Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vainionpää nousee SJK:n edustukseen - Nuorten optiot käyttöön

Vainionpää nousee SJK:n edustukseen - Nuorten optiot käyttöön

SJK nostaa 19-vuotiaan oman kasvattinsa, Matias Vainionpään pysyvästi edustusjoukkueeseen. Samalla SJK on ottanut käyttöön Ville Tikkasen, Joonas Lepistön, Daniel Håkansin ja Jeremiah Strengin sopimuksissa olevat optiot ja näin koko viisikko jatkaa SJK:ssa myös kaudella 2021.

Suomen U21-maajoukkueeseen ja SJK:n avauskokoonpanoon ryminällä noussut Matias Vainionpää on Seinäjoella syntynyt seuran oma kasvatti ja käynyt myös SJK:n jalkapallolukion. Päävalmentaja Jani Honkavaara huomasi nuoren miehen potentiaalin talven harjoituksissa ja nosti hänet mukaan edustusjoukkueen Suomen cupin karsintaryhmään. Hän pelasikin edustuksen mukana yhden ottelun karsinnoissa ja nousi lopulta mukaan myös Veikkausliiga-ryhmään. Pelejä Veikkausliigassa tuli kasaan 15 ja debyyttiottelu oli heti kauden avannut TPS-kotiottelu heinäkuun alussa. Vainionpää pelasi myös SJK:n A-nuorissa ja yhden ottelun Ykkösessä SJK Akatemian mukana.

– Matias Vainionpää on hyvä esimerkki siitä pitkäjänteisestä työstä, mitä pelaaja on itse tehnyt. Hän on itse mahdollistanut suurelta osalta sen. Matiaksesta huokuu se asenne työntekemiseen ja se, että hän haluaa parantaa omia ominaisuuksiaan. Se näkyi hänestä jo silloin talvella, mutta en olisi ihan rehellisyyden nimissä uskonut, että se hänen kehitys on noin nopeaa, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Tämä vain alleviivaa sitä, että nuorelle pelaajalle ne kehitysaskeleet voi tulla hyvinkin nopeasti. Ihan yhdessä kahdessa kuukaudessa, nuori pelaaja voi ottaa isoja askeleita. Masa on todellakin hyvä erimerkki siitä. Hänelle tapahtui paljon kauden aikana, mutta ne parhaat pelit on häneltä vielä edessä, Honkavaara jatkaa.

Vainionpään tavoin Seinäjoella syntynyt ja seuran oma kasvatti Joonas Lepistö, täytti kesällä 22-vuotta, ja hän ehti tehdä Veikkausliiga-debyytin jo kauden 2019 lopulla. Päättyneellä kaudella syntyi kuitenkin uran ensimmäinen liigamaali RoPS:n verkkoon, OmaSp Stadionilla pelatussa yhteisöllisyysottelussa. Kaikkiaan maaleja syntyi neljä ja sillä määrällä Lepistö jakaa seuran sisäisen maalipörssin kakkossijan Veikkausliigan otteluista.

21-vuotias Ville Tikkanen on iästään huolimatta jo kokenut liigapelaaja ja ensi kausi on hänellä SJK:n edustusjoukkueessa jo viides, sillä hän siirtyi Seinäjoelle Oulun OLS:sta talvella 2016-2017. Kaudella 2020 Tikkanen pelasi SJK:n keskuspuolustuksessa 14 ottelua. SJK:n valmennusjohto valitsi Tikkasen 2020 vuoden kehittyjäksi ja SJK:n kannattajaryhmä Klopit nosti Tikkasen omassa kauden pelaajaäänestyksessä kolmanneksi, heti Emmanuel Ledesman ja Mehmet Hetemaj’n jälkeen.

20-vuotias Daniel Håkans aloittaa SJK:ssa ensi kaudella kolmannen kautensa. Vaasalaissyntyinen Håkans, nousi kaudella 2020 todenteolla SJK:n pelaavaan kokoonpanoon, pelaamalla 11:sta Veikkausliigaottelussa. Vielä kaudella 2019 pelejä edustuksessa kertyi vain kaksi. Håkans pääsi myös Veikkausliigan tehotilastoihin heti kauden avausottelussa, syötettyään voittomaalin TPS-kotiottelussa.

Juuri 19-vuotta täyttänyt Jeremiah Streng on Håkansin tavoin vaasalaislähtöinen VIFK:n kasvatti. Kaudella 2019 Streng murtautui sensaatiomaisesti SJK:n ykköshyökkääjäksi, pelaamalla peräti 17 ottelua. Kaudella 2020 Streng johti kuitenkin SJK Akatemian hyökkäystä Ykkösessä. Strengin kausi oli erinomainen. Nuoren miehen ensimmäinen kausi Ykkösessä tuotti 12 maalia ja 2 maaliin johtanutta syöttöä, pelaamissaan 21:ssa ottelussa. Sillä maalimäärällä Streng otti myös Ykkösen maalipörssissä kolmannen sijan kauden päätteeksi.

– Kaikissa näissä meidän nuorissa on vielä käyttämätöntä potentiaalia. Jokaisen näiden kohdalla, se käyttämätön potentiaali on kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Periaatteessa he kaikki ovat jo ihan valmiita pelaamaan Veikkausliigaa, mutta voimaa ja urheilullisuutta voi olla vielä lisää. Juonikkuutta pelata tätä peliä ja röyhkeyttä. Tällaisia ominaisuuksia, sanoo Jani Honkavaara.

– Jokaisella heistä on täydet mahdollisuudet tulla hyväksi Veikkausliigan pelaajaksi, ja sen vuoksi me haluamme jatkaa heidän kanssaan, koska haluamme nähdä, minne asti se kehitys voi heidän kohdallaan johtaa, päättää Honkavaara.

Lähde: sjk.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Seinäjoen Jalkapallokerho - logo

SJK - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPuolustaja Cristhian Valencia Kerhoon

Puolustaja Cristhian Valencia Kerhoon

Kolumbialainen puolustaja Cristhian Valencia ja SJK, ovat tehneet pelaajasopimuksen kaudesta 2021. Valencia liittyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla Kolumbian pääsarjan Cúcuta Deportivosta.

Lue lisää
Monipuolinen Gustaf Backaliden SJK-paitaan

Monipuolinen Gustaf Backaliden SJK-paitaan

SJK ja viime kaudet IFK Mariehamnissa pelannut ruotsalainen Gustaf Backaliden, ovat tehneet pelaajasopimuksen, joka kestää kauden 2021 loppuun. Backaliden liittyi SJK:n harjoitusrinkiin koronakaranteenin jälkeen.

Lue lisää
SJK kiinnitti poikamaajoukkuepelaajat - Kuivila lainalle AC Ouluun

SJK kiinnitti poikamaajoukkuepelaajat - Kuivila lainalle AC Ouluun

Suomen poikamaajoukkuepelaajat Nooa Laine ja Oliver Günes ovat tehneet SJK:n kanssa kahden vuoden pelaajasopimukset.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
SJK:n ja Alexei Eremenkon tiet erkanevat

SJK:n ja Alexei Eremenkon tiet erkanevat

Päävalmentaja Alexei Eremenko ja valmentaja Umar Marhiev on vapautettu tehtävistään. SJK:n valmennusvastuun ottaa Brian Page valmennusryhmineen. Muutokset tulevat voimaan välittömästi.

Lue lisää