Koovee kuritti Classicia

Keskiviikkona Kaukajärven Spiral-Hallilla käytiin kuuma paikalliskamppailu, kun Koovee ja Classic kohtasivat jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Edellisessä liigaottelussa Classic vei voiton murskalukemin 9-2. Keskiviikkona olikin sitten Kooveen vuoro näyttää kaapin paikka.

Koovee kärsi edellisessä ottelussaan OLS:ia vastaan asenneongelmista. Keskiviikkona ongelmista ei ollut enää tietoakaan. Asenne ja tahtotila olivat kohdillaan ja maalipaikat käytettiin tehokkaasti. Classicilla tilanne oli täysin päinvastainen; maalipaikkoja hukattiin rutkasti ja pelin edetessä asennekin katosi.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta pelillisesti hyvää. Classic piti ottelua hallinnassaan erän ensimmäiset minuutit. Koovee heräsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan. Ajassa 4.39 Tomi Lautanen teki ottelun avausmaalin Valtteri Sainion syötöstä.Myös Classicille paikkoja tarjoutui mutta palloa ei saatu maalin asti. Siispä Koovee näytti vastustajalleen mallia; tällä kertaa vuorossa Janne Lamminen. Lamminen laukoi pallon maaliin Aapo Mutasen syötöstä. Mutasella oli keskiviikkona sihti kohdallaan, sillä herra taituroi pallon Valtteri Sainiolle, joka toimitti pallon maalin perukoille. 3-0 lukemat alkoivat olla liikaa Classicille ja pelissä alkoi näkyä turhautumista, joka johti turhiin rikkeisiin. Classicin Sami Nyman otti jäähyn pelin viivyttämisestä ja Koovee pääsi koittamaan maalintekoa ylivoimalla ja ylivoimahan tuotti tulosta. Aapo Mutanen oli jälleen maalinteossa mukana, tällä kertaa pääroolissa. Mutanen vei Kooveen jo 4-0 johtoon Veli-Matti Luukon syötöstä.

Toiseen erään Classic vaihtoi Ossi Lahden pois maalinsuulta ja Jussi Viitasen tulessa tilalle. Ottelun jälkeen Classicin päävalmentaja Pasi Peltola kertoi vaihtoon olleen syynä joukkueen herättely, eikä niinkään Ossi Lahden peli. Koovee piti ottelua hallinnassaan lähes koko erän. Classicin peliä leimasi voimakkaasti turhautuminen. Molemmat joukkueet pääsivät toisen erän aikana testaamaan maalitekoa ylivoimalla mutta tuloksetta. Erän ainoasta maalista vastasi ottelussa loistanut Aapo Mutanen.

Kolmanteen erään Koovee pääsi lähtemään 5-0 tilanteesta. Eikä aikaakaan kun Classicin maaliverkko heilui taas. Tällä kertaa maalintekijäksi merkittiin Valtteri Sainio ja syöttäjäksi Veli-Matti Luukko. Classicin ei auttanut kuin ottaa aikalisä ja ilmeisesti aikalisä tuottikin jotain tulosta; Classic sai toimitettua pallon viimein maaliin. Maalista vastasi Classicin Sveitsin vahvistus Simon Bichsel. Koovee jatkoi peliään hyvällä asenteella, suotuisasta tilanteesta huolimatta. Veli-Matti Luukko päätti kaunistella lukemiksi vielä 7-1. Classicin ratkaisu tässä tilanteessa oli ottaa maalivahti pois ja yrittää maalintekoa ylivoimalla. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt ja Viitanen siirtyi takaisin maalinsuulle. Classicille viimeinen pisara taisi olla Sami Nymanin loukkaantuminen. Juuri polvivammasta parantunut Nyman loukkasi jälleen polvensa laitatilanteessa. Classicin Pasi Peltola ei ottelun jälkeen osannut vielä sanoa, kuinka pahasti Nymanin jalka vammautui. Erään ei enempää maaleja mahtunut ja Koovee sai vuorostaan tuulettaa murskalukemiaan.

Kooveen maaleista vastasi tänään pitkälti yksi kolmikko Sainio-Luukko-Mutanen. Koovee on tehnyt muutoksia kentällisissään ja erityisesti tämän kolmikon muotoutuminen tuo Kooveen peliin aivan uudenlaista vaarallisuutta. Koovee onnistui tänään kuitenkin laaja-alaisesti. Ylivoima toimi mallikkaasti ja niin hyökkäyspeli kuin puolustuspelikin oli hyvää. Classic puolestaan onnistui pitämään peliään kasassa aina 3-0 maaliin saakka. 3-0 maalin jälkeen kentällä nähtiin liikaa turhia rikkeitä, sekä täydellistä luovuttamista jopa kokeneemmilta pelaajilta. Classicille tarjoutui pelissä useita maalipaikkoja mutta maaliteko tuntui olevan tänään erityisen hankalaa. Osasyynä tähän oli tietenkin Kooveen loistava puolustuspelaaminen ja maalilla torjunut Pekka Nieminen. Keskiviikkona myös joukkueiden maalivahtipelissä oli huikea ero.

Ottelun jälkeen Classicin päävalmentaja oli luonnollisesti pettynyt

-Saatiin hyvä startti peliin, mutta 3-0 ja 4-0 maalit söivät rotan lailla. Koovee oli tänään ehdottomasti parempi. Täytyy vaan ihailla Kooveen pelityyliä; jaksetaan puolustaa illasta toiseen, Peltola toteaa

Classic Vesa Punkari myönsi myös Kooveen ylivoimaisuuden

- Koovee oli tänään selkeästi parempi. Ensimmäisessä ja toisessa erässä oli paljon paikkoja mutta Nieminen pysäytti ne kaikki. Olisi ollut ihan eri peli jos oltaisiin näistä paikoista onnistuttu, Punkari kertoo

Kooveen riveissä saatiin sen sijaan olla tyytyväisiä

- Todella hyvin pelattiin tänään. Tällaisella pelillä voidaan pysyäkin sarjakärjessä, pohtii ottelussa loistanut Aapo Mutanen ja jatkaa

- Oma peli onnistui tänään hyvin. Luukon ja Sainion kanssa on mukava pelata ja kyllähän ne onnistumiset aina ruokkii onnistumisia.

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki antaa kiitosta koko joukkueelle

- Pelaajille iso tunnustus. Pelattiin tänään ajoittain jopa täydellistä peliä.Kakkoskenttä oli tänään tulessa mutta myös ykköskenttä onnistui. Tällä kaudella ongelmia tuottanut johtoasemassa pelaaminen onnistui tänään myös loistavasti. Keskityttiin erityisesti siihen kolmanteen erään lähdettäessä, Riihimäki kertoo

- Oulussa meillä oli puolustuspeli kuritonta ja tahtotila ei ollut kohdillaan. Tänään puolustus siivosi hienosti pallot maalinedustalta ja loput hoiti Nieminen, jatkaa Riihimäki.

Voitollaan Koovee nousi jälleen sarjakärkeen. Seuraavaksi Koovee kohtaa Happeen Jyväskylässä lauantaina.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.