Koovee haki pisteet Joensuusta

Miesten edustusjoukkueen vierasmatka Joensuuhun päättyi ennakoidun hyvin ja joukkue otti rutinoituneen 3-6 (0-2,1-0,2-4) voiton kotijoukkue Josbasta. Voitto nosti Kooveen neljänneksi sarjataulukossa vaikkakin tasapisteissä olevalla Tapanilan Erällä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Lauantainen "kaato" oli Suomen cup mukaanlukien jo kolmas voitto putkeen ja antaa hyvät lähtökohdat kaksi viikkoa kestävälle ottelutauolle.

Erinomaisesti esiintynyt Janne Lamminen aloitti maalinteon ottelussa, kun pelikellosta oli ehtinyt kulua 5.15. Hyvä laukaus suoraan syötöstä, jonka tarjoili pakkipari Lauri Hannelius. Koovee teki ensimmäisessä erässä myös toisen maalin, kun joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Marko Lahtinen pääsi karkaamaan Josban puolustukselta ja sivalsi pallon varmasti takakulmaan. Tässä maalissa vapauttavan syötön antoi Lamminen. Ensimmäinen erä siis Kooveelle lukemin 0-2.

-Ensimmäisessä erä oli löysähköä peliä ja pääsimme kohtuullisen helposti 0-2 johtoasemaan, kertoi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki ensimmäisen erän tunnelmista.

Toiseen erää Josba kuitenkin sisuuntui ja nosti karvaustaan selkeästi korkeammalle. Kooveen peli ei ollut parasta mahdollista, mutta Josba onnistui vierasjoukkueen onneksi rokottamaan vain kertaalleen, kun ajassa 24.16 Tommi Puustinen laukoi pallon Kooveen maalille ja Joona Gröhn iski irtopallon sisään. Viimeiseen erään lähdettiin siis kutkuttavasta 1-2 tilanteesta.

Koovee pelasi loppuun asti omalla tasollaan

Ex-Kooveelainen Aapo Mutanen aloitti kolmannen erän maalinteon, kun aikaa oli ehtinyt kulua ainoastaan 13 sekuntia. Peli siis 2-2 ja lähes koko kolmas erä oli vielä pelattavana. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan kaksi minuuttia myöhemmin Veli-Matti Luukko voitti ensin pallon kaksinkamppailusta ja ampui hyvältä laukaisusektorilta tarkasti lukemiksi 2-3. Josba pääsi vielä ikäänkuin varkain peliin mukaan, kun Tatu Eronen pääsi yllättämään vierasjoukkueen maalivahdin pienestä kulmasta 14 sekuntia myöhemmin. Koovee pelasi kuitenkin hyvin ottelun lopun ja ajassa 46.27 Tomas Sladky varasti pallon Josban puolustajalta ja tarjoili Lahtiselle tyhjän maalin josta mies ei erehtynyt. Kymmenen minuuttia myöhemmin Lamminen-Hannelius parivaljakko oli jälleen pahanteossa. Tällä kertaa Hannelius toimitti pallon verkkoon kollegansa syötöstä. Josba haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta kokenut veijari Lasse Salminen karkasi vielä Sladkyn syötöstä läpi viimeistellen 3-6 loppulukemat.

-Kolmas erä oli meiltä hyvää peruspeliä. Vaikka Josba iski muutaman "pomppumaalin", niin meillä ei ollut missään vaiheessa hätää eikä tuntunut siltä että häviäisimme ottelua. Pelasimme loppuun asti kolmella ketjulla ja uskoimme omaan tekemiseemme, kertaili Riihimäki ottelun viimeistä erää.

Kooveen viisikkopeli on mennyt viime aikoina selkeästi eteenpäin ja varsinkin joukkueen leveä ja tasainen materiaali näkyy otteissa. Joukkueella on selkeästi kaksi ketjua, jotka pystyvät  tekemään maaleja ja ratkomaan otteluita sekä yksi erittäin tärkeä ketju, joka tekee paljon töitä ja pitää oman pään tilkittynä otteluissa. Lisäksi puolustus- ja maalivahtipeli on hyvällä mallilla, koska viimeisessä kolmessa ottelussa on omiin mennyt ainoastaan kolme per ottelu. Ottelun hahmoista ja joukkueen yleisilmeestä Riihimäki totesi seuraavaa:

-Pakkipari Lamminen-Hannelius esiintyi erinomaisesti. Kolmosketjua on pakko mainostaa, koska heille ei ole mennyt kolmessa viimeisessä ottelussa yhtään maalia omiin. Nuori Nico Andersson on nostanut omaa profiiliaan tarvittavalle tasolle.  Ykkösketjun pelissä näkyi hieman Valtteri Sainion poisjäänti. Koko joukkueelta melko rutinoitunut suoritus. Ei älyttömän hyvä, mutta ei missään tapauksessa huonokaan. Tärkeää on kuitenkin, että myös rutinoituneella esityksellä voitetaan. Tärkeää on myös se, että hitailla hyökkäyksillä meille ei tehdä juurikaan maaleja, eli viisikkopuolustus toimii hyvin.

Kooveella alkoi siis jo aiemmin mainittu kahden viikon tauko otteluista ja joukkue kohtaa seuraavaksi FBT Porin vierasottelussa 13.11.. Miten Koovee aikoo käyttää kahden viikon taukonsa?

-Treenaamme todella kovaa. Fyysinen puoli on edelleen tärkeä. Kausi on pitkä ja tavoitteet siintävät keväässä, eli ihan alustavien suunnitelmien mukaisesti, vakuutti päävalmentaja Riihimäki.

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.