Hyvä avauserä ratkaisi voiton SB Vaasalle

Sunnuntai-ilta Savonlinnassa ei kuullosta vaasalaisnäkökulmasta kovinkaan houkuttevalta vaihtoehdolta. Tämän ei kuitenkaan annettu häiritä vaan tänäänkin valkoisissa pelanneet vieraat tiputtavat kotijoukkueen kyydistä jo murskaavalla avauserän esityksellä.

Illan kamppailu starttaa vierasjoukkueen vyöryessä kenties odotettua röyhkeämmin kotijoukkueen alueelle. Vastassa ei olekaan passiiviset valkoiset vaan välillä isketään kiinni niin, että keltaiset pakeilta lähtevät melkein kengätkin jaloista. Ottelun avausosuma nähdään parin minuutin kohdalla, kun J.Kukko (1+5) siirtää A.Kukon (2+1) syötöstä parin poikkarin jälkeen pallon tyhjiin. Herrojen seuraavassa vaihdossa ensin hyvä karvaus ja pallo tyhjiin, roolit ovat vaan toisinpäin. Kolmannen vaihdon seurauksena on jäähy, josta valkoiset rankaisevat. Saaristo (0+1) levittää viivasta Palomäelle (1+0) siipeen ja pallo etukulmasta sisään. Sitten päästelläänkin hetki ilman osumia, kunnes Tuomivirta toimittaa palloa maalille ja J.Kukko linttaa hirmurystyn. Kukkona tunkiolla häärii Nyström (2+0), joka napauttaa riparin verkkoihin. Kotijoukkue ottaa aikalisän ja odotetaan korkeampaa karvausta, jota ei tule. Sen sijan Lintala (1+0) kaivaa pallon keskialueella ja ampuu maalin puolustuksen odotellessa syöttöä. 0-6 Tyrmäyksen viimeinen osuma tulee, kun valkoiset kääntävät pelin nopeasti omista ja J.Kukko tarjoilee Nyströmille avopaikan. Avauserä on vieraiden yksipuolista näytöstä.

Toisessa erässä iskee valkoisille kai pienoinen hyvänolon tunne, kun jalka ja pallo ei liiku enää yhtä näyttävästi kuin avauserässä. Tähän vielä lisäksi se, että kun paikoille päästään niin tilanteet valuvat hukkaan turhan siirtelyn takia. Se täytyy myös sanoa, että keltaiset parantavat omaa peliään eikä karvauskaan oikein pure. Kotijoukkueen hallinta alkaa näkyä, kun tänäänkin vieraille tuomitaan pari erikoista jäähyä. Alivoima kuitenkin toimii hyvin ekan jäähyn ajan, mutta toisen jäähyn lopussa helähtää. Perään vielä pienet ruotaset omissa ja pallo toistamiseen ohi hyvin pelanneen Oinaksen. Loppuun saadaan kolmaskin boksi, joka tosin siirtyy pääosin erän alkuun. Tilanteesta 2-6 ja nuhaisen erän jälkeen pikkubreikille.

Viimeiseen erään siirtynyt jäähy ei tuota tulosta ja Sand korvaa Haaviston kokoonpanossa. Kotijoukkueen selkäranka natisee jo, kun J.Kukon ristisyöttö kulmasta tavoittaa viivasta Mäki-Jokela (1+0), jonka tarkka kuti painuun maaliin. Keltaisten viimeinen oljenkorsi tulee viimeisen kympin alkuun, kun on tarjolla taas ylivoimaa. Kotijoukkueen töppöset alkavat kuitenkin painamaan ja valkoisille tuomitaan rankku laiskan puolustamisen seurauksena. Ei maalia ja peliä jatketaan tasavajaalla. Tästä savonlinnalaiset kiittävät ja kuittaavat kavennuksen. Ottelun lopussa kotijoukkue turhautuu ja jäähyaitiossa on mies käytännössä viimeisen vitosen ajan eikä valkoisillakaan ole enää suurempaa poltetta maalitekoon. Loppulukemat 3-8 syntyvät ylivoimalla, kun yllättäen J.Kukko löytää keskeltä A.Kukon, joka naulaa arkun lopullisesti kiinni. Kolmas erä on kypsää ja nöyrää peliä valkoisilta, josta tuloksena on ansaittu voitto.

Vaikea sanoa tuliko keltaisille jotenkin yllätyksenä miten valkoiset karvaavat vai mistä oli kysymys ottelun avauserän osalta? Siltä kuitenkin näytti, että kotijoukkue yllätettiin kerta toisensa jälkeen housut kintuissa eikä tähän löytynyt mitään lääkettä edes aikalisällä. Todettakoon myös se, että toiseen erään löytyi ja sitten valkoiset eivät reagoineet siihen ajoissa, kun peli kääntyi kotijoukkueelle. Ottelun voittajasta ei ollut tosiaan suurempaa epäselvyyttä avauserän jälkeen, vaikka savonlinnalaiset peliään selvästi paransivatkin ja maalivahtipeli on tilastoista huolimatta kunnossa. Nyt oranssit pääsevät treenaamaan ja hiomaan kuvioitaan rauhassa, sillä pelit jatkuvat vasta joulukuun puolella.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.