Oulun opetus: peli kestää 60 minuuttia

OLS suunnitteli merkkaavansa Minna Uotilan, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Tästä lennokkaasta asennosta syntyy Kooveen toinen maali.Kooveen naisten liigakausi käynnistyi katkerimmalla mahdollisella tavalla. Kahden maalin johto kääntyi viimeisellä vitosella maalin tappioksi, ja lisäksi kentän ylivoimaisena tähtenä tuikkinut Minna Uotila seurasi ottelun lopun sairastuvan puolelta.

Hankalan alun jälkeen johtoon

Liiganousija OLS tiedettiin fyysisesti vahvaksi ja rohkeasti karvaavaksi joukkueeksi, ja ennakkotieto piti myös paikkansa. Kotijoukkue otti ensiminuuteilla ottelun ohjat käsiinsä ja Annukka Häkli pääsi laukomaan OLS:n kauden avausmaalin ennen kuin kello oli käynyt kolmeakaan minuuttia.

Pienen alkukangertelun jälkeen myös Koovee pääsi peliin paremmin mukaan, ja loisto-ottelun pelannut ykkösketju Aino Lappalainen – Enni Laine – Minna Uotila toi joukkueen ensin tasoihin ja erän lopussa johtoon. Ensin Aino Lappalainen survoi kuuden minuutin kohdalla pallon maalin edestä verkkoon, ja ajassa 13.40 Uotila pääsi karkaamaan OLS-puolustukselta ja lirautti johto-osuman maalivahti Marjo Lukkarin alta.

Piia Niemi (numero 23) teki ottelussa uransa ensimmäisen liigamaalin salibandyssa.Toinen erä noudatteli aluksi avauserästä tuttua kaavaa: OLS rymisteli erän alussa vahvemmin, mutta Kooveen maalivahti Tanja Henttinen piti joukkueensa mukana pelissä. Kellon käytyä pidemmälle ote siirtyi Kooveelle, ja toinen erä olikin vierasjoukkueen tasapainoisin. Erän ainoa osuma merkittiin Kooveelle. Puolustaja Jenni Kutila heitti pallon keskialueen vaparista maalille, jossa hyökkääjä Pia Niemi ohjasi elämänsä ensimmäisen liigamaalin ajassa 26.23.

Kahden maalin kaulasta katastrofiin

Kolmannen erän alku oli Kooveelta vahva, vaikka Annukka Häkli pääsikin kaventamaan. Oululaisten ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, ja Uotilan ajassa 46.17 viimeistelemän ylivoimamaalin jälkeen kotijoukkue näytti hetken aikaa jopa hieman lannistuneelta. Peli kääntyi kuitenkin täysin viimeisten minuuttien aikana.

Ensin OLS pääsi pyörittämään ylivoimaansa ja vaikka osumaa ei tullutkaan, sai joukkue siitä täysin uutta virtaa tekemiseensä. Pallo pyöri Kooveen päässä kuin yv-pelissä, eikä vierasjoukkue päässyt purkamaan palloa kunnolla pois omasta päästä saati sitten rauhoittamaan tilannetta. Kooveen painajainen oli valmis, kun ensin Rea Rantanen kavensi 3-4:ään ajassa 55.04 ja vajaat kaksi minuuttia myöhemmin pallo pomppi Koovee-puolustajien jaloista verkkoon. Tasoitusmaali merkittiin Hanna-Mari Uimoselle.

Jatkoaika näytti jo varmalta, mutta OLS:n pelin kapellimestari Annukka Häkli päätti toisin. Lähes puolestakentästä maskin takaa lähtenyt laukaus sinetöi oululaisten ensimmäiset liigapisteet ajassa 59.53.

OLS oli viimeisillä minuuteilla ylivoimainen ja ansaitsi sitä kautta voittonsa. Koovee-leirissä saatiin puolestaan koko pitkä kotimatka ihmetellä sitä, mihin kolmannen erän hyvä ote oikein katosi?

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere.com

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.