Vähämaalinen ottelu päättyi Kooveen juhlaan

Viikonloppu oli Kooveen miesten edustusjoukkueelle kaivattua juhlaa. Lauantaina miehet pudottivat Helsingissä SSV:n Suomen Cupista ja sunnuntaina oli vuorossa SSV:n kaataminen Kaukajärven Spiral-Hallilla lukemin 4-2 (3-1, 0-0, 1-1). Vaikka sunnuntaina ei maaleilla juhlittu, oli ottelu yksi Kooveen parhaimmista kuluvalla kaudella.

Ottelun alku näytti vierasjoukkueen kannalta lupaavalta. Ensimmäiset kymmenen minuuttia SSV pyöritti enimmäkseen peliä. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi niin ikään SSV. Kooveeltakaan ottelu ei alkanut huonosti mutta todellinen helsinkiläisten niskan päälle nousu alkoi erän jälkimmäisellä puoliskolla. Veli-Matti Luukko jatkoi siitä mihin lauantain jäi ja avasi Kooveen maalitilin ottelussa. Kooveen ykköskenttä jatkoi vahvoja näyttöjään ja vain hetkeä myöhemmin Ville Matikainen runnoi itsensä vapaaksi ja tuikkasi pallon maaliin Veli-Matti Luukon syötöstä. Molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään jo ensimmäisessä erässä ylivoimaansa, mutta molemmat tuloksetta. Aivan erän loppuun Koovee karkasi vielä 3-1 johtoon. Illan kylmäpäisimmästä syötöstä vastasi Janne Lamminen. Lammisella olisi ollut itsellään täysin vapaa paikka pistää pallo maaliin mutta Lamminen malttoi mielensä ja syötti vielä takana väijyneelle Marko Lahtiselle, joka pisti pallon varmoin ottein maaliin.

Tapahtumia riitti mutta mitään ei tapahtunut

Toinen erä olikin ensimmäistä erää rauhallisempi ainakin maalien suhteen. Erässä ei nähty ensimmäistäkään maalia, vaikka paikkoja riitti niin ylivoimilla kuin tasakentällisinkin. SSV lähti toiseen erään jälleen hyvällä sykkeellä mutta Kooveen hyvä puolustus teki maalien teosta mahdotonta. Paras paikka helsinkiläisillä kaventaa tilannetta oli Juho Järvisenrangaistuslaukauksesta, mutta

Pekka Nieminen maalinsuulla oli ilmeisesti Järviselle liian suuri pelote, sillä mies epäonnistui laukauksessaan totaalisesti ampuen suoraan päin Niemistä. Kooveen peli pysyi koko erän tasaisen hyvänä ja jokainen kentällinen antoi peliin kaikkensa.

Koovee piti pintansa

Vaikka SSV sai erätauon jälkeen lähteä peliin ylivoimalla, ei tuloksia syntynyt vieläkään. Ylivoima kyllä saatiin pyörimään mutta Kooveen puolustus teki töitä esimerkillisesti. Jäähyn jälkeen erä eteni varsin tasaisissa merkeissä ja tilanteita syntyi molemmin puolin Kooveen ollessa kuitenkin hieman aktiivisempi. Erän ensimmäinen maali nähtiin, kun Marko Lahtinen syötti kenttään kaadetun Tomas Sladkyn takaa nousseelle Aki Hietasellepallon ja tämän nostaessa pallon maaliin. SSV:lle tarjoutui paikka kaventaa tilannetta, kun Ville Matikainen passitettiin kaksiminuuttiselle vaarallisesta pelistä. Helsinkiläisten ylivoima pyöri jälleen hyvin ja tällä kertaa myös maali saatiin aikaiseksi. Muuten ottelussa ehkä hieman vaisusti pelannut Tero Tiitu viimeisteli pallon maaliin kaventaen tilanteeksi 4-2. Lähes heti SSV:n ylivoiman perään pääsi Koovee koittamaan oman ylivoimansa toimivuutta. Maaleja ei kuitenkaan tällä kertaa syntynyt. Seuraava erityinen mahdollisuus maalintekoon tuli SSV:lle. SSV pääsi jälleen yrittämään rangaistuslaukausta. Tällä kertaa pallon taakse asteli Tero Tiitu. Tiitun yritys oli hivenen parempi kuin Järvisen mutta maaliin asti tälläkään kertaa pallo ei mennyt; Pekka Nieminen maalilla oli liikaa Tiitullekin. Rangaistuslaukauksen epäonnituttua Kooveen Tapio Kinnunen pääsi kärsimään jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. SSV jatkoi peliään ylivoimalla ottaen vielä maalinsuultaan Henri Toivoniemen pois ja koittaen maalintekoa nyt kuudella neljää vastaan. SSV:n yritykset menivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen pieleen. Koovee puolusti aktiivisesti ja SSV:n vaihtoehdoksi jäi vain ampua maalia kohti vaikka tilaa ei olisi ollutkaan. Pallot sinkoilivat reilusti ohi maalista, eikä maaleja siis enää saatu aikaan. Loppusummerin soidessa Koovee pääsi tuulettamaan vapautuneesti toista peräkkäistä voittoa hallitsevasta Suomen Mestarista.

Kooveen peli-ilo löytyi

Sunnuntainen ottelu oli kokonaisuudessaan iloinen esitys Kooveelta. Muutaman tappion kärsinyt Koovee näytti viikonlopun aikana mistä joukkue on todella tehty. Onnistumisia nähtiin nyt laajemmalta rintamalta ja joukkue todisti oman vahvuutensa eli materiaalin laajuuden. Erityisen hyviä esityksiä nähtiin kolmikolta Luukko-Matikainen-Sainio ja myös nuoremmilta tähdiltä kuten esimerkiksi Tapio Kinnuselta, joka sunnuntain ottelussa taisteli tilanteen kuin tilanteen loppuun saakka. Myös maalivahti Pekka Nieminen antoi ottelussa näytön loistavista taidoistaan. Niemisen työtä oli toki helpottamassa hyvin toiminut puolustuspeli.

SSV:nkään esitys ei ollut huono. Nimekäs joukkue vaikutti osan ottelusta hieman väsyneeltä. Kukaan ei laiskotellut kentällä mutta joukkueesta ei löytynyt voittoon tarvittavaa terävyyttä. Siinä, missä Kooveen peli-ilo näkyi myös vaihtopenkillä, oli SSV ote otteluun hieman väsähtänyt.

- Oli vähän sama meininki kuin eilisessä ottelussa. Kun on kaksi tasaista joukkuetta vastakkain, pitää pystyä tekemään maaleja. Me ei tänään siihen pystytty. Meillä ensimmäiset kymmenen minuuttia meni hyvin mutta sitten peli meni sekaisin. Meni liian pitkään, että päästiin peliin taas mukaan. Tänään oli kuitenkin parempi peli kuin eilen, analysoi SSV:n valmentaja Sami Vidgren ottelua.

SSV:n Mikael Järvi löysi hävitystä ottelusta niin ikään myös jotain hyvääkin.

-Yleisilmeeltään tämänpäiväinen peli oli parempi kuin eilinen. Eilen kaveri pelasi hyvin mutta me ei tehty mitään. Tänään kaveri pelasi jälleen hyvin mutta myös meillä oli tekemisen meininkiä.

Kooveen maalilla loistanut Pekka Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

-Tänään ei ollut paljon töitä kun viisikkopuolustaminen toimi niin hyvin. Oli oikein mukava peli maalivahdille. Tänään peli oli kokonaisuudessaan selkeämpää verrattuna aikaisempiin.

- Ensimmäinen rankkari oli helppo, se tuli suoraan päin. Toisessa rankkarissa tiesin suurin piirtein, mitä Tiitu yrittää, jatkaa Nieminen vielä illan suorituksistaan.

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli hyvillä mielin onnistuneen viikonlopun jälkeen.

- Eilen jo rakennettiin tätä päivää; voitettiin viimeinen erä ja tänään jatkettiin siitä. Edellisen pelin jälkeen uusittiin pakkipareja ja ne toimivat hyvin tänä viikonloppuna. Koko viikonlopun meillä oli hyvä ilme niin kentällä, penkillä kuin bussissakin. Nyt tuntuu palaset loksahtaneen kohdilleen.

- Tänään meillä oli viisikkotasapaino kunnossa. Pelaajat tekivät suuren työn, joten heille kuuluu kaikki kunnia. Myös kolmosketjulle täytyy antaa iso tunnustus. Vaikka maaleja ei yhtään syntynytkään, ei omissakaan soinut kertaakaan, kertoo Riihimäki sunnuntain tunnelmista.

Hienon viikonlopun jälkeen on Kooveen aika levätä hieman. Kooveen seuraava ottelu pelataan 30.10 Joensuussa ja vastassa tuolloin luonnollisesti Josba.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.