Öljynaiset tehokkaampia, Tiikerit ja Saukko raatelivat kotijoukkueen

Kooveen naisten tuplapeliviikonloppu päättyi pettymykseen, kun lauantaina menetettiin pudotuspelimahdollisuudet jatkoaikatappioon Oilersille ja sunnuntaina Tiikerit syvensi kotijoukkueen ahdinkoa näytöstyyliin.

Oilers - Koovee 6-5 (3-3, 1-1, 1-1) ja.

Odotettavissa oli tiukka peli, sillä ensimmäinen kohtaaminen syksyllä päättyi Kooveen 5-4 voittoon. Molemmat joukkueet lähtivät Leppävaaran pieneen parkettiaskiin aktiivisella karvauksella ja suoraviivaisella pelitavalla. Heti pelin ensimmäisestä vaihdosta lähtien näki, että pelistä ei tulisi laadultaan mitään vuosisadan klassikkoa, vaan kovavauhtista kaahaamista päädystä päätyyn. Kotijoukkue tuuppi pallon avauserässä kolmasti ohi vierailijoiden veräjänvartijan Satu Vuotin. Vierailijat onnistuivat myös kolmasti. Teija Riihimäki yllätti maskissa olleen Hanna Isomaan keskiviivan omalta puolelta lähteneellä kiertovedolla. Väkevästi könynnyt Jetta Uotila piiskasi suoraan Satu Sainion poikittaistarjoilusta tarkasti piirun verran alle yläriman, ja Johanna Salo napautti pallon etunurkasta sisään tarkalla rannelaukauksella.

Kakkoserässä nähtiin vierailijoiden näyttävä ylivoimaosuma. Pääarkkitehtina hääri Jenni Kutila, joka tarjoili millintarkan syötön alivoimapakan läpi takatolpalle hiipineen Teija Riihimäen mailan lapaan. Teija kilautti pallon suoraan syötöstä tolpan kautta sisään. Kotijoukkue kuittasi osuman kaukovedolla, jonka edessä pahan maskin takana ollut Vuoti oli voimaton.

Vierailijat temmelsivät väkevästi kolmannessa erässä ja karkasivat maalin johtoon. Katja ”Kelju” Kankaanpää osoitti juonikkuutensa tarjoilemalla maalin takaa Enni Laineelle huippupaikan. Maalista löytyi useamman tynnyrinalan verran tyhjää tilaa ja Enni upotti pallon varmasti sisään.

Kotijoukkue kuittasi vastaiskusta tasoituksen ja vierailijat keskittyivät kilauttelemaan palloa maalipuihin. Erän lopun ylivoima ei tuottanut tulosta, joten edessä oli jatkoaika. Koovee haki innolla voittoa, mutta toisin kävi. Kahden tiun verran vetoja takapressuun paukuttanut Heini Haapalahti osui riittävän usein myös maalipuiden väliin. Kolmas osuma päätti koitoksen, kun pallo vieraili vierailijoiden maalin vasemmassa ylänurkassa ja Koovee passitettiin kotimatkalle karvas tappio niskassa.

Reipasvauhtinen kohnotus päättyi siis lopulta kotijoukkueen eduksi. Kooveen heikoin osa oli ottelussa ehdottomasti peittopeli. Kotijoukkue Oilersin pallollinen peli oli läpi ottelun erittäin yksinkertaista: lauotaan joka paikasta palloa maalille, ja toivotaan osumaa. Näillä kaukolaukauksilla tulleita maaleja he onnistuivat tekemään 4, ja niistä osa olisi tarkemmalla peittopelillä ollut estettävissä. Myös kolmannen erän aikana sai Koovee loihdittua muutaman loistopaikan, joista olisi ollut mahdollisuus kääntää peli vierasvoitoksi.

Koovee-Tiikerit 3-10 (2-5, 0-2, 1-3)

Alle vuorokausi edellisestä koitoksesta vastaan asettui lauantai-illan Classic-tappiolla voitonnälkäänsä kasvattanut Tiikerit. Kooveen pää ja jalat olivat edellisillan karvaasta tappiosta jumissa ja kissapedot rellestivät vapaasti kotijoukkueen päädyssä ensimmäisen erän. Vierailijat nautiskelivat viidellä osumalla kun kotijoukkueen oli tyytyminen kahteen. Ensin Johanna Salo ohjasi kropallaan Ninja Lindholmin kiertovedon ohi Maria Revon. Toisessa osumassa Tiia ”kiikarit rikki” Kollin vastasi esityöstä tarjoillen takatolpalle rynnistäneelle Piia Niemelle tekopaikan. Erätauolle miettimään pelin perusasioita numeroissa 2-5.

Toiseen erään parannettiin selvästi pelin perusasioita, ja erä olikin pelillisesti tasaisin, mutta valitettavasti vain vierailijat vastasivat maaleista. Enlund tönäisi maalinedustalta tyhjiin erän ensimmäisen osuman. Liukasliikkeinen Saukko luikahti kolmen Koovee-pelaajan välistä pahantekoon alivoimalla latistaen samalla parhaan terän Kooveen takaa-ajosta.

Kolmas erä alkoi positiivisissa merkeissä. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi pirteää pelihuumoria huokunut Tiia Kollin. Maalivahdin avaus poikki ilmasta ja hyvä veto pakin jaloista alakulmaan poikivat kauden avausmaalin. Vierailijat kuittasivat kavennuksen nopeasti ja loppuerä meni kotijoukkueelta sekavaksi hiihtelyksi. Saukko iski kahdesti ja Enlund kertaalleen.

Kooveen kausi jatkuu tästä eteenpäin runkosarjan päättävällä TPS-kotipelillä lauantaina kello 17.00, jota seuraa lähes varmuudella karsintasarja divarin kakkosten keskinäisen koitoksen voittajaa vastaan (Nicebandy tai SPV).

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.