Pisteet pääkaupunkiin

Kaukajärvellä nähtiin maanantaina mielenkiintoinen ottelu, kun Koovee kohtasi SSV:n. Vääntö oli tasaista mutta maalinteko onnistui tällä kertaa helsinkiläisiltä paremmin.

Ottelun ensimmäinen erä osoitti joukkueiden tasaisuuden. Tilanteita tuli molempiin päihin, mutta maaleja ei syntynyt. Koovee otti kuitenkin erän nimiinsä aktiivisella pelillään, SSV:n ollessa melko passiivinen. Toiseen erään lähdettiin siis pyöreät nollat taululla.

Toinen erä olikin sitten SSV:n juhlaa. Ilmeisesti valmennusjohto oli herätellyt joukkueensa hereille erätauolla, sillä otteet olivat toista luokkaa kuin ensimmäisessä erässä. Viisi minuuttia erän alusta Harri Forsten aukaisi SSV:n maalihanat. Vain hetkeä myöhemmin Santtu Manner jatkoi maalittelua Mikael Järven syötöstä. Saipa SSV pistettyä maaliin vielä yhden pallon ennen kuin Koovee sai avausmaalinsa. Pelissä loistanut Ville Matikainen viimeisteli tarkalla laukauksella lukemiksi 1-3. SSV kartutti kuitenkin johtoaan vielä yhdellä maalilla kun Mikael Järvi ylivoimalla napsutti pallon Kooveen maaliin. Kooveellakin oli toisessa erässä kaikki tarvittavat ainekset maalintekoon paitsi se kuuluisa viimeistely. SSV puolestaan onnistui juurikin siinä missä Koovee epäonnistui.

Jos SSV oli herätellyt rivejään ensimmäisellä erätauolla, oli Koovee toisella erätauolla seurannut vastustajansa esimerkkiä. Kolmannessa erässä Koovee löysi peliinsä taas itsevarmuutta. SSV otti heti erän alkuun rangaistuksen. Juho Järvinen löysi tiensä jäähypenkille ja vain kolmen sekunnin päästä taululla komeili lukemina 2-4. Maaliin pallon saatteli taas Kooveen Ville Matikainen. Matikaisen kavennusmaali toi vielä lisää itseluottamusta Kooveelle ja pallo pyörikin tiukasti tamperelaisten hallussa. Viimeistelijöitä vaan ei meinannut Kooveen riveistä löytyä.Viimein Lauri Hannelius kuitenkin tykitti lukemiksi 3-4. Kavennusmaalin jälkeen SSV:n ehkä hieman liiankin itsevarma asenne muuttui ja peliin saatiin aivan uutta sykettä. Kooveen painostus jatkui erän viimeisille minuuteille saakka. Ikävä kolaus hyvään loppukiriin tuli, kun ottelun muuten hyvin pelannut Janne Lamminen ajeli Mikael Järven pahannäköisesti laidan yli. Suuremmilta vahingoilta säästyttiin mutta Lammiselle tilanteesta napsahti pelirangaistus. Koovee jatkoi taisteluaan tästä huolimatta mutta maaleja ei syntynyt ja peli päättyi lukemin 3-4.

Pelin jälkeen Lammisen saama rangaistus aiheutti keskustelua siitä, oliko se liian kova tilanteen huomioon ottaen. Kokonaisuudessaan peli oli tiukka mutta hyvinkin vaihteleva. SSV pelasi niukalla miehistöllä hyvän pelin etenkin puolustuksen osalta. Kooveelle ei annettu turhaa tilaa laukoa. Myös viimeistelyssä SSV onnistui paremmin. SSV:n heikkous pelissä oli ensimmäisen erän passiivisuus ja kolmannessa erässä lievä ylimielisyys. Kooveella puolestaan peli pyöri koko ajan hyvin mutta viimeistelijöitä ei löytynyt. Kooveen riveistä ehdottomasti parhaiten onnistui Ville Matikainen, joka sivalsi pallon kaksi kertaa maaliin.

- Kolmannessa erässä päästiin peliin mukaan kun SSV luotti liikaa johtoasemaansa, kuvailee Matikainen peliä.

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli samoilla linjoilla Matikaisen kanssa

- Kolmanteen erään saatiin vähän vauhtia. Kokonaisuudessaan peliin ei voi olla kuitenkaan tyytyväinen. Kukaan ei pelannut huonosti, mutta kukaan ei pelannut myöskään erityisen hyvin, tiivistää Riihimäki.

SSV:n valmentajan Mika Ahosen mielestä Kooveen peli on helposti luettavaa ja ennustettavaa, vaikkakin joukkue on mennyt viime kaudesta paljon eteenpäin.

- Meillä oli tänään vähän pelaajia ja lähdettiin pelaamaan rauhallisesti. Ensimmäinen erä oltiin kyllä unessa. Pelitaktiikkaa oli kuitenkin helppo suunnitella kun tiesi kuinka Koovee pelaa, kertoo Ahonen.

SSV meni voitollaan sarjataulukon kärkeen.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.