Merikoski kaatui rutiinisuorituksella

Peli lähtee käyntiin pienen haistelun jälkeen oranssien heiluttaessa tahtipuikkoa. Muutama hyvä tontti hukataan ennen kuin oululaisten verkko pölisee ensimmäisen kerran.

Viiden minuutin kohdalla kaksikko Kuusisto-Lintala juonii kulmavaparista vetopaikan Tuomivirralle (0+1), joka toimittaa pallon maalille. Maalinedustalla terävin on Laakso (1+0), joka survoo riparin sisään ja kauden avausmaali on tosiasia. Hieman ottelun puolivälin jälkeen syttyvät taas maalivalot pitkän pyörityksen päätteeksi. Pari huippupaikkaa hukataan kunnes Palomäen (1+1) siivestä tullut veto jää torjunnan jälkeen maaliedustalle ja Saaristo (3+1) napauttaa riparin sisään. Tämän jälkeen päästellään jälkimmäinen kymppi ilman maalimerkintöjä, vaikka oransseille tuomitaan jäähy, joka tapetaan Isoniemen johdolla. Tilanteesta 2-0 otetaan suunta kohti pukukoppeja.

Toisen erän alkuun tullaan ehkä turhan passiivisesti ja siniset pääsevät kaventaman siivestä tulleella vedolla merkkauksen ollessa myöhässä. Tämä ei oransseja säikäytä vaan vajaan minuutin päästä ero taas kasvaa, kun Saaristo päästetään kanttaamaan vaparista ja Palomäki lyö karat sisään. Sitten painellaan kymmenisen minuuttia ilman tilastomerkintöjä ajoittain vähän hurlumhei-hengessä. Nyt nousee esiin Sariola (0+1), joka katkaisee vieraiden hyökkäyksen ja haastaa jalalla röyhkeästi eteenpäin. Kaikkien odottaessa vetoa hän syöttääkin vielä Haakanalle (1+0), joka niittaa pallon lähes tyhjiin. Muutama minuutti tästä ja peliin tullut Karppinen (0+1) antaa Saaristolle maalin taakse ja vanhanaikainenhan sieltä tulee. Eikä siinä vielä kaikki vaan Lehtovaara vapauttaa Kuusisto puoliksi läpi ja häntä rikotaan. Rankun ampuu Viinamäki (1+0) kylmäpäisesti läheltä ylös ja tilanne 6-1. Loppuun tulee musta hetki ja kaksi miestä joutuu jäähylle.

Kolmas erä alkaa kahden miehen alivoimalla, jota kestetään vajaa minuutti ennen kuin palloa kaivetaan vakuuttavasti pelanneen Isoniemen takaa. Toinen jäähy saadaan kuitenkin nollattua kokonaan. Viitisen minuuttia on pelattu, kun kotijoukkuekin saa kokeilla ylivoimaa, mutta vain kymmenisen sekuntia ja jatketaan tasavajaalla. Perään tulee vielä toinenkin jäähy oransseille. Alivoima taistelee mallikkaasti ja lisämaaleja ei nähdä. Erän puolivälissä taas tapahtuu, kun illan hahmo Saaristo nappaa oululaisilta karkin pois ja kiskaisee voimalla pallon maaliin. Viimeisellä kympillä sinisten hermot alkavat palaa ja boksia tulee. Oranssit värkkäävät paikkoja, mutta viimeistely ja ratkaisusyötöt ontuvat. Ottelun loppuun vielä yksi penaltti, jonka vieraat hyödyntävät vedolla siivestä. Loppulukemiksi kirjataan kotijoukkueen 7-3 voitto.

Peli oli periaatteessa alusta lähtien kotijoukkueen omissa käsissä, mutta välillä ote oli vähällä herpaantua. Tällä kerralla taisi oranssipaitaisten pelaajien kokemus Divari-peleistä olla se ratkaiseva tekijä, että pinnat jäivät Vaasaan, vaikka esitys ei ollut mitenkään erikoinen. Se täytyy myös todeta, että oululaiset olivat ajoittain hätää kärsimässä pallollisena omassa päässä oranssien aktiivisen karvauksen alla. Merikoski oli muutenkin yllättävän passiivinen, joskin keskusta oli vahvasti tukittu ja potentiaalia on varmasti parempaan. Tästä on oranssien hyvä lähteä parantamaan ja toivotaan, että jalkaansa loukannut Palomäki on myös pelikunnossa ensi viikolla kun pelit jatkuvat.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.