Ilvekselle kaksi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupin puolivälierissä

Ilveksen viikonloppu lähenteli täydellistä, kun ensin lauantaina onnistui tiukan ottelun kääntäminen omaksi eduksi loppuhetkillä ja sunnuntaina saatiin riistettyä paikka Suomen Cupin 8 parhaan joukossa divaria dominoivalta Kaneetilta. Muutaman pelin mittainen tappioputki saatiin siis poikki ja pahimmat apinat ravisteltua selistä. Peli ei vieläkään pysynyt kasassa koko 60minuuttia, mutta positiivista oli että synkät hetket eivät tällä kertaa vieneet turmioon, vaan voittoja saatiin käännettyä. Viikonlopun negatiivisiin uutisiin kuuluivat V-M Takkisen ja Ville Kauton nilkkarallit, mutta mitä ilmeisimmin niistäkin selvitään kohtuullisen vähillä toimenpiteillä.

Ilves – ÅIF  6-5 ja. (1-1, 2-2, 2-2, 1-0)

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 6.16, kun superpuolustaja Joni Henttonen iski Ville Lahtisen esiasettelusta pallon verkkoon. Åif tasoitti pelin kolme minuuttia myöhemmin laidasta lähteneellä komealla kantilla ja tämä jäikin tasaisen ensimmäisen erän viimeiseksi osumaksi.

Toisen erän alkuun tuomittiin minuutin välein molemmille joukkueille rangaistuslaukaukset. Åif:n  Wilhelm Wainio (ex-ssv) ja Ilveksen Eetu”Pädä”Pättiniemi (ex-ols) upottivat kumpainenkin omansa sisään jättäen veskarit vaille mahdollisuuksia. Ennen erän puoltaväliä Toni Valkeejärvi vei Ilveksen ripareista maalin johtoon, mutta tasatahdeissa päästiin jälleen tauolle, kun kovasti koko toisen erän viimeiset 10 minuuttia myllyttänyt Åif onnistui vihdoinkin tasoituksessa noin minuutti ennen erätaukosummeria.

Kolmannen erän alussa kovaan maalivireeseen äitynyt Risto Kailio sijoitti alakulmaan Ilveksen 4-3 -johtomaalin. Tämän jälkeen alkoi perusilvesmäinen kohellus ja ensin Åif pääsi vastahyökkäyksestä rokottamaan pelin tasoihin. Ajassa 53.30 tummat pilvet valtasivat ilvestaivaan, kun pallo vieri maalinkulmaruuhkasta jollain käsittämättömällä tavalla ohi Ilves-maalissa loisto-ottelun pelanneen Jorma Viitasen. Tässä ottelussa oli kuitenkin Ilveksen vuoro nousta haudan partaalta mukaan peliin ja uhkapeli ilman maalivahtia tuotti tulosta 57 sekuntia ennen loppusummeria, kun Pättiniemen loistava lätty löysi maalin takakulmalle hiipineen sankari Henttosen, joka puttasi pallon vuorenvarmasti reppuun. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin alle minuutti ja Kalliomäki löysi avauksellaan keskeltä Ilari Taskisen, jonka pieni kantti pakin jalkojen juuresta löysi tiensä Åif-maalin alanurkkaan. Näin Ilveksen viiden ottelun mittaiseksi venynyt voitoton putki saatiin katkaistua.

Ilves – Kaneetti  10-6  (3-1, 1-4, 6-1)

Cup-ottelu Kaneettia vastaan käynnistyi Ilveksen osalta varsin mukavasti, kun jo toisessa vaihdossa Kalle Tiitinen kiitti keravalaisten harhasyötöstä ja viimeisteli läpiajonsa päätteeksi. Ajassa 6.38 numerot muuttuivat jo 2-0:aan, kun Ossi Ojalan laukaus kaukaa upposi keravalaismaaliin. Seuraavasta maalista vastasi Kaneetti erittäin komean yhdistelmän päätteeksi, mutta erän viimeisestä onnistumisesta vastasi ylivoimalla maalin edestä Risto Kailio ja näin ollen ensimmäiselle tauolle 3-1 -lukemista.

Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia sujuivat vielä varsin mukavissa tunnelmissa ja Jaakko Jyrkkä onnistui komealla kudillaan viemään Ilveksen jo kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin Kaneetin momentum. Ensin pallo pomppi onnekkaasti maaliin vaarattoman näköisessä tilanteessa, sitten kostautui Ilveksen hieman turha jäähy. Tähän päälle vielä yksi vastaiskumaali ja yksi erittäin komean kuvion päätteeksi tullut osuma ja yhtäkkiä 40minuutin pelin jälkeen taululla irvistelikin 4-5 -vierasjohto.

Kolmannen erän alkuun Ilves tuli kuitenkin erittäin väkevästi kahdella viisikolla ja onnistumisiakin saatiin. Ensin Eetu Pättiniemi puttasi Ilveksen tasoihin Joni Henttosen pohjustettua tilanne ensin väkevällä nousullaan. Seuraavassa vaihdossa Kaneetille tuomittiin jäähy ja Ilveksen tänään tehokkaasti toiminut ylivoima rankaisi johtomaalin Kapteeni-Viitalan lakaistessa pallon verkkoon Jaakko Jyrkän (3+3 !?) lämmitellessä omaa showtaan syötöllä kyseiseen maaliin. Sitten alkoikin tapahtua jäähyrintamalla, ensin ajassa 48.20 Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Vain kuusi sekuntia ehti kulua, kun puolestaan Ilveksen Jyrkkä laitettiin kahden minuutin istunnolle. 19 sekuntia myöhemmin Kaneetin vikkelän puolustajan Tuomas Savukosken maila osuu ilvespeluria kasvoihin ja tästä seurauksena viiden minuutin rangaistus. 4-3 –ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta välittömästi Jyrkän kärsittyä oma rangaistuksensa onnistui Viitala vapauttamaan tämän laidalta ja ”Jasu” sivalsi pallon vastustamattomasti kahden ristikon kautta keravalaispönttöön. Tämä oli ilmeisesti liikaa osalle Kaneetin pelaajista ja kylkiäisinä samassa ajassa tuomittiin keravalaisille vielä 2minuutin jäähy protestoinnista. Ilveksen kahden miehen ylivoima jauhoi parikymmentä sekuntia, kunnes Jyrkkä viimeisteli hattunsa täyteen jälleen yläpeltiin suuntautuneella kihautuksellaan. Ennen Savukosken viiden minuutin jäähyn päättymistä onnistui vielä Marko Lamu viivasta lähteneellä kantillaan ja ottelu oli ratkennut. Kummatkin onnistuivat vielä kertaalleen, Ilves Pättiniemen ja Taskisen yhteispelin toimesta, mutta ottelun voitto oli ratkaistu jo erän puolivälin ylivoimien aikana. Näin ollen Ilvekselle maukas voitto ja paikka cupin kahdeksan parhaan joukossa. Paikasta välieriin mitellään mitä ilmeisimmin 2.1.2011 ja vastassa on herkullisesti Nokian Krp. Tuosta kuumasta paikallisväännöstä tiedotetaan toki lisää, kun aika on kypsä.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.