Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Crocodilesilla luvassa kiihkeä kohtaaminen

 

Crocodilesilla luvassa kiihkeä kohtaaminen


Sunnuntai-iltana pelataan Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla Vaahteraliigan toinen välieräkamppailu. Siinä kotoiset vesipedot saavat vieraakseen helsinkiläisen ahmalauman, jolla on mitä ilmeisimmin hampaankoloon jäänyt monenmoista joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

Sellainen kuva on ainakin päässyt muodostumaan jälkipyykistä, joka poiki Wolverinesin valmentajalle, Peetja Mannilalle, yhden ottelun toimitsijakiellonkin. Myös seuran toinen valmentaja Mark Garza on antanut selkein sanakääntein ymmärtää, ettei Crocodilesista taida olla heille vastusta.

Menneet ovat menneitä ja nyt lähdetään taistelemaan paikasta Vaahteramaljassa, joka pelataan elokuun lopussa Sonera Stadionilla, Helsingissä. Puheet eivät paljon paina, vaan pelaajat ratkovat voiton kentällä.

Kumpikin joukkue oli varmistanut paikkansa välierissä jo ennen viimeistä runkosarjan kierrosta, mutta varmaa ei ollut, kuka kohtaa kenet. Crocodilesin hankkima kotietu varmistui vasta Vantaan ISS Stadionilla joukkueen kukistettua vahvasti aloittaneen TAFT:n 45-30.

Samalla voitto tarkoitti sitä, että vierasottelu Roostersia vastaan vaihtui näppärästi kotiotteluksi Wolverinesia vastaan. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että vastustaja olisi millään tavalla sen helpompi. Sen sijaan se tarkoittaa sitä, että ei tarvitse reissata ja tukena on myös innokas kotiyleisö.

Kotijoukkueelle edessä on 17. semifinaaliottelu. Wolverinesille ottelu on puolestaan seitsemäs välierä. Crocodiles on voittanut välieräpelin viidesti aiemmin ja Wolverines kolme kertaa. Playoff-saldo sen sijaan on joukkueiden keskinäisistä peleistä selkeästi stadilaisille suosiollinen.

Joukkueet ovat nimittäin kohdanneet kahdesti pudotuspeleissä ja molemmilla kerroilla on Wolverines lähtenyt kentältä voittajana. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui 2006, jolloin Wolverines yllätti Crocodilesin Joupiskalla 12-7. Toinen kohtaaminen tapahtui vuoden 2011 Vaahteramaljassa, jossa lukemat olivat ahmoille 30-27.

Vuodesta 2001 tähän päivään joukkueet ovat iskeneet vastakkain yhteensä 22 kertaa. Seinäjoella on pelattu 11 kertaa ja Helsingissä yhtä monta ottelua. Yhteensä Crocodiles johtaa tätä tilastoa otteluvoitoin 14-8.

Kotikentällään Crocodilesin saldo on yhdeksän voittoa ja yksi tappio, tuo vuoden 2006 välierä. Vieraissa numerot ovat otteluvoittojen valossa 7-5 Wolverinesille.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Ensin Wolverines voitti dramaattisella viimeisen sekunnin kenttämaalillaan 24-21, mutta elokuun alussa Crocodiles otti revanssin kotikentällään 35-28 varmistaen samalla sen, että mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin runkosarjassa, sijoittuu Crocodiles ylemmäksi.

Crocodilesin puolustuksen linjan tehtävä on tälläkin kertaa erittäin haasteellinen Wolverinesia vastaan. Ahmojen hyökkäyksen linja on iso ja vahva. Se tekee loistavasti työtä joukkueen juoksuhyökkäykselle, jota dominoivat keskushyökkääjä Stephen Stokes ja pelinrakentaja Cedric Johnson. Stokesin keskiarvo matsia kohden oli 105,8 ja sillä hän sijoittui etenijätilastossa kolmanneksi. Johnsonin keskiarvo puolestaan oli 63,6 ja se oikeutti tilaston seitsemänteen sijaan.

Vaikka juuri Wolverinesin juoksuhyökkäystä onkin ylistetty, on se omalla tavallaan optinen harha. Joukkue on nimittäin edennyt keskimäärin enemmän heittämällä kuin juosten. Paljolti tästä lankeaa kiitos kesken kauden joukkueeseen liittyneelle kanadalaiselle Jordan Brescacinille, joka ehti seitsemässä pelaamassaan ottelussa tehdä 10 touchdownia. Pelkästään juoksun pysäyttäminen ei siis todellakaan riitä ahmojen kesyttämiseen.

Puolustuksen takakentällä Tuomas Leinonen pelasi aivan erinomaisen ottelun TAFT:ia vastaan lyöden neljä kertaa pallon maahan laitahyökkääjien hyppysistä. Samaa sykettä ja taistelua tarvitaan luonnollisesti myös nyt. Takakentän vastuu jakautuu Leinosen lisäksi mm. Juhani Koivumäen, Toni Haukkamaan, Antti Kurenniemen, JP Koivumäen ja kenties Stacey Thomasin kesken.

On tietenkin mahdollista, että valmennuskaksikko vetää kehiin BJ Bellin puolustuksen linjaan tukahduttamaan juoksua ja jättääkin Thomasin huilaamaan. Lienee nimittäin kristallin kirkasta, että reilun 250 allpurpose-jaardin keskiarvolla edennyt Jocques Crawford ja pelinrakentaja Steven Adams pelaavat.

Alkukauden kuuppana häärännyt Rodney Brown on osoittautunut joukkueelle todella tärkeäksi pelaajaksi Adamsin saapumisen jälkeen. Atleettimainen Brown on laitahyökkääjänä poiminut jo viisi touchdownia kolmessa matsissa ja sen lisäksi hän on palauttanut kaksi punttia maaliin saakka.

Crocodilesin hyökkäys onkin ollut mukavassa tasapainossa ja heittouhan tuleminen kuvioihin entistä suurempana on avannut myös Crawfordille lisää juoksutilaa.

Yleisöä on odotettavissa Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalle melkoisen mukavasti, joten kannattaa saapua ajoissa paikalle. Autot kannattaa jättää jääurheilukeskuksen parkkipaikalle ja hiippailla metsikön läpi kentälle.

Peli näytetään toki myös URHO:lla aivan kuten jo lauantaina pelattava toinenkin välieräottelu Roostersin ja TAFT:n välillä.

Joupiskalla peli starttaa klo 18.00.

Crocodilesin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Seinäjoki Crocodiles - logo

Crocodiles - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutStrother korvaa Marshallin

Strother korvaa Marshallin

Edelleen Vaahteraliigan runkosarjan voitosta kamppaileva Crocodiles on vahvistanut rivejään uudella amerikkalaisella keskushyökkääjällä, Steven Strotherilla.

Lue lisää
Brittijätti vahvistaa Crocodilesia

Brittijätti vahvistaa Crocodilesia

Perjantaina Vaahteraliigan vierasottelullaan Roostersia vastaan avaava Seinäjoki Crocodiles on vahvistanut laitahyökkääjäkalustoaan melkoisella jätillä.

Lue lisää
Crocodilesille seitsemän sopimusta lisää

Crocodilesille seitsemän sopimusta lisää

Viikonloppuna pidetyn ensimmäisen leirin yhteydessä Crocodiles teki yhteensä seitsemän uutta pelaajasopimusta alkavalle kaudelle.

Lue lisää
Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi

Crocodilesin jenkkikiintiö täydentyi kolmannella Amerikan avulla. Lane Stuht on puolustuksen linjamies, joka on pelannut yliopistopalloa II divisioonan Western State Colorado Universityssä.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Crocodilesille toinen jenkki

Crocodilesille toinen jenkki

Crocodiles on tehnyt pelaajasopimuksen monipuolisen 24-vuotiaan Damonshay Pittin kanssa tulevasta kaudesta.

Lue lisää