Ketut rankaisivat virheistä

Sunnuntai-iltainen Botniahalli suorastaan tulvii yleisöä, sillä onhan ilmassa paikallispelin synnyttämää huumaa. Peräti 617 silmäparia on paikalla todistamassa, kun sarjajohtaja ottaa niskalenkin kotijoukkueesta, joka tuskailee helppojen virheiden ja oman pallollisen pelinsä kanssa.

Ottelun alussa näkyy ylimääräinen lataus ja kentällä haluaa hieman liian moni. Vieraat saman tien ylivoiman, joka kestetään Isoniemen johdolla. Illan avausmaali nähdään, kun Nurmi (0+1) juonii vaparista vetopaikan A.Kukolle (2+0), joka tinttaa pallon reppuun. Kaikki näyttää menevän käsikirjoituksen mukaan, kunnes jälkimmäisellä kympillä alkaa virhesuma. Ensin siniset iskevät vaparista hyvän blokkipelin avulla ja perään kaksi heittoa viivasta maalinedustalle, josta lapioidaan karat sisään. Eikä siinä kaikki vaan tulee vielä rankku, jonka Oinas hoitaa, mutta 4vs3-ylivoima jauhaa maalin estelyistä huolimatta. Erän lopulla saadaan paremmin juonesta kiinni ja kavennusmaali saadaan värkättyä. Nopea kääntö omista ja Palomäki (1+1) nostaa nätisti veskarin yli J.Kukon (1+2) toimiessa syöttäjänä. Erikoinen erä, jonka hyvät jaksot osuivat alkuun ja loppuun. Tilanteesta 2-4 siirrytään punomaan uusia juonia.

Toisen erän alku on taas oransseilta ihan hyvää tekemistä, mutta siniset painavat hartiavoimin töitä eikä huipputonteille päästä. Kesken hienoisen hallinnan vieraat rokottavat vastaiskusta kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun puolustusvalmius ei ole ihan parasta a-luokkaa. Seuraavassa vaihdossa oranssit purkavat paineen omista parilla seinällä ja elämänsä maalivireessä kulkeva Backman (1+1) kumauttaa kavennuksen Sariolan (0+1) syötöstä. Erän puolivälin jälkeen lähtee taas miestä jäähyboksiin. Kettujen ylivoimaa jauhaa lähes toista minuuttia kunnes ristisyöttö tavoittaa laukojan ja vastustamaton töötti pömpeliin. Siniset näyttävät menevän menojaan, kun oranssit hukkaavat paikan toisensa jälkeen, mutta vieraatkin saavat penaltin. Oranssien tykit jauhavat maltilla, kunnes Palomäki päättää koittaa viivasta ja Haakana (1+0) on terävin irtopallossa. Kotijoukkue tulee jo maalin päähän 5-6, kun J.Kukko pommittaa kantilta ja ohiveto pomppaa takakulmalle, josta A.Kukko nostaa pallon läheltä ylös. Ehjempi erä, mutta parempaan on aineksia.

Illan viimeinen kolmannes saa synkän alun, kun merkkaus pettää vastaiskussa ja tarkka kuti etuyläseen painuu pystyputken kautta sisään. Oranssit eivät luovuta, vaan tulevat taas iholle, kun viivatoimitus ja armoton härdelli maaliedustalla tuottaa kavennukset. Maalintekijänä kunnostautuu Talvitie (1+0) ja syöttäjänä Hankkio (0+1). Kuuluisa seuraava vaihto ja taas tulee kunnon ruotaset keskialueella. Sitten taas armoton takaa-ajo käyntiin, mutta tulossa ei vaan synny, vaikka ylivoimaakin on tarjolla lähes tupla-ajan. Pari minuuttia ennen loppua siniset rankaisevat jälleen kesytettyään melkoisen flipperipallon oranssien nenien alla. Tästä sitten otetaan Isoniemi penkille ja siirrytään yrittämään maalintekoa ilman veskaria. Kotijoukkue kehittääkin hyvän loppukirin, kun palloa kaivetaan kahdesti kettujen verkoista. Ensin sutii J.Kukko Backmanin vedon riparin sisään ja perään Saaristo (1+0) kumauttaa Tuomivirran (0+1) poikkarista. Tähän kiri kuitenkin tyssää ja vieraat tekevät vielä illan viimeisen 8-10 osuman tyhjiin.

Täytyy kyllä ihmetellä mitä ihmettä tapahtui sille kurinalaiselle ja uhrautuvalle vaasalaisnipulle, joka nähtiin viikko sitten Keravalla. Viikonloppua sävyttivät lukuisat käsittämättömät virheet niin merkkauspelin kuin pallollisen pelin osalta. Lähdettiinkö liian yltiöpäisesti hyökkäämään vai olivatko vastustajat yksinkertaisesti vaan parempia? Huolestuttavaa on myös se, että nyt ensimmäistä kertaa (pois lukien Indians) oltiin helisemässä jopa jalalla varsinkin lauantaina. Kumpikin vastustaja on sen verran kokeneita ja rutinoituneita nippuja ettei heille tarvitse tarjota maaleja vaan heidänkin olisi jouduttava tekemään hartiavoimin töitä sen eteen kuten oranssien. Tehtyjen maalien määrä (19) on kiitettävä, mutta päästettyjen (24) on suorastaan katastrofaalinen. Jotain on tehtävä ja niin myös tehdään ennen ensi viikonlopun Itä-Suomen kiertuetta.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.