Huima päätöserän kiri toi voiton SB Vaasalle

Lauantainen Porvoon Aurora-halli pääsee ihastelemaan kahden rohkean joukkueen edesottamuksia ja ilmoille pääsee todelliset draaman ainekset. Huhujen mukaan yllättävän pieneksi jäänyt katsojakunta joutuu kuitenkin pettymään, sillä värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraat vievät voiton.

Ottelun alku on varsin tunnustelevaa ja hienoista kotijoukkueen hallintaa. Keltaiset ovat paremmin pelin sisällä, kun taas valkoisten tekeminen on hieman näennäistä eikä todellisille tekopaikoille oikein meinata päästä. Maalisarakkeessa värähtää ensimmäisen kerran, kun vieraiden ns. telaketjuosasto rankaisee. Haakana (1+1) paiskii hommia hyökkäyspäässä ja löytää maalin edustalta Talvitien (1+0), joka runnoo pallon reppuun estelyistä huolimatta. Kotijoukkue ei tästä hätkähdä vaan jo seuraavassa vaihdossa nopeasti annetusta vaparista helähtää, kun viivavedon riparissa on terävimpänä mies keltaisessa peliasussa. Kummallakin on erän puolivälin jälkeisten maalien jälkeen tekopaikkoja, mutta viimeinen terävyys on joko hukassa tai veskarit hoitavat tilanteet eleettömästi varmasti. Tasatilanteesta 1-1 siirrytään tauolle.

Toinen erä alkaa hieman synkästi, kun porvoolaiset iskevät jälleen vaparista kiitos hyvän blokkipelin. Valkoiset ovat kuitenkin hereillä, kun keltaiset hukkaavat pallon keskialueella ja Nyström (1+0) antaa pyssynsä puhua kantilta ja pallo löytää takapesään. Erän puolivälin kieppeillä alkavat sitten miehet pilliensä kanssa ottamaan suurta roolia ja oranssia lähtee boksiin erinäisistä syistä. Osa tulee ihan aiheesta, mutta osa tuomioista ei todellakaan ole pelin linjanmukaisia. Keltaiset eivät ihmettele vaan alkavat takoa, kun rauta on kuumaa. Vajaassa kahdeksassa minuutissa nähdään neljä häkkiä, joista kolme ylivoimalla ja ihan komeiden kuvioiden päätteeksi. Valkoiset ovat täysin purjeessa, mutta jos yli puolet erästä istutaan jäähyllä, niin se ei liene mikään suuri yllätys. Erätauko pelastaa valkoiset lukemissa 6-2 ja päävalmentaja Luoma antaa kopissa kunnon ripityksen.

Viimeinen erä onkin jotain ihan muuta, sillä valkoiset tulevat kentälle todella keskittyneinä. Takaa-ajon aloittaa kapteeni A.Kukko (1+0) veljensä J.Kukon (1+1) hyvästä kulmavaparista. Tähän perään porvoolaisille boksia ja taas pölisee verkot. Palomäki (1+1) tempaisee etukulmaan viivasta Kuusiston (0+1) pudotuksen jälkeen. Kun vauhtiin päästään niin viedään ensin karkki hyökkäyspäässä ja Palomäki löytää keskustasta Hakalan (2+0), joka niittaa seuraavan. Tasoihin noustaan ekan kympin aikana, kun Lehtovaara (0+1) katkoo nätisti, levittää Haakanalle ja taas vilkkuu kaikki valot. Johto-osuma näkee päivänvalon, kun J.Kukko juoksee itsensä vapaaksi ja Nurmen (0+2) kulmavapari on millintarkka kuten aina. Nyt on keltaisten vuoro kärsiä tuomareista ja isoa jäähyä pukkaa sekä toinen tavallinen siihen kylkeen. Ylivoima jauhaa aikansa, kunnes puolustus väsyy ja Nurmen oivallus tavoittaa Hakalan, joka ei paikasta erehdy. Loppuun vielä pikkujännitykset kotijoukkueen alivoimaosuman seurauksena, mutta Isoniemi heittää viimeisenä lukkona muutaman laatupelastuksen. Loppulukemiksi kirjataan maukas 7-8 vierasvoitto.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.