SB Vaasalle tuliaisina tyrmäysvoitto Keravalta

Kerava Areenan sunnuntai-illassa on luvassa kiihkeä kapina elintärkeistä sarjapisteistä. Odotukset täyttyvät, mutta itse ottelu jää yllättävän yksipuoleiseksi vieraiden näytökseksi. Lopputulos ei kerro aivan koko totuutta pelin tapahtumista, mutta ei se selittelylle juurikaan sijaa jättänyt.

Itse ottelu lähtee käyntiin vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue antaa tiukkaa prässiä paikan tullen. Kotijoukkue on hienoisesti niskan päällä, kunnes vitosen kohdalla valkoiset riistävät pallon omissa ja rakentavat parilla poikkarilla tekopaikan Saaristolle (5+1), joka ampuu avausmaalin Palomäen (0+5) syötöstä. Seuraavan kerran palloa kaivetaan mustien verkosta vajaan kympin kohdalla, kun Saaristo löytää maalinedustalta hyvän taustanousun tehneen Mäki-Jokelan (1+0), joka uittaa pallon nätisti veskarin ohi. Erän viimeisen 0-3 maalin runnoo riparista Haakana (1+0). Maalia edeltää hyvä tiputus maalin takaa ja siitä A.Kukon (0+2) suora laukaus. Ylivoimaakin on tarjolla erän lopulla, mutta vielä ei maalin tekeminen onnistu. Mustat ovat ihmeissään, kun korkea eikä passiivinen karvaus toimi ja valkoiset pääsevät vähän väliä tekopaikoille.

Toinen erä saa vieraiden näkökulmasta lentävän startin, kun Laakso ja Talvitie (1+1) kaivavat hyökkäyspäässä pallon Kuusistolle (1+1), joka tällää keskustasta maalin. Perään kuitenkin penaltti, joka kestetään ilman takaiskua. Jälkihöyryissä tulee sekava tilanne maalinedustalle, joka johtaa mustien kavennusmaaliin. Kotijoukkue saa lisäpontta otteisiinsa, mutta valkoiset eivät tästä hätkähdä vaan päinvastoin syttyvät entistä enemmän. Seuraava maali nähdään, kun Saaristo kaivaa hyökkäysalueella pallon Palomäelle, jonka pitkä poikkari löytää J.Kukon (2+1) ja lämärintyylinen piiska heilahtaa. Seuraavassa vaihdossa kotijoukkue saa jäähyn josta rankaistaan. Duo A.Kukko-Saaristo liikuttaa palloa viivassa ja jälkimmäisen kierteinen veto löytää tiensä takayläseen. Loppuerä jäähyillään vuorotellen eivätkä ylivoimat onnistu maalinteossa, mutta valkoisten alivoima iskee. Palomäki peittää vedon ja vapauttaa Saariston läpiajoon, pieni harhautus ja pallo reppuun 1-7.

Viimeiseen erään on luvassa kotijoukkueen all-in, joka jää kuitenkin torsoksi alun pienoisen vyöryn jälkeen. Mustien tunteet ovat vähän väliä pinnassa ja tuomarit joutuvat tulilinjalle. Ensimmäinen suunsoittojäähy ja heti rokotetaan, kun J.Kukko löytää maalin läheisyydessä päivystävän Talvitien. Seuraavaksi on rankun vuoro, joka ei onnistu eikä sitä seuraava ylivoimakaan. Jälkimmäisen kympin alkuun mustien verkko heiluu kahdesti keskialueen riistojen seurauksena. Ensin Saaristo ja perään J.Kukko iskevät takakulmalta sisään Palomäen hyvistä syötöistä. Tämän jälkeen kotijoukkueen pelaajien otteet kovenevat ja suut käyvät jäähyjen arvoisesti. Kahden miehen ylivoima ja lähivapari tuottaa maalin, kun Kuusisto levittää ja Saaristo laukoo. 7 minuutin ylivoima menee lähinnä kikkailuun ja ajan tappamiseen pelikellosta, kunnes helähtää vielä kerran. Kotijoukkue iskee alivoimalla läpiajon päätteeksi loppulukemat 2-11 taululle.

Nyt oli kyllä sellainen esitys vaasalaisilta, että ei jäänyt mitään epäselvää ottelun voittajasta. Jokainen jätkä veti hienolla ja nöyrällä asenteella lähes ehjän 60-minuuttisen. Kermana kakun päällä vielä Isoniemen vakuuttava esitys, jolla hän peittosi kaveri veskarin käytännössä 100-0. Omien kehuminen on yleensä vaikeaa mutta nyt todettakoon, että porkkana-ketju (J.Kukko - Saaristo - Palomäki, Hankkio - Mäki-Jokela) oli kyllä se ratkaiseva lenkki, jolla mustien peli-ilo tapettiin aina kun se vähänkin syttyi. Mustarastaat eivät suinkaan ole niin huono jengi mitä lukemat antavat ymmärtää, vaan heillä meni lähes kaikki enemmän tai vähemmän vihkoon. Sen sijaan valkoisten esitys oli yksi kauden parhaista tai jopa paras.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.