Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jerald Fields palaa Korisliigaan Joensuun Katajan paidassa

 

Jerald Fields palaa Korisliigaan Joensuun Katajan paidassa


Korisliiga-kauteen ja FIBA EuroChallenge -karsintaan valmistautumisen aloittanut viime kauden SM-finalisti ja hallitseva Suomen Cup -mestari Joensuun Kataja on kokoonpanonsa osalta käytännössä valmis. Viimeinen kiinnitys joukkueeseen on 30-vuotias amerikkalainen korinaluspelaaja Jerald Fields. 201-senttisellä ja 118-kiloisella yhdysvaltalaisen East Tennessee State -yliopiston kasvatilla on aiempaa ammattilaiskokemusta kahdeksan pelikauden ajalta: kolme kautta on kulunut Suomessa, kaksi Ranskassa, kaksi Espanjassa ja yksi Belgiassa. Tilillään on ammattilaispelejä myös kotimaassaan USA:ssa.
 
Fields pelasi viime kaudella Ranskan kakkosliigassa (Pro B) Nantesin joukkueessa. Hän loukkasi jalkansa sarjan puolivälin paikkeilla ja joutui jättämään väliin seitsemän sarjakierrosta, mutta kuntoutui viimeisiin otteluihin. Kaikkiaan pelejä kertyi kauden aikana 27, joissa tilastoja kirjattiin 7,5 pisteen, 5,2 levypallon, 2,1 syötön, 1,1 riiston ja 0,9 torjunnan edestä.
 
Korisliigaa monipuolinen Fields pelasi viimeksi toissa kaudella, jolloin hän oli auttamassa Kotkan KTP-Basketia SM-pronssille. Tuolloin tilastonsa kertoivat 51 ottelun jälkeen lukemista 16,3 pistettä, 7,8 levypalloa, 3,6 syöttöä, 2,1 riistoa ja 1,2 torjuntaa. Teholukunsa 21,0 oli sarjan kolmanneksi paras.

KTP:n lisäksi (kaudet 2006-07 ja 2010-11) Fields on edustanut Suomessa helsinkiläistä Torpan Poikia (2007-08). Hänet palkittiin keväällä 2007 Korisliigan parhaana ulkomaalaispelaajana.
 
Belgian-kaudellaan 2008-09 joukkueensa Belgacom Liege Basket selvisi FIBA EuroChallenge -kilpailussa karsinnasta lohkovaiheeseen. Joukkue jatkoi hyviä esityksiä voittamalla alkulohkonsa. Lopullinen sijoitus kotimaisen tähtipelaajamme Petteri Koposen tuolloin edustaman italialaisen Virtus Bolognan voittamassa sarjassa oli 16 parhaan joukossa. Fieldsille kirjattiin 11 ottelussa keskimäärin 7,5 pistettä, 4,2 levypalloa, 2,1 syöttöä, 1,0 riistoa ja 1,1 torjuntaa.
 
Katajan päävalmentaja Jukka Toijala on luottavainen tutun pelaajan suhteen.
 
- Haimme ja saimme erittäin monipuolisen sisäpelaajan joka täydentää Samin (Lehtoranta), Vesan (Mäkäläinen) ja Juhon (Nenonen) osaamista. Jerald pystyy auttamaan joukkuetta monella eri tavalla.
 
- Hän omaa poikkeuksellisen hyvän pallonkäsittely- ja syöttötaidon ja on myös erinomainen heitontorjuja. Urallaan hän on pelannut myös jopa kolmospaikkaa. Katajassa hänen pelipaikkansa on kuitenkin 4-5.
 
Fieldsin kiinnityksen myötä Kataja-miehistö on käytännössä valmis tulevaan kauteen. Amerikkalaiskolmikon on määrä saapua Joensuuhun elokuun 27. päivä alkavalla viikolla.
 
- Meillä on kasassa on erittäin tasapainoinen joukkue. Rotaatiossa on pelaajia sekä sisällä että ulkona. Tavoitteena on olla aktiivisempi molemmissa päissä kenttää, Toijala kaavailee.
 
Joensuun Kataja 2012-13:
 
Takamiehet (1-2):
Loren Stokes (USA) (190 cm, 28 v.)
Petri Virtanen (183, 31)
Johannes Lasaroff (177, 16)
Arttu Koljonen (183, 20)
 
Takamies-laiturit (2-3):
Jonte Flowers (USA) (196, 27)
Antti Kanervo (192, 23)
Juho Lehtoranta (195, 23)
 
Laiturit (3-4):
Juho Nenonen (202, 24)
Vesa Mäkäläinen (200, 25)
 
Korinaluspelaajat (4-5):
Jerald Fields (USA) (201, 30)
Sami Lehtoranta (205, 32)
 
Joukkueen valmennusryhmän muodostavat Jukka Toijala, Ilkka Immonen, Petri Jaakkola ja Harri Yrttiaho (fysiikkavalmennus). Huoltoryhmään kuuluvat Tapio Riutta ja Timo Eklund. Joukkueenjohtajana toimii Jukka Törmälä, managerina Jarkko Miinin, videokoordinaattorina Teppo Jokinen, lääkärinä Sakari Kekki sekä kuljettajana Ari Huikuri.
 
Laituri Ville Viita (194, 23) toipuu selkävaivoista ja harjoittelee joukkueen kanssa. Mahdollisesta virallisesta mukaantulostaan päätetään myöhemmin.

Petri Jaakkola mukaan valmennusryhmään

Kouvolalaislähtöinen Petri Jaakkola (34) edusti Katajaa pelaajana liigakausina 2003-05. Pääsarjaurallaan (1998-06) hän saavutti SM-kultaa v. 1999, SM-pronssia v. 2005 sekä Suomen Cup -mestaruuden v. 1998. Kahdeksan liigakauden aikana Jaakkola kirjautti Kouvojen ja Katajan paidoissa tililleen 260 Korisliigan runkosarja- ja 43 pudotuspeliottelua. Vuonna 2000 hänet palkittiin liigan parhaana kuudentena pelaajana.
 
Viime vuodet Jaakkola on toiminut Kouvolan Kouvojen junioripäällikkönä sekä seuran A-poikajoukkueen valmentajana.
 
Toijala on mielissään entisen aktiivipelaajan ja hyvän ystävänsä mukaantulosta.
 
- Tämä on kolmas vuoteni Katajassa ja tänä aikana toimintamme on kehittynyt vuosi vuodelta. Pidän kolmannen lajivalmentajan mukaan saamista luonnollisena jatkumona oman bussin, oman fysiikkavalmentajan ja vaikkapa oman pukukopin hankinnalle.
 
- "Vaskin" mukaantulo auttaa työnjaossa ja sitä kautta saamme esimerkiksi harjoituksista entistäkin laadukkaampia ja otamme taas muutaman askeleen kohti ammattimaisempaa toimintaa.

Katajan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Kataja ry - logo

Kataja - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJenna Viljakainen palaa Katajaan

Jenna Viljakainen palaa Katajaan

Katajattarien ensimmäinen uusi kiinnitys ei olekkaan Joensuulaiselle yleisölle niin uusi, sillä Kataja-paitaan tekee paluun seuran oma kasvatti Jenna Viljakainen.

Lue lisää
Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Joensuulainen Kataja Basket saa kokoonpanoonsa mukavan lisän. 25-vuotias helsinkiläisen Pantterien kasvatti Atte Perttu edustaa joukkuetta seuraavat kaksi pelikautta.

Lue lisää
Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Korisliiga- ja EuroChallenge-otteluruuhkaan välittömästi joulun jälkeen sukeltava Joensuun Kataja on kiinnittänyt joukkueeseen neljännen amerikkalaispelaajan, 27-vuotiaan Daniel Colemanin.

Lue lisää
Julian Terrell vahvistamaan Katajaa

Julian Terrell vahvistamaan Katajaa

Isojen pelaajiensa osalta epäonnista alkukautta pelaava Joensuun Kataja reagoi nopeasti tuoreimpaan, Sami Lehtorantaa kohdanneeseen haaveriin.

Lue lisää
Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Korisliigaa ja EuroChallengea pelaava Joensuun Kataja joutuu olemaan pahimmassa tapauksessa koko loppuvuoden ilman kolmatta ison pään pelaajaansa.

Lue lisää
Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Korisliigan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut Joensuun Kataja menettää kolmannenkin ison pään pelaajansa sairastuvalle.

Lue lisää