Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inkkarit jäivät kaatamatta

 

Inkkarit jäivät kaatamatta


Ainoa asia mikä on varmaa ottelun alla, että pelistä ei ole tiedossa mitään tylsää passailua, koska vastakkain on kaksi aktiiviseen pelityyliin luottavaa joukkuetta. Joukkueet eivät petä odotuksia vaan tasaisen ja vauhdikkaan ottelun voittaja ratkeaa vasta lopun oranssien jäähyihin.

Ottelu lähtee liikkeelle mustien komennossa ja valkoisiin sonnustautuneet vieraat ovat hieman ihmeissään koko kentän miesvartioinnin kanssa. Tämä konkretisoituu reilun kolmen minuutin jälkeen huonon vaihdon avittamana. Inkkarit kuitenkin hölmöilevät itsensä kahdesti jäähylle ekalla kympillä ja vieraat rokottavat kummastakin. Tasoitusmaalin tykittää siivestä Saaristo (2+1) Palomäen (2+1) maukkaasta tarjoilusta. Valkoiset siirtyvät johtoon, kun Viinamäki (2+0) päästetään kantille ja syöttöpiste tästä kirjataan Sariolalle (0+2). Kotijoukkue nousee rinnalle, kun laidasta sisään ajaneen inkkarihyökkääjän epäonnistunut veto päätyy maaliin. Mustat ovat niskan päällä, mutta valkoiset pitävät huolta siitä ettei kotijoukkue voi levätä laakereillaan. Paikkoja lisäosumiin on kummallakin, mutta maalivahdit pitävät huolta siitä, lukemista 2-2 siirrytään erätauolle hyvistä paikoista huolimatta.

Toisen erä alkuun kotijoukkue siirtyy johtoon, kun valkoiset sähläävät keskialueella ja vastahyökkäys tuottaa maalin riparista. Vieraat kuittaavat tämän välittömästi, kun J.Kukko (0+1) kaivaa pallon hyökkäysalueella ja löytää poikkareilla Saariston, joka niittaa tasoituksen. Valkoiset siirtyvät vaihteeksi johtoon, kun Palomäki siirtää Saariston syötön reppuun takakulmalta. Erän loppupuolella suurinta roolia ottavat tuomarit, jotka ovat arponeet koko pelin miestä jäähylle milloin mistäkin syystä. Mustat eivät jätä tilaisuutta käyttämättä vaan iskevät kahdesti päällekkäisten jäähyjen aikana. Ensimmäinen syntyy lähivaparista ja jälkimmäinen 5-4 hyvällä vedolla viivasta. Aivan erän loppuun saadaan vielä rankku, joka ei tuota tulosta ja ylivoima siirtyy muutamaa sekuntia lukuun ottamatta kolmanteen erän. Tasainen erä jonka voi löydä kansiin jopa valkoisten pienoiseksi hallinnaksi.

Viimeisen erän alun ylivoima ei tuota tulosta ja ote siirtyy jälleen kotijoukkueelle. Mustat siirtyvät jo kolmen maalin johtoon vastahyökkäyksien seurauksena, kun riparit saadaan löydä sisään luvattoman helposti. Valkoiset ottavat aikalisän reilut seitsemän minuuttia ennen loppua ja pistävät kaiken peliin. Vajaan minuutin jälkeen uhkapeli tuottaakin tulosta, kun pallo riistetään hyökkäysalueella. Hyökkääjiä tukemaan lähtenyt Hankkio (0+1) löytää keskustasta Palomäen, joka rokottaa armoa tuntematta. Pari minuuttia ennen loppua vieraat tulevat jo maalin päähän, kun Sariolan syöttö löytää keskustasta Viinamäen, joka tykittää kavennuksen. Tähän 7-6 tilanteeseen valitettavasti tyssää vaasalaisten kiri, vaikka yritystä löytyy, mutta mustat kestävät Huovisen johdolla viimeisen vyöryn. Loppuun saadaan vielä parit lakisääteiset jäähyt eikä kaikkea kuulemma edes jaksa viheltää vaikka näkisikin.

Nyt oli kyllä sellainen vastustaja, että hyvänä päivänä tulee vastustajista rumaa jälkeä, kun nuori intiaanilauma vielä muistaa puolustaa nöyrästi. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella oltiin jalalla helisemässä eikä viimeistely ollut aivan parasta a-luokkaa. Voitto olisi ehkä jopa ollut tarjolla, mutta täytyy se ääneen todeta ei tämä lopputulos mikään vääryys ollut, sillä sen verran mustat olivat pelillisesti valkoisia edellä. Ainoa asia joka jäi kaivertamaan mieltä (oikein syvemmältä) oli koko ottelun jatkunut todella valikoiva pillin käyttö, josta oli vaikea saada selkoa mitä saa tehdä ja mitä ei. Tähän ottelu ei kuitenkaan ratkennut vaan parempi joukkue voitti ja kärsi samasta asiasta, mutta käsitteli sen nähtävästi paremmin koska voitti.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Lue lisää
Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää