Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kataja lähtee Turkkiin

 

Kataja lähtee Turkkiin


Jukka Toijala ratkaisevan Turkin-matkan kynnyksellä

"Lähdemme taistelemaan tosissamme lohkopaikasta"
 
Tiistaina Joensuussa seurahistorian ensimmäisen europelin voitokkaasti selvittänyt Kataja viimeistelee parhaillaan kuvioitaan ennen sunnuntaina käynnistyvää vastavierailua Turkkiin. Joukkue matkaa aluksi Kouvolaan, josta siirtyy yöpymisen jälkeen maanantaina Helsinki-Vantaalle. Saapumisaika kohteeseen kahden lennon, Helsinki-Istanbul ja Istanbul-Izmir, jälkeen on maanantaina klo 19.
 
- Maanantai-iltana pidämme kevyen lajiharjoituksen ja tiistaina heittoharjoituksen. Otteluhan on edessä tiistaina vasta klo 20.30, joten aikaa lepoon ja peliin valmistautumiseen on paikan päällä riittävästi, päävalmentaja Jukka Toijala kertoo.
 
Maajoukkuelaituri Vesa Mäkäläinen ei tuoreen tiedon mukaan ole vielä tiistaina pelikunnossa, sillä torstaina tähystetty polvi kestää harjoittelua noin kolmen viikon päästä. Viikko sitten perjantaina Kouvolassa vasemman käden sormensa loukannut takamies Johnell Smith koki tiistaisessa ottelussa toistamiseen kovia, tällä kertaa tuli osumaa nivuseen. Amerikkalainen kävi keskiviikkona lääkärissä ja alustavien tietojen mukaan vamma ei ole niin paha, että pelaaminen olisi vaarassa.
 
12 pisteen kotivoitto mahdollistaa tiistaina Izmirissä suurimmillaan 11 pisteen tappionkin, jotta paikka EuroChallengen lohkovaiheeseen toteutuisi.
 
Ensimmäisen osaottelun videotallenne on tutkittu ja analysoitu. Tavoite on kova, mutta kuten viime tiistai osoitti, kaikki on mahdollista.
 
- Olemme löytäneet sekä hyviä asioita kuin myös kohtia joita meidän pitää parantaa. Erityisen tyytyväinen olin toisen puoliajan puolustusilmeeseen. Samoin siihen, että joukkueen työmoraali säilyi yli vaikeiden jaksojen, Toijala kertaa.
 
- Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa, kun pysäytimme pallon liikkeen liian helposti hyökkäyspäässä. Emme luoneet liikkeellä tilaa ja aikaa.
 
- Myös tietyt vastustajan pelit aiheuttivat meille ongelmia. Niitä on nyt käyty läpi ja erilaisia vaihtoehtoja asioiden ratkaisemiseksi on mietitty. Lähtökohdat ja tapa eivät tule kuitenkaan muuttumaan mihinkään: meidän tulee olla aktiivisempi ja aggressiivisempi joukkue molemmissa päissä kenttää.
 
- Menemme Turkkiin taistelemaan tosissamme lohkopaikasta. Nautitaan merkittävästä ottelusta!
 
EuroChallenge-karsinnan toinen ja ratkaiseva osaottelu Aliaga Petkim - Joensuun Kataja tiistaina 2.10. klo 20.30 Izmirissä. Kataja voitti ensimmäisen kohtaamisen 82-70. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoon menijän.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Kataja ry - logo

Kataja - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJenna Viljakainen palaa Katajaan

Jenna Viljakainen palaa Katajaan

Katajattarien ensimmäinen uusi kiinnitys ei olekkaan Joensuulaiselle yleisölle niin uusi, sillä Kataja-paitaan tekee paluun seuran oma kasvatti Jenna Viljakainen.

Lue lisää
Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Atte Perttu Kataja Basketin liigamiehistöön

Joensuulainen Kataja Basket saa kokoonpanoonsa mukavan lisän. 25-vuotias helsinkiläisen Pantterien kasvatti Atte Perttu edustaa joukkuetta seuraavat kaksi pelikautta.

Lue lisää
Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Daniel Coleman auttaa Katajaa EuroChallengen jatkolohkovaiheen ajan

Korisliiga- ja EuroChallenge-otteluruuhkaan välittömästi joulun jälkeen sukeltava Joensuun Kataja on kiinnittänyt joukkueeseen neljännen amerikkalaispelaajan, 27-vuotiaan Daniel Colemanin.

Lue lisää
Julian Terrell vahvistamaan Katajaa

Julian Terrell vahvistamaan Katajaa

Isojen pelaajiensa osalta epäonnista alkukautta pelaava Joensuun Kataja reagoi nopeasti tuoreimpaan, Sami Lehtorantaa kohdanneeseen haaveriin.

Lue lisää
Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Sami Lehtorannalla edessä leikkaus, toipumisaika 6-8 viikkoa

Korisliigaa ja EuroChallengea pelaava Joensuun Kataja joutuu olemaan pahimmassa tapauksessa koko loppuvuoden ilman kolmatta ison pään pelaajaansa.

Lue lisää
Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Joensuun Katajan Sami Lehtorannalla käsivamma, sivussa toistaiseksi

Korisliigan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut Joensuun Kataja menettää kolmannenkin ison pään pelaajansa sairastuvalle.

Lue lisää