe Fosecan johtamaan tukimieskerrokseen juoksemaan, sitä enemmän aukeaa myös Johnsonin heittoharavalle palstatilaa.

Roosters-puolustus:
Jaren Wilcox. Roosters-päävalmentaja Juha Hakala luottaa siihen, että Wilcox ottaa endin paikalta tilan pois Kegelin juoksuista ja ajan pois Kegelin heitoista. Liigassa eniten taklauksia aloituslinjan takana ja 8,5 säkkiä ovat Wilcoxin käyntikortti tuohon tehtävään. Stephen Peyton. Ulompi tukimies on ollut pelaamissaan otteluissa Roostersin näkyvin puolustaja. Täyttää oman roolinsa kiertopelien tukkijana ja ehtii tarvittaessa nopeasti auttamaan ainakin keskustan juoksuihin. Toisinaan jopa vastakkaiselle laidalle.

URHOtv televisioi ottelun suorana lähetyksenä kello 18 alkaen.

Crocodilesin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Seinäjoki Crocodiles - logo

Crocodiles - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutStrother korvaa Marshallin

Strother korvaa Marshallin

Edelleen Vaahteraliigan runkosarjan voitosta kamppaileva Crocodiles on vahvistanut rivejään uudella amerikkalaisella keskushyökkääjällä, Steven Strotherilla.

Lue lisää
Brittijätti vahvistaa Crocodilesia

Brittijätti vahvistaa Crocodilesia

Perjantaina Vaahteraliigan vierasottelullaan Roostersia vastaan avaava Seinäjoki Crocodiles on vahvistanut laitahyökkääjäkalustoaan melkoisella jätillä.

Lue lisää
Crocodilesille seitsemän sopimusta lisää

Crocodilesille seitsemän sopimusta lisää

Viikonloppuna pidetyn ensimmäisen leirin yhteydessä Crocodiles teki yhteensä seitsemän uutta pelaajasopimusta alkavalle kaudelle.

Lue lisää
Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi kolmannella Amerikan avulla. Lane Stuht on puolustuksen linjamies, joka on pelannut yliopistopalloa II divisioonan Western State Colorado Universityssä.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Crocodilesille toinen jenkki

Crocodilesille toinen jenkki

Crocodiles on tehnyt pelaajasopimuksen monipuolisen 24-vuotiaan Damonshay Pittin kanssa tulevasta kaudesta.

Lue lisää