Oulusta SB Vaasalle täysi pistepotti

Sunnuntainen Linnanmaan liikuntahalli tarjoaa vaasalaisvieraille saman tien iloisen yllätyksen, sillä parketin päällä on lauantain jäljiltä liigamatto. Kotijoukkue on huomattavasti sarjasijoitusta parempi, mutta voittamaan tottuneet vieraat ovat tärkeillä hetkillä terävämpiä ja vievät voiton.

Oululaisyleisö saa nähdä varsin viihdyttävää peliä heti avauserästä lähtien, sillä vaasalaisnippu on tullut melko korkealla karvauksella kiusaamaan kotijoukkuetta. Siniset ovat alkuun hieman niskan päällä, kun karvauksen etäisyydet ovat liian suuret, mutta huipputontteja ei juurikaan siunaannu. Kummallakin on muutama maalipaikan tynkä ennen kuin kotijoukkueen verkoissa pölisee ensimmäisen kerran. Jälkimmäisellä puoliskolla tukitaan entistä paremmin syöttölinjat ja saadaan riistoja ylempänä. Hyvä tuplaus hyökkäyspäässä ja Mäki-Jokela (0+1) löytää Saariston (1+3) vapaana takakulmalta. Pari minuuttia tästä ja saadaan vapari, josta Viinamäki (1+1) päästetään vapaasti kantille ja pallo maalirautojen kautta verkon perukoille. Syöttöpiste kirjataan Talvitielle (1+1) ja erityismaininta hyvälle blokkipelille. Tasainen erä päättyy lukemiin 0-2, tästä on hyvä lähteä parantamaan.

Toinen kolmanneksen alku on kotijoukkueen näennäistä hallintaa, mutta todelliset maalipaikat jäävät syntymättä. Taas jälkimmäisellä kympillä alkaa tapahtua. Ensin nopea kääntö omista ja Saaristo puolittain läpi, mutta veskari torjuu. Irtopallossa on terävimpänä Hakala (2+1) ja maali on tosiasia. Seuraavassa vaihdossa sama kuvio omista, kun J.Kukko (1+4) vapauttaa Sariolan (1+0) keskustasta ja isooo apina tippuu selästä. Erän loppupuolella valkoiset saavat aikaan toisen kahden maalin tehohetken. Omissa fiksua pelaamista pakeilta ja pitkä avaus laitaan tavoittaa Saariston. Katse ylös ja poikkari Palomäelle (1+0), joka pääsee kantille ja ampuu pallon tarkasti takakulmaan. Perään pienet saippuat sinisten veskarilta Viinamäen vetoon, josta Talvitie kiittää ja kuittaa. Valkoisten erä alkua lukuun ottamatta ja lukemista 0-6 siirrytään toiselle tauolle.

Viimeinen erä onkin sitten jokaisen katsojan unelma ja valmentajan painajainen. Erän alkuun kuitenkin voittomaali, kun nopea kääntö vapauttaa Saariston, joka löytää Hakalan takakulmalta. Tätä seuraa kuitenkin jäähy ja lähivapari, josta kotijoukkue saa avausmaalin. Perään vielä toinenkin kavennusmaali riparista, kun paras terävyys on kateissa. On aikalisän paikka ja pistetään taas rivit kuntoon. Tätä seuraakin selkärangan katkaisu, kun J.Kukko vapauttaa Nyströmin (1+0) yksin läpi ja tuloksena on kaunis nosto ohi veskarin. Seuraavan maalin isä on edellisen syöttäjä ja Nurmi (3+1) avaa syötöllä pistesaldon. Erän toisen puoliskon alkuun taas jäähy, josta siniset rankaisevat vedolla siivestä. Tähän kotijoukkueen kiri tyssää, kun miestä päätyy jäähylle turhautumisen seurauksena. Vieraat keskittyvät lähinnä pallonsiirtelyyn, kunnes Hakalan passi tavoittaa Nurmen, joka tinttaa läheltä ylös. Sitten omanpään näennäisen pelaamisen seurauksena helähtää kahdesti Isoniemen selän takana. Illan lopuksi kaksi identtistä maalia akselilta J.Kukko (syöttäjä) ja Nurmi (tekijä), kun pitkästä poikkarista ampuu suoraan niin veskari on voimaton. Näiden välissä syntyy sinisten viimeinen osuma veskarin pystyavauksesta. Loppulukemat ovat 6-12 ja pisteet matkaavat Vaasaan.

Kotijoukkue esitti varsin mallikasta pallollista peliä aina kentän viimeiselle kolmannekselle asti, jossa sitten eväät loppuivat kesken kerta toisensa jälkeen. Toki sitä vaikeutti valkoisten uhrautuva puolustuspeli, mutta muotoillaan asia vaikka niin, että huonompaakin on kauden aikana vastustajilta nähty. Valkoiset olivat suurimman osan pelistä ratkaisevissa asioissa (maalinteko ja maalivahtipeli) aavistuksen edellä, vaikka loppua kohti ote herpaantuikin. Terve merkki on myös se, että yksi ketjuista totesi itsekin, ettei mennyt ihan putkeen ja parempaan on pystyttävä. Tätä päästään kokeilemaan jo tulevana lauantaina ja pitkästä aikaa vieläpä kotiaskissa. Tarkempaa tietoa tuosta ottelusta on luvassa loppuviikosta.

SB Vaasan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Salibandyseura Vaasa ry - logo

Salibandyseura Vaasa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

SB Vaasa hankki hyökkääjän rakkaan vihollisen riveistä

SB Vaasa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Niklas Paulin kanssa. Paul siirtyy oransseihin Blue Foxista.

Valtteri Nurmi palaa SB Vaasaan

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Valtteri Nurmen kanssa.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Mikael Aromaa jatkaa SB Vaasan maalinsuulla

Aromaa oli viime kaudella yksi Divarin parhaista torjujista. 19 ottelun aikana runkosarjassa torjuntaprosentti oli 83,33 ja päästettyjä maaleja alle neljä per ottelu.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.