Kooveelle tärkeä voitto avauspelistä

Koovee haki komean 3-9 (0-2,2-3,1-4) vierasvoiton sunnuntaisesta vierasottelustaan hämeenlinnalaista FT Trackersia vastaan. Ottelu oli maali- ja jäähymäärältään melko tapahtumarikas. Kauden avaus oli siis joukkueen kannalta mitä mainioin myös huomista ensimmäistä kotiottelua silmällä pitäen.

Ottelun alku oli erittäin tahmeaa molempien joukkueiden osalta. Arto Riihimäki kuvailikin ensimmäisen erän vaiheita seuraavanlaisesti:
-Alussa näkyi selkeää jännitystä ja se, ettei puoleen vuoteen oltu pelattu niin sanottuja tosipelejä ja tämä paistoi lävitse joukkueen otteista. Erän edetessä varsinkin kokeneemman polven pelaajat ottivat enemmän vastuuta ja peli lähti kulkemaan odotetunlaisesti.

Ensimmäisen maalin iski Koovee ja sen toimitti verkon perukoille Lasse "Pöllö" Salminen Marko Lahtisen syötöstä ylivoimalla ajassa 12.41. Tämä oli luonnollisesti samalla Kooveen koko kauden avausmaali. Erä jatkui Kooveen hallinnassa ja Ville Matikainen iski taululle lukemat 0-2 Valtteri Sainion esityöstä, kun ottelua oli pelattu 17.06. Näissä lukemissa siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä pientä herpaantumista

Kovee pystyi pitämään ohjakset käsissään vielä toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia ja ehti latoa niiden aikana taululle lukemiksi 0-4 jo ensimmäisessä erässä kertaalleen viimeistelleiden  Matikaisen ja Salmisen toimesta.
-Käsikirjoitusta noudatettiin 25-minuutin kohdalle asti. Sitten tuli oikeastaan loppuerän kestänyt suvantovaihe, jonka aikana vastustaja pääsi kaventamaan ottelua kahdella osumalla, kuvaili Riihimäki toisen erän tapahtumia.

Trackersilla oli toisessa erässä peräti 12 laukausta maalia kohden Kooveen ampuessa puolet vähemmän. Konkarimaalivahti Pekka Nieminen kesti paineet hyvin ja tilanne pysyi Kooveelle suotuisana. Vierasjoukkue onnistui vielä maalinteossa ihan erän loppupuolella, kun Ville Matikainen iski jo illan kolmannen osumansa, johon ratkaisevan syötön tarjoili jälleen Valtteri Sainio.

Kolmas erä lähes farssi

Kolmanteen erään siis lähdettiin tilanteesta 2-5. Tilastojen valossa erän alku oli varsin tasaista vääntöä, mutta Koovee pystyi pelaamaan omaa peliään melko hyvin. Kun ottelua oli pelattu 47.38 Valtteri Sainio iski kauden ensimmäisen osumansa Veli-Matti Luukon syötöstä. Tästä ei ehtinyt kulua, kun vajaat puoli minuuttia, niin Trackersin maalivahti Jarkko Saastamoinen sai viiden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Tilanteessa mukana ollut Marko Lahtinen loukkaantui saamastaan iskusta ja jouti jättämään kentän loppuplein ajaksi. Lasse Salminen pääsi kokeilemaan hattutemppua rangaistuslaukauksesta, mutta ei tässä kuitenkaan onnistunut. Saman minuutin aikana Tomas Sladky iski kahteen otteeseen, mutta laukausten muuttaessa suuntaa vastustajista maalit merkittiin omiksi maaleiksi. Tilanne oli kuitenkin muuttunut tässä vaiheessa jo 2-8 vierasjohdoksi.

Erän loppupuolella Vesa Vettervik sai myös viiden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Trackers käytti tämän ylivoiman hyödykseen iskiessään vielä yhden lohdutusmaalin ylivoimalla. Kovaa raatanaut Veli-Matti Luukko sai palkkion uurastuksestaan viimeisellä minuutilla iskien alivoimalla loppulukemat 3-9 taululle.
-Viimeinen erä oli kaikkein sekavin. Jäähyt sekoittivat meidän ja vastustajan pelin, joten loppua kohden ilmassa oli eräänlaista farssin tuntua. Tämä oli meille tärkeä voitto ja antaa luvan odottaa hyvää peliä myös huomisesta kotipelistä, kommentoi Riihimäki, joka oli päääpiirteittäin erittäin tyytyväinen omiensa esityksiin.

Ottelun hahmoiksi Riihmäki nosti maalissa erinomaisesti esiintyneen Pekka Niemisen, kovaa raataneen ja peliä hyvin rakennelleen Veli-Matti Luukon (1+1) unohtamatta mainita myös hyvin venynyttä puolustusta. Myös Valtteri Sainio (1+2) ja Ville Matikainen(3+0) olivat hyvällä pelipäällä. Joukkue koki ottelun aikana peräti kolme loukkaantumista ja tämä kavensi puolustuskalustoa taas kahdella miehellä lisää, kasvattaen loukkaantuneiden puolustajien määrän neljään. Riihimäki kuitenki korosti, että joukkueesta löytyy leveyttä ja tänäänkin esiintyneet nuoremmat pelaajat esiintyivät paikkansa arvoisesti.
- Huomisesta kotiottelusta Happeeta vastaan on syytä odottaa vauhdikasta ja pallollisesti taitavaa peliä, kertoi Riihimäki vielä viimeisinä terveisinään.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.