Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen naisilla kova urakka paikallispelissä - valmennus tyytyväinen kauteen

 

Kooveen naisilla kova urakka paikallispelissä - valmennus tyytyväinen kauteen


Perjantain vierasottelussa naisten edustuksella on vastassa moninkertainen hallitseva mestari Classic, joka ei tällä kertaa johda sarjaa - vielä. Tähtiä vilisee kentästä toiseen, joten Koovee lähtee paikallisvääntöön selkeästi altavastaajana. Yhden ylimääräisen vaihteen otteluun tuo se, että Kooveen riveissä taistelee viisi viime kaudella Classicissa pelannutta peluria, joille ottelu on taatusti näytön paikka. Paikallisottelun alla tutkailemme myös tähänastista kautta, kun runkosarjasta on pelattu noin yksi kolmasosa.

Liigassa Classic on hävinnyt naisten paikallispelin yhden ainoan kerran. Syksyllä 2009 Koovee nimittäin väänsi ottelun nimiinsä makeasti jatkoajalla. Kahden viime kauden maalisuhde on naapurille 28-11. Takkiin tuli myös harjoituskauden IFT-turnauksessa.

- Tärkeintä olisi, että päästäisiin heti otteluun mukaan. Avainasemassa tulee olemaan pelikuri ja maalivahtipeli. Paikat on käytettävä tietenkin tehokkaasti hyväksi, mutta suurempi huolenaihe on naapurin hurjan hyökkäyskaluston pysäyttäminen. Joukkueessa on kuitenkin tällä hetkellä hyvä ilme, joten uskon hyvään paikallisvääntöön, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki tuumaa.
 
Kolmannes runkosarjasta:
Hyvä tilanne - paitsi terveystilanne

Viivi Ahola, Annastiina Intala, Emma Rantanen, Kristiina Sirviö ja Siru Torkki edustivat viime kaudella Classicia. Kun kauemmaksi katsotaan, löytyy seuraa kaupungin sisällä vaihtaneita vielä kuusi lisää, kolme kummastakin joukkueesta. Kooveessa pelaajat ovat saaneet kaipaamaansa vastuuta ja olleet tärkeitä joukkueelle.

Kooveen alkukausi on sujunut pisteiden valossa hyvin. Viime kauden runkosarja tuotti 11 pistettä - nyt pisteitä on yhdeksän, kun peleistä on pelattu kolmannes. Sijoitus on kuudes. Hyvä, mikä sitten on mennyt pieleen? Eipä juuri muu kuin terveystilanne. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat kiusanneet joukkuetta tarpeettoman paljon.

Jani Perkonmäki harmittelee, että edes kolmen viikon maaottelutauko ei tuonut kaivatunlaista helpotusta pelaajatilanteeseen. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi epävarmaa on ainakin Tiina Lehdon ja Milla Vähälän pelaaminen. Nämä pelaajat potevat nilkka- ja reisivammoja.
- Melkoisen pienellä porukalla olemme treenanneet, eli ihan sitä ei saatu, mitä tauolta haettiin. Ehjiä kenttiä on päästy treenaamaan aivan liian vähän, joskin välillä on tuntunut, että vaihtelu on jopa virkistänyt joukkuetta.

Ideoita myös miesten valmennukselta

Kuten olettaa sopii, tähänastiseen menestykseen runkosarjassa Perkonmäki on tyytyväinen.
- Joukkue on näyttänyt, että huonompanakin päivänä kaatuu vastustajia. NST-peliä lukuun ottamatta olemme taistelleet loppuun asti pisteistä. Tämä lupaa hyvää loppukaudelle, joskin fakta on se, että jokaisen joukkueen peli kehittyy koko ajan. Nykytilanteeseen on siis turha tuudittautua, ja loppukauden aikana on pystyttävä kehittymään muita enemmän.

Pelin kehittämiseksi on aloitettu projekti, jossa on oman valmennuksen ohella mukana myös miesten liigajoukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki.
- Olisi hullua olla käyttämättä seuran sisällä olevaa maajoukkuetason tietotaitoa, joten pyysin Japia vetämään treenejä yhdessä meidän muiden kanssa. Näin saadaan uusia ajatuksia pelikirjaan ja toivottavasti myös uusia ulottuvuuksia kevään tosipeleihin. Toki ensin täytyy hoitaa paikka pleijareihin. Jalat maassa mennään.

Koovee on tehnyt naisten liigassa seitsemässä ottelussa vaivaiset 19 maalia. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta heltisi kolme sarjapistettä kahdella maalilla, mutta sittemmin tahti on kohentunut selvästi. Lokakuun jälkimmäisen puoliskon kolmessa liigapelissä ja yhdessä cup-ottelussa tehtailtiin jo mukavasti 19 täysosumaa. Toisaalta myös päästettyjä maaleja on vähän, ainoastaan 20.
- Puolustuspelaamiseen täytyy olla tyytyväinen, mutta hyökkäyspään kanssa riittää töitä. Kovan harjoittelun kautta tuloksia kuitenkin saadaan, joten eiköhän verkot ala heilumaan kauden edetessä. Joukkueesta on aistittavissa huikea taisteluilme, joka kantaa varmasti pitkälle, Perkonmäki päättää.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2011-2012 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää